reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Smoniczka- 12 godzin.

Kurcze...maly nadal nie spi....zaraz oszaleje:no:

Moj Felus zaczął trochę lepiej jesc, w zasadzie je 7-8 razy dziennie po 70-90 ml, ale patrzę że słabo przybiera na wadze. Ma miesiąc i tydzien a przytył od szpitala kilogram (liczone od wagi do której spadł). To za mało trochę, takie minimum.
Juz nie wiem co mam robic. Je lepiej, a słabo tyje....

Matko, jaka ja jestem zmęczona.... A moj m. jeszcze dzis wraca z pracy w nocy, moze nawet bardzo poźno w nocy....:-:)-:)-(

reklama
Martuszka twój mały bardzo ładnie przy rąk, to wcale nie jest mało :-) cortin w miesiąc przytył 1kg i pediatra chwaliła :-) pozatym pamiętaj ze dzieci są różne jedne na rok będą ważyć 12 kg inne 9 ;-) nie ma się co zadręczać :-)

Smoniczka sol moze stać otwarta nic jej nie będzie :-)

Bella był Predator, Terminator wiec pora na Ulewatora :-p hahaha :-D:-D:-D

Nadaje ze spaceru, klapnelam w ogródku bo nie mam juz siły łazić w tych zaspach :-p

A u mnie -5 i nie mogę iść na spacer :-( Buuuuu, czuję się jak więzień. I nie wiem jak Wy to robicie, że gdzieś wychodzicie bez maluchów. Raz próbowałam- zdążyłam się przebrać z dresiaków i założyć buty (miałam wyjść na 20-30min na zakupy) i ... już było koniec spania. No i nie poszłam.

martuszka ależ Felek dobrze przybrał! mi położna mówiła, że takie minimum to te 700-800g w miesiąc więc Feluś to przebił. nie zamartwiaj się tym bo moim zdaniem idzie w dobrym kierunku :tak:

tak w ogóle witam.
my właśnie wróciliśmy ze spacerku. piękne słonko, ale powietrze takie mroźne jednak. Miki szaleje na ogródku, a Julka już wtargałam do domu :-D

pol1nka dlaczego nie możecie iść na spacer? o temp chodzi czy coś pominęłam? bo przy -5 to ja bym śmigała spokojnie. w Pl z Mikołajem do -5 wychodziliśmy bez oporów i to na całkiem długo

hejka!!!

domikcw pisała, że ma nadal skurcze co 7 minut ale już dużo mocniejsze. Szyjka skrócona i palec wchodzi. Zaliczyła masaż szyjki. Nie wie czy będą dawać kroplówkę czy czekają na rozwój akcji. Mamy trzymać kciuki!
śle Buziaki

A więc dla Ciebie kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Wszyscy czekamy na Lenkę!!!

Może wpadnę później, teraz lecę sprzątać póki Jasiek śpi:tak:

Posprzątałam, obiad zrobiłam, synuś śpi, maseczkę sobie zrobiłam, pozostaje czekać do wieczora na męża:baffled: Jak mnie wkurza te 3 piętro..Póki co nie mogę jeszcze targać tego wózka, po ostatnim dźwiganiu brzuch mnie bolał..
Domikcw- czekamy!!!!:tak:

domik nie sluchaj cortiny i rodz juz:rofl2: sie tak naczekalas ze grzechem byloby kazac ci jeszcze czekac kolejne piec dni;-)

poli dobrze ze z obojczykiem ok, domyslam sie ze sie musialas nastresowac

martuszka tez mysle ze kg to ladny wynik i w zgodzie z tym ile je dziennie. Kazde dziecko przybiera inaczej i mysle ze to taka Felusiowa norma :tak:

