LadyDo
Fanka BB :)
mi się nie podoba moje imię ani męża więc sprawa rozwiązana hihi
ha ha ha dobre
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mi się nie podoba moje imię ani męża więc sprawa rozwiązana hihi
co do dawania imion po rodzicach dziecka NIE ale po dziadkach może być jak są ładne
Mnie tez się Gabriel podoba dla chłopca- mam już Marcela i przeczucie, że to będzie chłopiec. Błażej też mi się podoba. Dziewczynka to mąż się uparł na Ole po jego babci-Aleksandrze. Ale mi to jakoś nie pasuje- imie ładne ale tak niesprawiedliwe, że o jego babci a nie po mojej?
jak będzie córcia może byc Gabriela
:-)
w sumie fajnie...ciągłość historii zostaje... i nie ma wątpiwości kto i coJak by imiona waszych dzieci wygladaly wedlug takiej tradycji? imie-babcia/dziadek-babcia/dziadek-rodzic chrzestny U mnie tak:
chlopiec: Gabriel (?) Slawomir Jan Bengt
dziewczynka Julia (?) Grazyna Gunnel Agata
Cos nie sadze zebym poszla za ta tradycja:-)
U mnie będzie teraz ciężko z wyborem imienia.
Mój mąż koniecznie chce, aby imię zaczynało się na M. No i przy pierwszym synku nie było problemu, bo od zawsze podobało mi się imię Mikołaj. Imię po dziadku Mikołaj ma na drugie. Teraz nie wiem jak to będzie. Myśleliśliśmy nad Martynką (no ale imieniny Martyny są pod koniec stycznia, czyli w pobliżu urodzinek), może Magdalena... A dla chłopaka to juz wogóle kosmos :-)