reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witam wszystkie nowe mamusie:)

Jagódka to super widzisz wszystko się udaje:)

Patik a czemu mają się nie cieszyć?
choć rozumiem Cię, ja mam jedno dziecko ale kiepsko mi się układało przez jakiś czas z mężem i moja mama powiedziała, że będę głupia jak będziemy mieć 2 dziecko ... więc jak jej powiedziałam to przeżyła szok i też bardzo się bałam jej reakcji ale widzę, że powoli emocje opadają i budzi się w niej babcina ciekawość:)

u nas wie moja mama moja przyjaciółka i siostra, no i moja córcia wygadała teściom więc wie już pewnie cała jego rodzina;/
boję się powiedzieć w pracy i nie wiem kiedy to zrobić;/

Tonya to faktycznie małe pocieszenie dla mnie, ale ja już miałam mdłości od 5 tygodnia więc może u mnie już się kończy hehe (tak będę sobie tłumaczyć aż nie haftne;))

Dziewczyny ja nie mam wcale apetytu na warzywa:( jak widzę pomidory ogórki czy paprykę to wymiotować mi się chcę;/

co do wagi to w pierwszej ciąży przytyłam 11-12 kg. ale ciężko przytyć więcej na ścisłej diecie i szpitalnym jedzeniu hehe

mam nadzieję, że zobaczę już dziś serduszko i usłyszę jego bicie:) do 21.40 tyle czasu, że pewnie kilka razy zasnę przed wizytą hihi

reklama
Dzień dobry wszystkim mamom!!

ja dzisiaj mam dołka...zresztą pogoda jest do bani i wczoraj pokłóciłam się z moim.
Żeby jeszcze było o co - że nasz syn zjadł kinderniespodziankę!!! wrrr czasem tych chłopów nie rozumiem!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

poza tym rano mnie muliło ale na tym się skończyło teraz siedze w pracy i tempym wzrokiem patrzę w monitor - nic mi się nie chce ale zjadłam kanapkę i na razie trzyma się w żołądku :)

poza tym bardzo bolą mnie plecy dzisiaj...
chyba mam MARUDĘ dzisiaj...

Bella - jak będziesz spała to czas szybciej zleci!! :) Trzymam kciuki!!

LadyDo ta pogoda strasznie dołująca i wszyscy wkoło jacyś tacy zamuleni chodzą. A mi się strasznie chce jajek w majonezie... masakra, nigdy nie przepadałam za jajkami a dzisiaj tylko o tym myślę, czyżby to pierwsze zachciewajki się pojawiły??

Witam wszystkie świeże lutóweczki i gratuluję 2 kreseczek :)

staram się Was na bieżąco podczytywac, ale czasem nie mam czasu żeby cokolwiek odpisać. Ostatnio mam problemy. Od kilku dni kiedy kładę się spać zaczyna mi bardzo mocno serce walić i ciężko dyszę, a jak próbuję wstać to mąż musi mnie nieprzytomną do łazienki nosić i cucić ;/ troszkę to nieprzyjemne, poza tym trochę sie też obawiam, bo co ja robię jak mąż pojedzie na nocke?

a tak dla poprawienia humoru to 19.06 mam wizytę u gina :) biorę właśnie drugie opakowanie duphastonu i mam nadzieje, że więcej nie bede musiała! chociaż lekarka ostatnio coś napomknęła o zastrzykach do brzucha. Słyszała któraś z Was moze o czymś takim? I tu nie chodzi o te przeciwzakrzepowe. Ona je chce mi dać, bo ja w kwietniu 2011 miałam usuwaną ciążę poza maciczną przez cc ;(

Witam nowe lutóweczi. Tak czytałam od rana i dopiero teraz skończyłam- z tego wszystkiego pamiętam, że mi któraś ochoty na śledzie zrobiła.
Jagódka-tak sobie czytam i my się chyba znamy :)
Wiecie co- powiedziałam dziś w pracy, myślałam, że głowa mi u szefowej wybuchnie :) Ale najgorsze już za mną. Oczywiście jeden szef udaje, ze nic nie wie a ten naczelny pewnie już miał telefon heheheh. Aż boje się go jutro spotkać rano przy liście.
Muli mnie od rana i myślała, że puszczę pawia do kosza ale koleżanka na mnie spoglądała więc nie wypadało ale jak jej powiedziałam to już czuję taką ulgę , że hej.

I ja witam się w ten beznadziejny dzień :errr:

Cortina - zapraszamy i witamy :-)

meriderka - to chyba ja narobiłam Tobie apetytu na śledzie :-D Wczoraj zajadałam sałatkę śledziową, dziś przerwa, ale za to na jutrzejszy obiadek - ziemniaczki i śledź w śmietanie :-p.
Dobrze, że masz juz za sobą rozmowę z szefową. Poburczy, poburczy i sie oswoi ;-)

ehhh.... nic mi się nie chce... a dziś troche pracy mam...

Witam wszystkie nowe przyszle mamy! Fajnie ze jest nas coraz wiecej! Problem z tym ze nie nadazam powoli z czytaniem:-)

U mnie nadal o ciazy wiemy tylko ja i maz, jest jeszcze tak wczesniutko, ze sama jeszcze nawet sie z ta mysla nie oswoilam! Cudowne ale i przerazajace uczucie!

Z symptomow to ciagle mam ochote na mieso a slodycze mnie wcale nie interesuja. Paczka czekoladowych ciastek moze sobie lezec przed moim nosem a ja ide do lodowki zrobic sobie kanapke z szynka. Dzis na obiad zjadlam 4 (!) hot dogi. Maz patrzy na mnie z niedowierzaniem, a potem z zadowoleniem palaszuje wszystkie ciastka mowiac ze podoba mu sie ta moja ciaza;-)

No i czasem zakluje mnie z lewej strony, taka minutowa "kolka". Zdaje sie ze ktoras z was opisala takie uczucie, ja mam wlasnie tak samo. I lewa piers zaczyna mnie troche pobolewac. Nie wiem co ja taka lewostronna jestem??

A cere mam tak boska jak nigdy! No moze jak wtedy kiedy bralam tabletki anty, ale ostatni rok to mialam cere koszmarna. A teraz podkladu nie potrzebuje:tak:Zachwycona tym faktem jestem!

A jak u Was dziewczyny z cera i bolami brzucha/piersi?

reklama
Hahah też mam super cerę:) a dziś się zdziwiłam, bo rano w pracy 1. raz wzięło mnie na wymioty:/ Dziewczyny, robiłam dla uspokojenia betę- 4.683 oraz progesteron-18,9:)))) Koniec z mierzeniem temperatury i ze złymi myślami:D

Do góry