reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama
co do dawania imion po rodzicach dziecka NIE ale po dziadkach może być jak są ładne :)
Mnie tez się Gabriel podoba dla chłopca- mam już Marcela i przeczucie, że to będzie chłopiec. Błażej też mi się podoba. Dziewczynka to mąż się uparł na Ole po jego babci-Aleksandrze. Ale mi to jakoś nie pasuje- imie ładne ale tak niesprawiedliwe, że o jego babci a nie po mojej?

mi się podoba zarówno Garbriel co i Gabriela :)
a z imionami po dziadkach - czy innych członkach rodziny to trzeba albo ustalić, że pierwsze dziecko po mamie drugie po tacie (chodzi mi o rodzinę) albo lodować zapałki !!! :) :)

U mnie mężuś jest pewien, że to będzie chłoiec a imiona jego dziadków mu się nie podobają wiec problem z głowy :-D

jak będzie córcia może byc Gabriela
:-)

Haha, moze i bedzie Gabriela :) Ladne! Mi sie jeszcze podoba Julia, Amelia i Emma.

A imiona po dziadkach meza odpadaja zdecydowanie! Axel jest juz zajety przez syna kuzynki meza, a drugi dziadek mial na imie Ele! To by dopiero bylo, w Polsce by na niego Elemelek pewnie wolali..

Ale w Szwecji czesto jest tak ze na chrzcie dostaje sie od razu 3 imiona, moj maz ma 3 (ma wlasnie Ele na drugie:sorry2:) a niektorzy maja od razu 4! Teraz szwedzka ksiezniczka dostala imiona Estelle Silvia Eva Mary- imiona srodkowe po babciach, a ostatnie po matce chrzestnej!

Jak by imiona waszych dzieci wygladaly wedlug takiej tradycji? imie-babcia/dziadek-babcia/dziadek-rodzic chrzestny U mnie tak:

chlopiec: Gabriel (?) Slawomir Jan Bengt
dziewczynka Julia (?) Grazyna Gunnel Agata

Cos nie sadze zebym poszla za ta tradycja:-)

co do 2 lub więcej imion to ja jestem na nie, zwykła rzecz- zbyt długo sę pisze. Wszystkie urzędowe papiery trzeba wypełniać. ja mam 2 imiona i miałam długie nazwisko kiedyś. teraz przynajmniej nazwisko mi się skróciło. Mój mąż ma jedno i nasz syn tez ma 1. Ale to rzecz gustu.

Jak by imiona waszych dzieci wygladaly wedlug takiej tradycji? imie-babcia/dziadek-babcia/dziadek-rodzic chrzestny U mnie tak:

chlopiec: Gabriel (?) Slawomir Jan Bengt
dziewczynka Julia (?) Grazyna Gunnel Agata

Cos nie sadze zebym poszla za ta tradycja:-)
w sumie fajnie...ciągłość historii zostaje... i nie ma wątpiwości kto i co:-D

Ale gapa ze mnie, napisalam dlugiego posta wysylam a tu nie zalogowana, i wszystko zniknelo :baffled:

Ja bym chciala dziewczynke teraz :-)

Dziewczyny kochane bardzo Was prosze piszcie jakie macie albo znacie albo slyszalyscie moze o jakis sposobach na mdlosciach bo u mnie 24 godziny na dobe, ciezko wytrzymac :crazy:
Wszelkie rady i porady mile widziane i wszystkiego sprobuje :-)

Ja sie juz zegnam bo do domu czas :-) Milego dzionka Lutoweczki i do jutra!

U mnie będzie teraz ciężko z wyborem imienia.

Mój mąż koniecznie chce, aby imię zaczynało się na M. No i przy pierwszym synku nie było problemu, bo od zawsze podobało mi się imię Mikołaj. Imię po dziadku Mikołaj ma na drugie. Teraz nie wiem jak to będzie. Myśleliśliśmy nad Martynką (no ale imieniny Martyny są pod koniec stycznia, czyli w pobliżu urodzinek), może Magdalena... A dla chłopaka to juz wogóle kosmos :-)

LucyLu mi pomaga wit. B6 raz dziennie (za zgodą gina)
małe łyczki coli z lodem
i sok pomarańczowy
wszystko co bardzo kwaśne więc nawet i o cytryne się raz pokusiłam:)
jest ciężko ale daje rade, boję się tylko wymiotów w pierwszej ciąży wymiotowałam wszystkim nawet wodą:(

U mnie będzie teraz ciężko z wyborem imienia.

Mój mąż koniecznie chce, aby imię zaczynało się na M. No i przy pierwszym synku nie było problemu, bo od zawsze podobało mi się imię Mikołaj. Imię po dziadku Mikołaj ma na drugie. Teraz nie wiem jak to będzie. Myśleliśliśmy nad Martynką (no ale imieniny Martyny są pod koniec stycznia, czyli w pobliżu urodzinek), może Magdalena... A dla chłopaka to juz wogóle kosmos :-)

Mnie tez imiona na M się podobają- Martyna odpada bo brat cioteczny ma już Martynkę. Mnie tez Marika i Mirela się podoba ale jak na naszą wieś zbyt nowoczesne :) Powiedziałam to koleżance a ona do mnie ,,M&M-sów chcesz mieć?'' hmmm

reklama
bella Ty chyba wczesniej juz mowilas o tym bardzo kwasnym soku pamaranczowym, przypomnialo mi sie wczoraj w rzeczywiscie pomagalo ale tylko jak pilam, jak przestalam pic to od nowa mdlosci.

Zapytam sie lekarza w srode bo mam wizyte czy B6 moge brac, dzieki za rade :happy:

Do góry