reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Bella usg robimy, żeby zobaczyć czy ma reflux i ze względu na brak apetytu pojje troche około 40-50 ml a potem jest ryk na cały blok:-( Mniej więcej od tyg jest taki cyrk ale u nas może to być przez ból uszka ale pewna nie jestem:-( a nie daj Boże jak mu chce podać do picia coś innego niż mleko, Kuba pluje, drze się ale pediatra każe na siłe przepajać aż strzykawka poszła w ruch bo teraz jak podaje mu antybiotyk to godz po podaniu musze mu dać osłone. Czy Wasze dzieciaczki chętnie piją wode, herbatki itp? ja już próbowałam wszystkiego i nic mu przez gardło nie przechodzi a i czy jak karmicie tylko mm to na siłe przepajacie czy jak nie chce to nie zmuszacie?
Madziku a spróbuj Damiana kłaść na brzuszku i klepać w pupe- u nas to pomaga no i przepajanie na siłę i myśle, że dzięki temu robi kupe raz dziennie;-)
Któraś pisała o zielonych kupach- u nas tez tak było ale teraz jest ok pomogło odstawienie sab simplexu albo podawanie cebionu- pewna nie jestem bo jednego dnia obie rzeczy zrobiłam;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!

Powracam, na ile czasu starczy.

Tośki EKG ok, ma skierowanie do kardiloga jednak i pewnie będzie miała echo serca. A dzisiaj, jakby było mało atrakcji okazało się, że ma ospę!!!
Lekarka postraszyła, że trzeba ją izolować od małej, bo jeśli ta się zarazi to leczenie szpitalne, wiec jest znowu kombinacja jak to wszystko przeprowadzić. No i czekamy, aż Misię wysypie... Wierzyć się nie chce...

Paol1nka. U nas też tak wypadają nocne przerwy na karmienie.

Madziku. Możesz podawać Cebion w kropelkach (wit. C) 3 krople dziennie.

Belli. Świetnie, że bioderka "się naprawiają".

Co do ubierania, też mam odwieczny problem, czy za cienko czy za grubo. Póki co mamy kombinezon z grubego polarka i na to w razie czego kocyk, bo stópki mała ma zimne. Aha no i zaliczamy trądzik niemowlęcy... Teraz będę w tym trądziku ospy się dopatrywać. Buuuu....

Cebion na kupki? Nigdy nie słyszałam, ale wyprobujemy :-)
Kładę go na brzuszku ale cwaniak nauczył się przekręcać i za długo nie leży ;-)
Martuszka myślisz ze to odparzenia u Felka? U nas to schodzilo po Advantanie, tylko to niestety sterydy i za parę dni wracało, ale chwilę Dawid odsapnął. Pójdź jeszcze do alergloga, bo nam dermatolodzy nie pomogli :-( i przy AZS jak się dziecko poci to się wszystko nasila. A karmisz piersią? Trzymasz dietę?

Ostatnia edycja:
Witam się niedzielnie:-)

Madziku - Jasiek też wyłącznie na piersi. U nas kupka jest średnio raz na 5-6 dni. Mnie położna powiedziała, że do tygodnia mogę spokojnie czekać, potem mam podać czopek glicerynowy. Z tego co obserwuję Jasiek zbytnio się nie przejmuje brakiem kupek, nie męczy się. Dopiero jak zaczyna robić to przez chwile się spina. Zrobi dużo, ale konstynencja jest luźna. Za to dużo sika;-) Czasami zdarza mu się prężyć po czym bączek pójdzie i od razu ulgę przynosi, ale to rzadko, zwykle gazy odchodzą bez wysiłku. Mnie się wydaje że u nas to taka jego uroda:-D ładnie je i śpi więc przestałam się tym martwić

Agisan - zdrówka dla Tośki i zaciskam kciuki żeby Kostka nie złapała &&&& wywołałam Cię myślami:tak:

Madziku! Cebion na katar!!! :) Na kupki to albo masakrycznie droga Biogaja albo Dicoflor 30 jak ktoś już pisał :)

Edit: A ztymi kupkami. U nas pomaga tzw. dopajanie małej, czyli woda, albo herbatka z koperku - trochę to rozcieńcza i popycha kupkę. Tak czy inaczej wg. położnej dziecko na cycu nawet 7 dni może nie roić kupki (choć jest to mocno nie wskazane, bo jakiś czop się może zrobić podobno).

Dzięki Patik!!! :)

Ostatnia edycja:
Patik dzięki ;-) taka zakręcona jestem, ze zapomniałam o co pytałam :p
Wasze maluchy też już się przekrecają z brzucha na plecy? Czy mi jakiś silacz rośnie? Leżąc na brzuchu główkę trzyma jakieś 2-3 min.

Agisan współczuję ospy- dużo zdrówka życzę!
Bella super ze Natka coraz lepiej z nóżkami! !

A resztę muszę jeszcze nadrobić :-)

A u nas po 8-6 kup na dobę :-/ powinnam się martwic ? Żółte, zielone, wodniste, papkowate nigdy nie wiem czego się spodziewać ;-) tyje ok, brzuch go nie boli, jest żywy i pogodny moze taka jego uroda ?

reklama
Do góry