reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

tak na szybko Wam napiszę, że sama dzisiaj pojechałam do laboratorium i przy okazji wynik GBS odebrałam( nie mam go) i lecę obiad robić, bo głód dokucza

reklama
no widze dziewczyny że Was dzisiaj energia rozpiera. Ja od jakiegoś czasu mam doła więc tylko podczytuje ale nie bardzo sie udzielam. Sprawdzam która urodziła ale coś widze cisza tutaj normalnie wszystkie czekają na 17 marca :) heeh

Torbe co nieco spakowalam i tak sie zastanawiam bo wszędzie piszą aby brać skarpetki a ja sie zastanawiam po co ?! czy może mi ktoś wyjaśnić po co mi skarpetki ?

eve1911 - powiem Ci że mamy tą samą date urodzenia i chyba dużo podobnych poglądów na otaczającą nas rzeczywistość. Już od dłuższego czasu zauważam że w wielu kwestiach się z Tobą zgadzam. Ciekawe czy data urodzin ma coś w tym wspólnego :)

Czy to jest normalne że mam ostatnio non stop kaca, no przecież to jakieś nieporozumienie, jedzenie mogłoby nie istnieć ale 4l. (jak nie więcej) wody to schodzi u mnie każdego dnia. Zakupiłam w sobote 3 zgrzewki wody (18 butelek) dzisiaj czwartek a u mnie pustki po wodzie zostały tylko nakrętki.

Kwasia, Cortina przyszło mi dzisiaj (po 3 tygodniach od zamówienia!!!) to mydełko do odplamiania i niestety nie pomogło na mój materac... może dlatego, że strasznie ciężko to spłukać. Najlepiej byłoby po prostu móc zdjąć ten materiał i wyprać, ale nie da rady. Przesuszyłam tylko suszarką i plamy są jaśniejsze, ale wciąż są. Nie mam do tego cierpliwości. Przewertowałam umowę z najemcą i tam jest mowa tylko o pokryciu naprawy lub wymiany wyposarzenia mieszkania, które zostało uszkodzone/zniszczone w wyniku zaniedbania. Przybrudzony materac chyba nie powinien stanowić takiego problemu? W końcu cholera używa się go codziennie i chyba normalne, że nie będzie wyglądał jak nowy. Obróciłam go na drugą stronę i nałożyłam pokrowiec ochronny wodopdoprny. Nawet nie chce myśleć jak ten materac by wyglądał jakby mi wody we śnie odeszły.

no niestety taka wada mydła, że ciężko spłukać. Jakbyś miała więcej cierpliwości to polecam zaprać to kilka razy, bo jednym czy dwóch razach może nie zejść całkowicie...u mnie zadziałało po kilku razach przy trudniejszych plamach te łatwe schodziły od razu no ale jak mówisz, że nie masz cierpliwości to chyba szkoda nerwów...niestety farba do włosów ma to do siebie, że jest dość niewdzięczną plamą i trzeba cierpliwości do jej zwalczenia...

1.02 rodze JA;)
yes2.gif

podebrałaś mi termin to ja się w takim razie pisze na 2.02 :)

Ostatnia edycja:
Słuchajscie a na te wyniki GBS ile się czeka? Ja mam mieć badanie dopiero w poniedziałek...

Prezesko! Cortina brzmi dumnie, ale nie ma takiej świętej (jeszcze!), więc mi małżonek nie daruje ;)))

Już się zastanawiam czy nie poddać się na Józefinie, ale jak tu zdrobnić Ziuta??? Masakra. Finka. Kurcze ona w końcu Polka. Ale chociaż o Józefinie dobrze piszą.... Normalnie nie wyrabiam nerwowo.

Młodsza mi tu śpi pod bokiem bulgocząc nosem bidula. Starsza pojechała z ojcem zakupy robić, a ja mam chwilowy relaks na obowiązkowym lewym boku z komórką w łapce.

Kto tam miał obiad na zbyciu? Ja poproszę - dla czteroosobowej rodziny. W zamian mogę zaoferować pieczone jabłka serwowane z lodami i sosem karmelowym własnej produkcji :)

Ostatnia edycja:
Cortina ja zapisuję się na 9.02, kobym mogła Cie odwiedzić:-D I poznać małego Olka:-) A jak by jakimś cudem mój Marcin nie dotarł to Ty byś mnie za rękę trzymała:-D

ale nuda u nas z tymi porodamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :eek:

koncowka stycznia a u nas tylko 3 bobaski, jak bedzie 1.02 moze zaczniemy zbiorowe rodzenia ? albo codziennie ktoras ?
prosze sie zapisywac :rofl2:
1.02 rodzi ...
2.02 rodzi ...
3.02 rodzi ...
4.02 rodzi ...
5.02 rodzi ...
6.02 rodzi ...
7.02 rodzi ...
8.02 rodzi PREZES CORTINA ! :rofl2::-D:laugh2::eek::rolleyes::oo::ninja2:

itd :rofl2:

Ja nie rodze przed 22 lutego :-p

Ale dzis ktos powinien urodzic! Wynika z listy ze rodzi sie nowy brzdac co 4 dni, ostatni byl 20 stycznia, dzis na kogos kolej:-D

agisan ja robiłam badanie we wtorek w zeszłym tygodniu i mi w laboratorium powiedzieli, że do tygodnia od wysłania, no ale oni to wysyłają do innego laboratorium więc może dlatego tak długo ale wydaje mi się, że jak robią to na miejscu to tak 2-3 dni trzeba czekać bo im się musi tam ta bakteria wyhodować (lub nie :))

reklama
Z tym mrozem to kurcze rzeczywiście kiepsko. Gdzieś wyczytałam, że wcześniaczek musi mieć na stałe 22 stopnie w pokoju. A u nas rano jest 18! U dziewczynek na szczęście 2 stopnie więcej.

Do góry