reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Dziewczyny kochane bardzo Was prosze piszcie jakie macie albo znacie albo slyszalyscie moze o jakis sposobach na mdlosciach bo u mnie 24 godziny na dobe, ciezko wytrzymac :crazy:

!

ponoć imbir pomaga - herbatka z miodem i świezym imbirem, wiem też że w aptece można kupić pastylki imbiorwe.

reklama
U mnie będzie teraz ciężko z wyborem imienia.

Mój mąż koniecznie chce, aby imię zaczynało się na M. No i przy pierwszym synku nie było problemu, bo od zawsze podobało mi się imię Mikołaj. Imię po dziadku Mikołaj ma na drugie. Teraz nie wiem jak to będzie. Myśleliśliśmy nad Martynką (no ale imieniny Martyny są pod koniec stycznia, czyli w pobliżu urodzinek), może Magdalena... A dla chłopaka to juz wogóle kosmos :-)

rozumiem, że wszyscy jesteście na M ?? Fajnie :)
u mnie kalejdoskop imion :) ha ha ha

a co do \mirelli to ja mam w pracy Mirellę -taka koło 50 więc chyba nie takie znów nowoczesne a kobiece :) ładne :)

rozumiem, że wszyscy jesteście na M ?? Fajnie :)
u mnie kalejdoskop imion :) ha ha ha

Można tak powiedzieć. Moje pierwsze imię zaczyna się na inna literę, ale tego imienia używam tylko urzędowo w sumie. Każdy w rodzinie i wsród bliższych znajomych zwraca się do mnie używając mojego drugiego imienia (już na 'M') Trochę to skomplikowane no ale cóż :-D

Bella widzę że mamy bardzo podobny gust- u nas raczej na pewno będzie daniel lub Gabrysia Mężowi podobało się jeszcze Natalia ale mnie nie pozatym w rodzinie się powtarza kilka razy
Co do dawania imion po rodzicach czy dziadkach- my zdecydowaliśmy ze 2 imię dziecko dostanie po nas.

Ale mi jest strasznie nie dobrze:( od jakichś 2 - 3 godzin:( czyżby zaczynały się jakieś mdłości ciążowe??

Witajcie Dziewczynki:-)

Ja też będę lutową mamą :-):-) Termin- wg. moich wyliczeń 13.02 :-):-)
Zobaczymy jak to będzie:-)
Na razie są wielkie emocje i niesłychane szczęście :-)
Z objawów- trochę senności, powiększone piersi i napady głodu ;-)

Pozdrawiam serdecznie mamusie z lutego :-):-D:-D

Witamy kolejną lutową Mamusię :-D

Bella widzę że mamy bardzo podobny gust- u nas raczej na pewno będzie daniel lub Gabrysia Mężowi podobało się jeszcze Natalia ale mnie nie pozatym w rodzinie się powtarza kilka razy
Co do dawania imion po rodzicach czy dziadkach- my zdecydowaliśmy ze 2 imię dziecko dostanie po nas.

Ale mi jest strasznie nie dobrze:( od jakichś 2 - 3 godzin:( czyżby zaczynały się jakieś mdłości ciążowe??

Daniel też mi się podoba - jakoś tak dobrze się kojarzy :-):rolleyes:

a co do mdłości - to ja jestem albo mega głodna i zjadam dwie porcje albo nie jem nic, bo po kilku gryzach mnie muli...:-p

wITAMY W ELITARNYM GRONIE :):)

LucyLu z tym sokiem to działa na krótko dlatego ja co chwila popijam po 2-3 łyki.
ja w pierwszej ciąży brałam 2x1 wit.B6 i przeszło wszystko, teraz biorę na razie jedną ale na wizycie zapytam czy mogę 2, bo ustaliłam to telefonicznie tylko.

wczoraj w nocy mnie zemdliło i zjadłam morele w tym jedna była kwaśna właśnie i zrobiło mi się dużo lepiej:)
chyba sobie cytrynę będę kupować;))

reklama
Do góry