reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witam dziewczyny.

Właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko idealnie. Lekarz nie ma zastrzeżeń. Młody waży 949 g :) i ułożył się główką w dół. Podczas badania na fotelu nawet lekarza kopnął ;) Glukoza w porządku, mam tylko lekką anemię i przepisał mi jakiś lekarstwo i kazał mi jeść więcej mięsa z zaznaczeniem, że kurczak to nie mięso :D:D tak go posłuchałam, że przed chwilą z mężem zjedliśmy kebaba wołowego :D

aha co do siary to u mnie już się pojawiła.

a co do chrzcin to też myśleliśmy żeby w święta zrobić i w lokalu jakimś bo nie uśmiecha mi się skakać koło 30 ludzi w domu bo u nas liczna rodzina i zapraszając wyłącznie najbliższych (rodziców i rodzeństwo z rodzinami) tyle wyjdzie :):)

Ostatnia edycja:
reklama
kasiądz może nie będzie tak źle moja koleżanka i jej mąż mieli półpaśca i ból się skończył z wysypką i nie mieli żadnych omdleń
chrzciny planujemy jak Julkowe tylko nasi rodzice i chrzestni no i moje rodzeństwo bo siostra męża i tak z domu prawie nie wychodzi i dałam warunek imprezy dzieci a w szczególności chrzest i komunia są bez alkoholowe zresztą na święta też nie uznaje alkoholu i rodzina to szanuje;-)

wow to juz tyle moze wazyc dziecko w tym tygodniu ? moje bedzie dopiero wazone 1 raz za 2 tyg :)

A co do chrzcin to ten myslimy nad knajpką niech wezmą po 15 zł za obiad sam , ciasto sie załatwi, bo u nas w domu to ani krzeseł ani stołu ani szklanek ;/ a tyle co ja bede tam siedziała. byliby tylko rodzice chrzestni, brat z 2 dzieci moi starsi , ciocia z wujem, i adama big rodzina tylko nie wiadomo kto z tych 11 az osób by przyjechał bo oni to by pocigiem musieli bo autem to tylko tesciowa tesc i chrzestna, a pewnie tesciowa grubej nie zostawi z dzieckiem kilkumiesiecznym samej ;/ ciekawe czy na poród wogóle przyjedzie albo po ;/

agisan - jak robisz te frytki ?? pamiętam że kiedys chciałam zrobić z piekarnika i wyszły ....... i poszły do kosza :)

Odebralam wyniki glukoza po obciążeniu 68 więc git, bylam tez u lekarza pochwalil mnie za trzymanie linii nie wiem jak to możliwe jem codziennie cos słodkiego a tu tylko 2,5 kg do przodu :-) w nagrodę kupiłam sobie loda i snickersa. W ogole mam fioła na punkcie soku bananowego i marchewek SZOK

Ja na chrzciny zapraszam najblizszych i nie patrze co mi kto będzie gadał, z dalszej rodziny bedzie siostra cioteczna ktora będzie chrzestną i jej rodzice. Teściu pewnie bedzie chciał zaprosić swojego brata ale tak to by nam wyszło z 20 osob wiecej bo moja mamita ma 3 braci i wszyscy mają żony itp itd wiec ja nie bede robic wyjątku. Chrzciny bedziemy robić w domu wiec nie wiem gdzie bym miała ich wszystkich posadzić. Co do alkoholu to powiem tak, może być jak ktos chce sie napic to mógłby rowniez zrobic to przed kosciolem wiec ja nie widze w tym nic zlego. Poza tym chrzciny robi sie w niedziele więc chyba nikt sie nie upije

Witam,

właśnie trafiłam na to forum, nic o Was nie wiem, ale wkrótce pewnie będę dysponowała większą ilością czasu (nadal pracuję), to i czytać i pisać będę mogła.

Termin mam wyznaczony na 22.02.2013, to będzie moje drugie dziecko. Pierwsza- Iga- ma już 4 lata i nie może doczekać się rodzeństwa :)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Sukcesywnie będę nadrabiać to co napisałyście na tych bagatela ponad 600 stronach.

Paulina

Cortina. I co z tego, że się poturlałam specjalnie po nie do sklepu i ocaliłam od spalenia całkowitego, żeby w końcu zjeść... skoro smaku w ogóle nie poczułam przez ten choleryczny katar!!!!!!!!!

haha biedactow ty moje :-p
informuje ze przez Agisan i Kwasie przytyje, przez te frytki i kebaba musilam zjesc pizze :eek::no:
zle kobiettyyyy !!!

Witaj nowa kolezanko i czytajjjjjjjjjjjjjjjj :-D
bedziesz musiala isc na L4 zeby nadrobic lektorke hihihi :-D:tak:

witam nową mamę:) fajnie, że grono się powiększa :tak: hehe przygotuj się psychicznie, że na lutówkach są matki wariatki - co widać po wpisie szanownej poprzedniczki Cortiny :-D

Aniu- ja w zupełności podzielam twoje zdanie co do tego alkoholu na chrzcinach- jak i podobne zdania innych koleżanek. Niestety są ludzie którym się to nie podoba i i m nie wytłumaczysz. Jednak nie chciałabym pokłucić sie z całą rodziną z powodu braku alkoholu na imprezie wiec dla swietego spokoju takowy będzie, a ja i tak nie piję nigdy i tak:)

Trzymajcie proszę jutro kciuki bo odbieram wyniki i mam wizytę o 16:)

witamy nową koleżankę:)

A.m.g. Po prostu kupiłam frytki mrożone w osiedlowym i na blachę z nimi. Na samej końcówce posypuję je startym serem i wyciągam z pieca, kiedy się już na nich "rozciągnie".
Ania. To i tak będziesz dużo przede mną,bo ja dopiero 26-tego dostanę skierowanie... Trzymam kciuki za słodyczową abstynencję!
Cortina. Dzięki za współczucie ;)

Witaj Nowa Mamusiu o skomplikowanym jak dla mojego ociężałego mózgu nicku ;) Mamy przybliżone terminy! Fajnie, że ktoś z drugiej połowy lutego dołączył, bo by nam nierozpakowanym przykrzyło się tak samym w dwupaku na finiszu ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowa mamusię, moją imienniczkę:)

Aniołeczku, ja nie zważam, czy ktoś się pogniewa czy nie, na uroczystości mojego dziecka alkoholu nie będzie. To święto synka a nie nienapitej rodzinki;-) 3mam jutro kciuki za Ciebie!!!

Do góry