reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
agaod - no oby to szybko przeszło. poki co pozostaje mi ohydne mleko sojowe w ramach zabielenia czegokolwiek;-)i powolne wprowadzanie do diety nowych produktów i czekanie, testowanie, obserwowanie.

ja do końca też jakoś w sudokrem nie wierzę. wolę linomag w różnych seriach.

wysypka u nas już prawie zniknęła, ale ona taka z cyklu pojawiam się i znikam, więc nie zapeszam.

co do chust - mam dwie (od kumpeli) ale nie ma mnie kto nauczyć wiązać...(kumpela też nie umiała i u niej przeleżały):zawstydzona/y:

jakaś nowa duszyczka pytała o wyprawkę - u nas only pajac!!!!!!!!!!!!!!! pod pajacem albo body albo koszulko-kaftanik. tetrówek mamy sporo coś koło 20tu, a z pieluch jednorazowych polecamy dady biedronkowe (jako jedyne trzymaja wszystko na swoim miejscu).

idę spaciać bo dzień był wyczerpujący.paaaaaa

Laski, Felusiowi trądzik juz zszedł, ale mam kolejny problemik: strasznie mu sie odparza pod brodą w trych faldkach. Całe czerwone. Kąpie go wieczorem i w dzien przynajmniej rano przemywam na wacikami z wodą
Ale tam wplywa mleczko, poci się, mały dostęp powietrza i sie odparza :((( Macie te ten problem? Czym pielęgnować?

Ja z Igą miałam to samo i oprócz smarowania- WIETRZENIE! Kładź na brzuszku, to będzie inaczej główkę układał i trochę powietrza się tam dostanie.

Spicie :eek: ? Cortin po śniadaniu, walczy ze smoczkiem i się usypia ;-) a ja myślę o ....ciasteczkach maslanych ... Takich okrągłych :zawstydzona/y:

Ja wczoraj miałam pierwsze próby smoczkowe, marnie nam to idzie. Muszę trzymać, bo po chwili mu wypada. Jakieś wskazówki? Ktoś poleca jakiś konkretny smoczek?

Edit: Szymek ma miesiąc!!!

Ostatnia edycja:

Smoniczka, Agaod
- ja zamowilam sobie Calin Bleu gauze, nie wiem czy to dobra chusta, bo niestety nikt z moich znajomych ani w rodzinie chusty nie uzywal- bede pionierem:-). Ale czytalam na irlandzkich i angielskich stronach opinie o niej i sa bardzo dobre, jest bawelniana i mozna wiazac ja na rozne sposoby.
Mystic Blue gauze wrap - Calin Bleu Wraparound Baby Slings
dokladnie ten kolor:happy:
paol1ka- jak to zlecialo, mam wrazenie ze kilka dni temu pisalam na forum, ze mamy kolejnego Szymka a to juz miesiac, wszystkiego dobrego dla Szymonka:happy:
Martunia- mojemu mlodemu tez okropnie sie ulewa, i przed wazeniem sie obawialam czy cos z tego jedzenia zostaje, a tu prosze 1 kg na plusie a jak tam u Was po wazeniu?
martuszka- ja do wszystkich "dolegliwosci" zwiazanych z buzka i szyjka uzywam linomag, tak ja dreamus nie mam jakos zaufania do sudocremu- tylko do pupci go uzywam i to czasami- czesciej bepanthen

Wszystkiego dobrego dziewczyny z okazji Pierwszego Dnia Wiosny:-)

Ostatnia edycja:
hej hej:) ja dalej masakrycznie zasmarkana..będę próbować zarejestrować małego do lekarza w związku z tym trądzikiem i pokasływaniem..
Odpukać- już 5 doba bez kolki:-D:-):-DAż boję się by nie zapeszyć:tak::-p

reklama
madzienka musze sprawdzic bo nawet nie sprawdzilam. takie zwykle szmaciaki;) ale bede wdzieczna jak podeslesz.

martik taaaa piekna zima tej wiosny;-)

Do góry