reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witajcie my już po spacerku....podanie o 4 tygodnie macierzyńskiego złożone...w następnym tygodniu składam kolejne podania i do lutego spokój...

reklama
Madzienka ja dzis zlozylam o dodatkowe dwa tygodnie i o rodzicielski i do 10 stycznia mam luzik:)) a potem tylko podanie o wychowawczy:) ale najpierw zalegly urlop:D

hejo !

nadika a maz probowal dac mu z flaszki twoje mleko ? cortin flaszke zje ale od osob trzecich ;-)

ja tez bylam w pracy zlozyc podanie o urlop i wracam wrzesien 2014 :-):-D:tak:

ja też byłam złożyć wniosek o dodatkowy macierzyński, potem rodzicielski. A do pracy nie wracam bo jakiś czas temu wygrałam w sądzie sprawę z moim pracodawcą więc pewnie nie będę tam mile widziana :)

Ja na razie o te 4 napisalam....bo moje kadry nie wiedziały co dalej:zawstydzona/y:jestem pierwsza u mnie z tym urlopem i sie pogubily:-p

Lorena tak samo jak o 4 tygodnie piszesz o te dwa i o rodzicielski...na fb na matki I kwartału masz przykład...

Madzienka, z fb nie korzystam:-p, ja też będę w firmie pierwsza z tym urlopem, zastanawiałam się czy trzeba powoływać się na jakiś konkretny przepis, a że moja kadrowa jest niezbyt pomocna to wolę się zapytać Was:-D

[FONT=&quot] Lorena ja napisałam tak

WNIOSEK O UDZIELENIE DODATKOWEGO URLOPU MACIERZYŃSKIEGO[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Na podstawie art. 182¹ª K.p. zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego na syna ......... urodzonego .......... r. w wymiarze 6 tygodni bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego. [/FONT]

[FONT=&quot]Jednocześnie oświadczam, że z dodatkowego urlopu macierzyńskiego nie będzie korzystał ojciec dziecka.

[/FONT]
[FONT=&quot]WNIOSEK O UDZIELENIE URLOPU RODZICIELSKIEGO[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Na podstawie art. 182¹ª K.p. zwracam się z uprzejmą prośbą o udzielenie mi urlopu rodzicielskiego na syna ............. urodzonego ................... r. w wymiarze 20 tygodni bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego. [/FONT]

[FONT=&quot]Jednocześnie oświadczam, że z urlopu rodzicielskiego nie będzie korzystał ojciec dziecka.[/FONT]

Mnie najbardziej interesuje jak napisać o dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego, w momencie gdy o 4 tygodnie, które nam przysługiwały pisałam już podanie, a teraz chcę zwiększyć 4 tygodnie do 6 tygodni, ale namieszałam:rofl2:

reklama
Ooo ja nie napisalam tak ladnie, a jedynie: w zwiazku z urodzeniem dnia ...corki Natalii prosze o przyznanie mi dodatkowego urlopu macierzynskiego w wymiarze 2 tyg. Od dnia.... I info, ze maz nie bedzie go bral. Urlop rodzicielski tak samo tylko bez tygodnii i bez daty od kiedy... Jak bedzie klopot maja dzwonic do mnie:)

Do góry