reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hej Dziewczyny

Widze ze nas juz jet sporo, witam wszystkie nowe Panie:)

Ja takze czuje sie bardzo zzeczona, troszke pobolewa mnie glowa, ale mdlosci troszke ustapily. Niestety mysle ze objawy jeszcze przed nami.

Jestem troszke w tyle z wiadomosciami, wiec troszke nadrobie:) Co do imienia Daniel to dla mnie najpiekniejsze imie. Moj synek ma tak na imie (dla plci meskiej wchodzily tylko w gre Daniel i dawid, ale Daniel zwyciezyl).

Ja czuje ze tym razem moze bedzie dziewczynka, ale zobaczymy, bardzo bym chciala blizniaki hihi, ostatnio szukalam info o blizniakach, ale to chyba bardiej "chcenie " niz przeczucia.

Witajcie
Ja już po wizycie, pęcherzyk ma 8,1 mm co wskazuje na 4,6 dzień cięży a termin mi wyznaczyła na 14 luty :) ładna data. Teraz tylko czekać aż serduszko zapuka ...
mam zwolnienie mam zaświadczenie
kolejna wizyta 28.06 i będzie już wszystko wiadomo na pewno

anioleczek12341 będzie dobrze, tylko trzeba myśleć pozytywnie !!

Co do mdłości, ja się aż boje jak się zaczną (oby nie) w zeszłej ciąży jak zaczeły się w 8 tygodniu tak śkończyły w 16 tygodniu masakra i nic a nic nie pomagało od rana do wieczora, no może migdały pomagały w pewnym stopniu, a tak wszystko było krótkoterminowe. Fakt nie brałam B6 ale przy kolejnej wizycie spytam o to.

Imiona na chwilę obecną mamy już umówione, były jeszcze jak "groszek" był tylko w planach, dziewczynka to Oliwka a chłopczyk to Tymek, pewnie się zmieni jeszcze w ciągu 8 miesięcy :) a Gabrysia i Daniel baaardzo ładne :)

ja mam corcie martynke jak bedzie teraz chlopiec to pewnie bedzie olivier a jak dziewczynka to amelka ale jeszcze nie ustalilam tego z mezem he
Bardzo bym chciala blizniaki miec u mnie w rodzinie byla 3-ka blizniat

Nie mowimy na razie nikomu, ba moj maz sam jest sceptyczny i mowi: A ta kreska to nie powinna byc taka sama jak kontrolna? Generalnie You Know Nothing Jon Snow....

Witam fankę "Walki o tron" - czytałaś czy tylko oglądałaś?

Cześć nowe lutuweczki i stare też witam :-)

U nas z imionami jest jedno kryterium: nie może być oklepane...i plany były na Daniela, a ja tu czytam, że same Daniele w naszej grupie :-D Ale może też się trafi Monika...choć pewnie imiona się nam jeszcze 10 razy zmienią ;-)

Z witaminami nie przesadzajcie, bo ja brałam od poczatku poprzedniej ciąży i trafił mi się do urodzenia niezły kolos 4kg, lekko nie było...teraz tylko folik biorę

Na mdłości potwierdzam imbir i migdały, ale naprawdę działała tylko pozycja horyzontalna - mdłości obyście nie nadeszły tym razem, bo przy raczkującym brzdącu nie poleżę sobie...

Asiulinka gratki udanej wizyty i dobrych wieści, ja się w końcu umówiłam na za tydzień.

Asiulinka, zazdroszczę, że już jesteś po wizycie:) i bardzo sie cieszę, że z dzidzią wszytko super. Jeszcze 4 dni i ja zobaczę swoją! Padam ze zmęczenia, dobranoc!

reklama
Widzę, ze nasze grono się powiększa :-) Witajcie Mamuśki :-)

Asiulinka
- cieszę, ze z Twoim Maleństwem wszystko OK :) To chyba pierwszy 'zmierzony' Malch w naszym gronie ;-)

Do mojej wizyty jeszcze ... niecały tydzień.

U mnie w dalszym ciągu objawy ciążowe prawie żadne. Oby tak do końca ;-)

Dobrej nocki życzę, do jutra.

Do góry