U nas ladna noc, nawet sie wyspalam :) Maly budzil sie o 2 i o 5, a potem przenioslam go do naszego lozka i razem podrzemalismy do 8. W dzien tez mi ladnie spi, szczegolnie jak go troche we wozku powoze. I tez nie lubi sie przebierac. Nie wazne jak najedzony i zadowolony byl przed momentem, odpinam body i juz niezadowolony :sorry2:
Nie wiem czy mu sie ciemieniucha nie zaczyna? Na gorze czola troche bialawy jest.. nie wiem, moze to sucha skora? Chyba musze do kapieli wiecej mu oliwki dodawac :baffled:

Martuszka5, tak jak dziewczyny pisały Feluś ładnie przybiera, norma na pierwszy miesiąc to 600 do 1000, u nas jest podobnie jak u Ciebie, Marcinek urodził się 3840, później najniższa waga to 3470 i waga z wczoraj 4410.

Bella, zdrówka dla Natalki, czas szybko ucieka i za chwilę zapomnisz, że mała miała założony ten aparat.

Poli, biedny Leoś, ale cieszy, że wieści od ortopedów dobre, zdrówka dla synka.

Agaod, trzymaj się dzielnie dziewczyno i szybkiego powrotu do domu ze szpitala, a spanie na karimacie w szpitalu z maluchem znam z doświadczenia, ale my matki damy radę.

na_cik, ja w pierwszej ciąży miałam robione badania IGg i IGm cytomegalii i okazało się, że miałam podwyższone te wskaźniki przed ciążowe, córka też miała podwyższone wskaźniki i robiliśmy co miesiąc kontrolne badania krwi i w 4 miesiącu wskaźniki u małej były już prawidłowe.

Mój synuś nadal jest grzeczny, je śpi, zapełnia pieluszki, trochę pogada, trochę pomarudzi gdzie jego cycuś i jak go dostanie to już uśmiech od ucha do ucha, aż miło popatrzeć. Za to Madzia postanowiła już zrezygnować z drzemki w dzień, więc nie jest lekko, po południu włącza się jej taka maruda, że hej. Nawet długie spacery nie są w stanie jej zmęczyć, w zeszłym tygodniu w środę i w czwartek jak była ładna pogoda, to spacerowaliśmy 2 godziny i moja Mała po takim spacerze na własnych nóżkach nie poszła spać w dzień. Dziś jeszcze musiałam iść z nią na badania krwi rano, jak tylko zobaczyła, że jesteśmy przed punktem pobrań, to popłakała się, że tam nie idzie tylko chce do domu, ale jakoś daliśmy radę pobrać krew. Teraz tylko mam nadzieję, że wyniki będą dobre.
Co do szczepień, to już wiem na bank, że rezygnuję z rotawirusa, jak brałam antybiotyk i karmiłam synka, to parę razy miał krew w kupce, więc ma jeszcze mocno niedojrzały układ trawienny i nie będę mu dodatkowo podrażniać jelit żywą szczepionką.
My karmimy butelką Lovi samosterylizującą, nawet teraz jak nie ma potrzeby karmienia butlą, to co kilka dni będę odciągać mleko i karmić butelką, żeby nie zapomniał jak je się z butelki, bo z córką miałam problem, bo po dłuższej przerwie od butli jak pojechałam do ginekologa na kontrolę, to nie chciała już wcale butli i nigdy do niej nie wróciła, był już tylko cycuś i dopiero jak miała prawie 7 miesięcy i musiałam z dnia na dzień odstawić ją od piersi to w końcu nauczyła się pić z kubeczka treningowego Lovi tak jak Antosia Kasidz.

reklama
O jeju to moja Malwinka przybiera chyba rekordowo. Najmniej ważyła w drugiej dobie 3500g, a w trzy tygodnie przybrała 1170g.:szok: Mały pulpecik się robi:baffled:

Domikcw ja tam jestem za tezą Cortiny, tyle czasu wytrzymałąś, to wytrzymasz jeszcze te pięć dni!:-D A potem będziesz pół roku dłużej ze swoim maleństwem:tak:

Do góry