u nas też, ale ja sie przez 2 lata zapierałam, że na Belli koniec już więc jak zgodziłam się na drugie dziecko to mąż był w takiej euforii, że o reszcie mi pozwolił decydować i tak wybieram płeć (na ile to możliwe) i imiona - ale tu nie będę taka dam mu możliwość wyboru (choć na razie się z nim droczę, że tylko ja zdecyduje o tym hihi)
reklama
Blekinge
Fanka BB :)
Ja bym dziecku raczej nie dala imienia po nas, moze jako drugie imie? Maz ma szwedzkie imie ktore nawet na 100% nie wymawiam jak Szwedka wiec na pewno odpada Myslalam moze zeby po dziadkach, szczegolnie ze ich nie mam juz ale z kolei moj maz tych imon nie wymowi, poza tym imiona Slawomir i Kazimierz raczej odpadaja Ale podoba mi sie imie mojego pradziadka, Gabriel i mysle ze jak bedzie chlopiec to by fajnie pasowalo!
Tak wiec imiona rodzinne- Tak. Imiona po rodzicach- Nie. ;-)
LadyDo moja sis dała Tomasz właśnie po moim tacie
mi się podoba też Gabriela ale z racji, że teściowa tak się zwie to odpada. Ogólnie dlatego, żeby żadna ze stron nie była pokrzywdzona
Jua to ciesz się tym, ja też tak mówiłam jeszcze 5 dni temu właśnie a potem jak mnie dopadły mdłości to nie daje sobie z nimi rady!
innych w sumie aż tak nie posiadam, twarz mam wysypaną i piersi bolą ale nie jakoś bardzo tak.
mi się podoba też Gabriela ale z racji, że teściowa tak się zwie to odpada. Ogólnie dlatego, żeby żadna ze stron nie była pokrzywdzona
Jua to ciesz się tym, ja też tak mówiłam jeszcze 5 dni temu właśnie a potem jak mnie dopadły mdłości to nie daje sobie z nimi rady!
innych w sumie aż tak nie posiadam, twarz mam wysypaną i piersi bolą ale nie jakoś bardzo tak.
LadyDo
Ja bym dziecku raczej nie dala imienia po nas, moze jako drugie imie? Maz ma szwedzkie imie ktore nawet na 100% nie wymawiam jak Szwedka wiec na pewno odpada Myslalam moze zeby po dziadkach, szczegolnie ze ich nie mam juz ale z kolei moj maz tych imon nie wymowi, poza tym imiona Slawomir i Kazimierz raczej odpadaja Ale podoba mi sie imie mojego pradziadka, Gabriel i mysle ze jak bedzie chlopiec to by fajnie pasowalo!
jak będzie córcia może byc Gabriela
:-)
mojej kolezance i szwagierce lekarz zalecil brac kwas foliowy i witaminy z kwasem f i ja tez tak biire bo on twierdzi ze jedna dawka kwasu to malo
Ja biore witaminy z firmy centrum
co do plci to chcielibysmy synka bo mamy corcie ale ten tego bylo przed i w i po takze sie okaze
Ja biore witaminy z firmy centrum
co do plci to chcielibysmy synka bo mamy corcie ale ten tego bylo przed i w i po takze sie okaze
LadyDo
LadyDo moja sis dała Tomasz właśnie po moim tacie
chodziło mi o rodziców a nie dziadków - Sory, że zabrzmiało to niejednoznacznie Mój syn ma 2 imię po moim dziadku- Jan.
a na imie ma Emil, choć ja jak byłam mała to się zacztywałam w przygodach Emilki i sobie obiecałam takie imię dla dzieci
co do witamin - to ja biorę od 2 miesięcy Femifertil - jeszcze mi zostały dwa opakowania.
Na wizycie zapytam lekarza co i jak z witaminami. W pierwszej ciązy miałam lekka anemie i musiałam łykać żelazo po którym było mi strasznie niedobrze i bolał mnie żołądek.
co do objawów - hymmm pewnie gdybym nie wiedziała, że jestem w ciązy to bym się zastanawiała skąd te humory u mnie - ha ha ha - no i piersi mi się zrobiły cudowne!!! szkoda, że nie zostaną takie na zawsze!!!!!!!!!!
poza tym po jedzeniu jest mi trochę niedobrze i bardziej jestem czuła na zapachy ale to wszystko dlatego, że wiem
Ostatnia edycja:
reklama
co do dawania imion po rodzicach dziecka NIE ale po dziadkach może być jak są ładne
Mnie tez się Gabriel podoba dla chłopca- mam już Marcela i przeczucie, że to będzie chłopiec. Błażej też mi się podoba. Dziewczynka to mąż się uparł na Ole po jego babci-Aleksandrze. Ale mi to jakoś nie pasuje- imie ładne ale tak niesprawiedliwe, że o jego babci a nie po mojej?
Mnie tez się Gabriel podoba dla chłopca- mam już Marcela i przeczucie, że to będzie chłopiec. Błażej też mi się podoba. Dziewczynka to mąż się uparł na Ole po jego babci-Aleksandrze. Ale mi to jakoś nie pasuje- imie ładne ale tak niesprawiedliwe, że o jego babci a nie po mojej?