reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martunia a to od teraz? Czy już jakiś czas to ma? Może to jednak nie kolki, bo nie powinny trwać cały dzień... Może poprostu kryzys jakiś wielki?
U mnie przy wieczornym karmieniu były takie sceny, że ho ho. Aż się poryczałam, bo wierzgał, okładał mnie pięściami, wrzeszczał, piszczał, wypluwał cycka. Normalnie apokalipsa. Małż go w końcu uśpił. Ale teraz wyjechał, na 2 dni...

reklama
Paol1inka to jest mniej więcej od 1,5 tyg od kiedy zaczęło się zapalenie ucha, wyleczyliśmy zapalenie ale nieustanny płacz został. Niestety u mojej siostry było to samo darcie japy cały dzień do ukończenia 3 miesiąca i niestety żadne leki nie działały:-( W czwartek mam szczepienie i zobaczymy co pediatra powie, ale serdecznie mam wszystkiego dość:zawstydzona/y:

Paol1inka to jest mniej więcej od 1,5 tyg od kiedy zaczęło się zapalenie ucha, wyleczyliśmy zapalenie ale nieustanny płacz został. Niestety u mojej siostry było to samo darcie japy cały dzień do ukończenia 3 miesiąca i niestety żadne leki nie działały:-( W czwartek mam szczepienie i zobaczymy co pediatra powie, ale serdecznie mam wszystkiego dość:zawstydzona/y:

oj Ty biedna..to może jednak te zapalenie jeszcze mu doskwiera? Pomasuj mu uszko, to zobaczysz, czy go boli- wiem, drastyczne, ale lekarz nam tak kazał robić. Mój synek też popłakuje 2 dzień (obwiniam podejrzane kotlety), no i 2 noce były do d... A było z nockami juz tak dobrze:dry:wręcz idealnie:sorry2:

Martunia- to że u siostry tak było, to tym bardziej nie powinno być tak samo u Was, bo każde dziecko jest inne. I że 2 podobne będą tak blisko - eeee, mało prawdopodobne. Musisz wierzyć, że przejdzie szybko. Tak jak dziewczyny piszą, może to jeszcze ucho, niech pediatra dokładnie obejrzy. Tylko wytrzymaj do wizyty!

Martunia trzymaj się ale ja podobnie jak dziewczyny obstawiałabym uszko...może jeszcze coś go tam boli bo kolki chyba nie trwają cały dzień...
wytrwałości.....

Bella dzieki

Poli współczuję kiepskich nocek

Witajcie mamuski,
cały dzień odwyk od komputera, dopiero niedawno zasiadłam i postanowiłam się przywitać, lepiej późno niż wcale:-p
mieliśmy dzisiaj usg stawu biodrowego i wszystko ok, to była nasza ostatnia wizyta:-) potem wybrałam się na turne po marketach i przyniosłam do domu różne smakołyki. SSie mnie bardziej chyba niż w ciąży i mam różne dziwne zachcianki..może to dlatego, że Laura wypija ze mnie wszystko.:confused:
Byłam wczoraj w aptece po krem z filtrem dla laury i okazało się, że jest ale dla dzieci od 6 miesiąca życia. Pani powiedziała mi, że nie ma dla takich malusieńkich, to czym niby smarować, żeby chronić przed słońcem?:cool:
maść na dziąsła zakupiona w razie czego, boję się tego ząbkowania jak diabeł święconej wody:-D
paol1nka, pytałaś o czas karmienia, mi w szpitalu powiedzieli, że głodne dziecko powinno w 5 minut opróżnić pierś, moja tak właśnie pije, no chyba, że przysypia przy tym to zajmuje jej to max 10 min.
Martunia!, strasznie Ci współczuję, jeżeli to kolki to niech idą sobie od was precz!

Agaod jest krem dla takich maluszkow ja dla Belli kupilam kiedy ale kosztowal ponad 60 zl (4 lata temu) i do tego byl do d...brudzil ubranie, byl tlusty i ni cholery nie szlo go rozprowadzic..moze to zle co zrobilam ale posmarowalam Ize takim od 6 miesiecy i nic jej nie bylo:) filtr 50 mial wiec spoko:)) a tamten do kosza poszedl:/

Martunia biedna Ty:(( moze maly ma cos w buzi lub nie pasuja mu smoczki? U nas zmiana butelki pomogla:))

Dzięki Dziewczyny za wsparcie:tak: Uszka sprawdziłam,, nie płakał w buźce też nic podejrzanego nie ma- ani zęby nie idą, pleśniawek też brak. Smoczek też raczej odrzucam bo w nocy potrafi nawet 150 ml wciągnąć- tylko w dzień takie cyrki:wściekła/y:
Może to jest nietolerancja laktozy, tylko tak się zastanawiam czy po takim czasie mogła się uaktywnić, oby do jutra i mam nadzieję, że pani doktor mi coś podpowie bo aż wstyd pisać jakie myśli mi przychodziły w nocy:zawstydzona/y:

reklama
Do góry