reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzien dobry
Moje dziecko dalo mi dzisiaj w nocy odpoczac, spal jednym ciagiem od 24 do 4.30:-) potem od 5.30 do 8:-) i teraz znowu spi:-) i to nie na rekach tylko w hustawce,az mi tak jakos dziwnie- tyle czasu dla siebie juz nie mialam od miesiaca hehe:szok:
Ja tez juz podaje klusce espumisan- jak dla mnie rewelacja!
A po wczorajszej sniezycy dzisiaj mamy piekna wiosne- sloneczko od rana i zero wiatru- cudna pogoda na spacerek.
Milego dnia :happy2:

reklama
dzieeeń dobry bardzo :-D

poli cieszę się, że jednak dobre wieści przyniosłaś od lekarzy :) szkoda tylko, ze o tym barku nie powiedzieli Ci już w szpitalu... :baffled:
bella co to za ustrojstwo będzie Twoja Maleńka nosić?? moja siostra musiała nosić przez kilka miesięcy taką specjalną pieluchę ortopedyczną, zastanawiam się czy u Was to będzie podobne, czy coś innego.. jeśli to samo, to nie jest to takie straszne ;-)
martik daj trochę tej Waszej pięknej pogody, my dalej kisimy w domu :-( ale może dziś wystawię Małego chwilkę na taras bo przynajmniej nie pada...
przez to moje wyznanie o kąpaniu Małego co 2 dni czuję się jak wyrodna matka :baffled: :-( dla Niego kąpiel to największa tragedia, kara... zresztą przebieranie też :baffled: tylko Go zacznę rozbierać i już ryk :-( i nawet smoczek nie pomaga bo tak krzyczy, że go nawet nie złapie :-( więc póki co oszczędzamy Mu tego Jego wielkiego nieszczęścia jakim jest kąpiel...
u nas dziś nocka idealna :-) (chyba nagroda za wczorajszy dzień :-D ) ostatnie karmienie ok północy, następna pobudka o 5.30, na godzinkę przed wyjściem Taty do pracy :-) karmienie, przebieranie i do tej pory Bączek smacznie śpi :-D ale już by mógł wstać bo nie mam z kim pogadać :-D
lecę ogarniać włościa

miłego dnia wszystkim życzę! :)

Ostatnia edycja:
PAOL u nas trwalo to 2-3 dni, jadl non stop :szok: myslalam ze mi cycki odpadna ;-)

Ulewator spi ja jem sniadanie jak wstanie idziemy na spacer :-) juz mnie rece bola na sama mysl spacerowania w tym sniegu, ludzie niestety nie odsniezaja chodnikow a jak ulica jedzie odsniezarka to zala ta breja z ulicy laduje na chodniku wlasnie :sorry2:

Martuszko- My wit k nie dajemy, podamy dopiero po okresie kolkowym- tak jak zalecił pediatra.

Gdzie ta wiosna?? Na spacer chcę iść, ale u nas zimnoooo- nie chcę małego doprawić przed szczepieniem. A propos szczepień- wybraliśmy 5w1 oraz rotawirusy

POLI jestem w szoku jak przeczytalam o obojczyku Leonka :szok:
kur*^%@!^ rzeznicy pracuja w tych szpitalach czy jak :baffled:
masakra !

co do szczepien ja polece pr bezplatnym i chyba doszczepie na pneumo i meingo bo Cortin pojdzie do zlobka chyba :sorry2: az mi przykro jak mysle o tym ze bede musiala go zostawic i wrocic do pracy :-(
tak zaluje ze nie zalapiemy sie na roczny macierzynski :-(

Hola ponownie!

Ja też póki co nie podaję wit. k, poczekam z tym aż mała skończy 3 miesiące.

Co do szczepień to jeszcze się nie ogarnęłam, mamy jeszcze trochę czasu.

Wczoraj poznałam co to znaczy być matką trójki w praktyce: suszyłam dziewczynkom włosy na dwie suszarki dodatkowo uspokajając małą, bo suszarka czyni cuda ;) Jak sobie uświadomiłam jak to musi z boku wyglądać to aż mi się śmiać chciało - w każdej ręce suszarka ;)

A ja jeszcze nie mam fotelika do wózka, bo czekam aż dostarczą nam adapter do starego dobrego Phil&Tedsa, więc póki co spacerów nie zaczniemy. Zostaje werandowanie, teraz to jeszcze ok, ale jak się zacznie ładnie robić to będzie bieda ;(

Ja jeśli nadal będę miała pracę to powinnam do niej wrócić jakoś w połowie września. Ale raczej nie wrócę...

witam się :happy:

my dziś kiepsko spaliśmy bo od 4.00 Robercik stwierdził, że on się już wyspał i mama i tata też już spać nie muszą...przy okazji jeszcze trochę popłakał pod nosem.

Wczoraj byliśmy u gina ściągnąć szwy, lekarz stwierdził, że wszystko bardzo ładnie się goi, zadowolony jest i jeszcze mnie po cycach zmacał i stwierdził, że idealnie jest :-D:-D

poli bardzo się cieszę, że z Leosiem ok, biedactwo się musiało nacierpieć przez tych baranów w szpitalu...

co do domikcw to wczoraj pisała, że miała skurcze co 7 minut i odszedł jej czop...nie wiem jak się akcja rozkręciła bo na razie nic nie odpisała jeszcze...ale kciuki mamy trzymać :-) a co do jej tc to ona bodajże jest jakieś 10-11 dni po terminie z tego co pamiętam...

Hej mamuski:-)

U nas Nocka nawet znośna, tylko z zasypianiem był problem:-\ ale ostatecznie Kruszyna dała pospać. Teraz wciągnęła butle i śpi :-)
Wczoraj tak zachwalalłam, że mała lubi się kompać wiec dala taki koncert, że chyba pól osiedla ja słyszało :-D

Dziewczyny ja używam sól fizjologiczną w takich ampulkach i się zastanawiam czy jak się je otworzy to trzeba to od razu wykorzystać? bo szczerze zużywam tylko pół tej ampułki i szkoda mi wyrzucać, ale nie wiem czy można trzymać otwartą.

reklama
MegiPegi my mamy rozworke koszli, to troche gorsze niz ts poduszka, ale mala spi juz godzinke i zjadla ladnie, wiec chyba sie przekonuje powoli:)
Teraz trzymam kciuki aby to pomoglo:))

Cortina rozwalilas mnie tym Ulewatorem hihi

Do góry