reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

poli a jakiś krem z mustela podobno dobre i wskazane w ciąży i w czasie karmienia, też chyba wypróbuje bo zaczynają mi brzydkie czerwone wychodzić na boczkach i udach

reklama
Poli bidulko, co chwilę coś cię dopada. Tulam na pocieszenie.

No w końcu się zmobilizowałam i pozamawiałam rzeczy dla siebie do szpitala. Zostanie mi jeszcze odwiedzić drogerię i aptekę i chyba będzie już wszystko.

też cierpię przez te paskudne rozstępy i nie wiem co z nimi począć, smaruje się jakimiś kremami ale guzik to daje, czasami mam wrażenie, że są coraz większe aż mi się czasem płakać chce, moja siostra dwoje dzieci urodziła i nie dość, że chuda to ani jednego rozstępa, moja mam urodziła dzieci 5 i też rozstępów nie ma a ja???? Po kim niby to mam :(:(:( na brzuchu na szczęście nie mam ani jednego (tfu tfu odpukać) ale za to mam na biodrach i udach i nie wiem co gorsze, bo jakbym miała na brzuchu to jednocześciowy stroj na plaże i nie widać a przy moich to nie ma szans żeby jakkolwiek je zasłonić, chyba musiałabym mieć sukienkę do połowy ud, a znajdź tu taki strój :(:( ehhh ciężka sprawa. Mam nadzieję, że jak zbledną to będą mniej widoczne, później zaczne stosować jakąś maść na blizny bo te kremy na rozstępy to na mnie nic nie działają... :(

aaaa chcialam poodkurzać zanim usiądę do prasowanka (o ile w ogóle się za to zabiorę:/ ) bo mąż posprzątał choinkę i trochę igieł leży i co? mój genialny mąż mi wyrwał odkurzacz bo stwierdził, że to za ciężkie zajęcie dla mnie!!
realmad2.gif
normalnie bym się cieszyła bo odkurza sam, ale kurde nie jestem kaleką tylko w ciąży i próbuję się czymś zająć, a ten mi nie pozwala!

ja też mam rozstępy na biodrach i udach ale jakoś mnie to nie przeraża i nie martwię się strojem kąpielowym bo nie mam potrzeby żeby inny się za mną oglądali i podziwiali moją super figurę, w końcu mam już rodzinę:rofl2:

mnie tam nie chodzi o to żeby mnie podziwiali ale dla samej siebie chciałabym żeby jakoś to wyglądało, Mężowi rozstępy moje nie przeszkadzają i wie, że są to "uroki" ciąży ale po prostu ja sama się źle z tym czuje...

Dziewczynki,

pewnie bedę tu mniej do Was zagladac, bo wczoraj po wizycie u gin kazała mi się zgłosić na ip na ktg (zalecenie obserwacja: albo wizyty w ip i ktg albo szpital). Myslałam że mnie nie zostawią- ALE ZOSTAWILI! I leżę sobie tutaj :(
Rodzić nie rodzę, nie ma żadnych objawów, a zostawili mnie bo mam dużo wód plodowych- w górnej granicy i będą kontrolować czy nie przybywa.
Obawiam się że poleże tu 2 tygodnie :(((((

W szpitalu jest tak gorąco (nie można zakręcić kaloryfera, ani otworzyc okna) że juz mnie głowa rozbolała :( koszmarnie gorąco!! :((

reklama
eh rozstępy - ja mam fazy raz nawet nie myślę o nich , raz sie wkurzam...moja mama tez urodzila 4 dzieci i nie ma ani jednego, a mnie kazda kolejna ciąża wzbogacila o kolejne... emkowi nie przeszkadzaja i pokazuje mi na kazdym kroku że mu sie podobam wiec w gruncie rzeczy olać je hehe byle schudnąć bo pingwinem zostac nie chce!

Do góry