reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Trzymam kciuki za Kaję...

Mykam poleżeć troszku...

Spokojnej albo i urodzajnej nocy jak co komu pasuje, bo ja osobiście wolę rodzić po przespanej nocy niż w nocy...

reklama
Kaja trzymam kciuki &&&& Oby poród okazał się krótszy niż prognozują. :tak:

Ja też lecę się wykąpać. Ostatnio od każdego słyszę tekst "jeszcze nie urodziłaś?" Wkurzające się to robi:wściekła/y:

ja tylko chciałam zameldowac, że ból zszedł niżej. bardzo bolą mnie biodra i uda:szok: kosci w doopce mnie bolą... nie wiem o co kaman?? na brzuchu wypadałoby spac... leze boli, chodzę boli, siedzę też...ech... brzuch czasem zaboli okresowo, no i te kłócia w szyjce są nieznośne...ała.. wyłaź kluseczko bo matka do terminu wykituje....

ide pod prysznic może przejdzie.
KAJA trzymam kciuki:&

ojjj to się dzieje u Ciebie, wiem co mowię;) już tuż tuż

Pytanie do Belli czemu Natalka tam słabo przybierała na wadze? Bo ja jestem po wizycie i Mały waży tylko 2800 jutro mam się stawić na patologie na obserwacje i prawdopodobnie będą wywoływać poród bo przez 3 tyg. przybrał na wadze tylko 200g:baffled:

Hej dziewczynki, dawno nie pisałam i znowu nie nadążam z nadrobieniem. Jakiegoś wirusa złapałam i w łóżku się wylegiwałam od prawie 2 tyg. Gardło, kaszel, katar, no masakra, i jeszcze Zuzka się ode mnie zaraziła a teraz jeszcze mąż źle się czuje... A u mnie porodu nic nie zapowiada a termin na niedzielę :p brzuch wysoko, nic mnie nie boli, no masakra :p Ciągle nie czuję się, jakbym była w ciąży :p Z Zuzką to już na 3 tyg przed porodem mnie miednica, uda, pachwiny i krocze bolały, a teraz nic :p Kurcze, nawet nie dam rady nadrobić tego, co pisałyście, ale widzę, że trochę się już Was posypało :) Ehh zazdroszczę, też już bym chciała mieć to wszystko za sobą, ale coś czuję, że jeszcze sobie tak pochodzę ;)

a ja mam pytanie do tych rozpakowanych, bo na necie szaleja różne wersje...mianowicie chodzi mi o to jakie konkretnie zadają pytania na izbie przyjęć na porodówce????????właśnie mnie oświeciło, że mogą mnie czymś zaskoczyć.:szok:

angy zdrowia życzę dla całej rodziny.
martunia nie denerwuj się bo to nie sprzyja Tobie i maleństwu...jak dziewczyny wspomniały, oni potrafią robić błędy w wyliczeniach. wszystko będzie dobrze!&&&&&&&&&&&&7

no i wszystko wskazuje na to że dzisiaj się nie wypiszę z listy nierozpakowanych :no: hmmm

właśnie wciągnęłam 1/2 męża prezentu walentynkowego:cool2: dużą milkę z nadzieniem karmelowym i orzechami, pychaaaaaa!!!

a ja mam pytanie do tych rozpakowanych, bo na necie szaleja różne wersje...mianowicie chodzi mi o to jakie konkretnie zadają pytania na izbie przyjęć na porodówce????????właśnie mnie oświeciło, że mogą mnie czymś zaskoczyć.:szok:

angy zdrowia życzę dla całej rodziny.
martunia nie denerwuj się bo to nie sprzyja Tobie i maleństwu...jak dziewczyny wspomniały, oni potrafią robić błędy w wyliczeniach. wszystko będzie dobrze!&&&&&&&&&&&&7
chyba wszędzie te pytania są trochę inne, pytają o okres ciąży, palenie, picie, antybiotyki i inne lekarstwa, przebyte choroby, czy yło się szczepionym na żółtaczkę itp.

Po porodzie pytali mnie kiedy jakie witaminy brałam bo wysyłali krew dziecka do badania i potrzebowali znać takie info, po porodzie też musiałam podać namiary na przychodnię do której będzie dziecko należało.

reklama

U mnie położna na SR kazała nam przygotować kartkę na której mamy napisać:
  • Swój numer telefonu
  • Osobę upoważnioną (imię, nazwisko, tel., adres, data ur.,)
  • Choroby w ciąży (w którym tyg. ciąży co się działo)
  • Adres pobytu dziecka po porodzie
  • Nazwisko dziecka
  • Uczulenie u mamy.

Do góry