reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

u nas też, ale ja sie przez 2 lata zapierałam, że na Belli koniec już:) więc jak zgodziłam się na drugie dziecko to mąż był w takiej euforii, że o reszcie mi pozwolił decydować:) i tak wybieram płeć (na ile to możliwe) i imiona - ale tu nie będę taka dam mu możliwość wyboru (choć na razie się z nim droczę, że tylko ja zdecyduje o tym hihi)

reklama
ja jeśli chodzi o imiona to mam pustkę w głowie...siano...zwłaszcza te męsknie...ha ha ha

a co myślicie o nadawaniu imion po rodzicach...np. Tomasz Junior itd?

czesc dziewczyny,

Jak tam wasze objawy?
U mnie nic, cisza, zaczynam sie martwic. Wczoraj tylko pobolewal mnie brzuch tak jak na okres a tak to zadnych dolegliwosci. ;/

Ja bym dziecku raczej nie dala imienia po nas, moze jako drugie imie? Maz ma szwedzkie imie ktore nawet na 100% nie wymawiam jak Szwedka wiec na pewno odpada:) Myslalam moze zeby po dziadkach, szczegolnie ze ich nie mam juz ale z kolei moj maz tych imon nie wymowi, poza tym imiona Slawomir i Kazimierz raczej odpadaja:) Ale podoba mi sie imie mojego pradziadka, Gabriel i mysle ze jak bedzie chlopiec to by fajnie pasowalo!

Tak wiec imiona rodzinne- Tak. Imiona po rodzicach- Nie. ;-)

LadyDo moja sis dała Tomasz właśnie po moim tacie:)
mi się podoba też Gabriela ale z racji, że teściowa tak się zwie to odpada. Ogólnie dlatego, żeby żadna ze stron nie była pokrzywdzona:)

Jua to ciesz się tym, ja też tak mówiłam jeszcze 5 dni temu właśnie a potem jak mnie dopadły mdłości to nie daje sobie z nimi rady!
innych w sumie aż tak nie posiadam, twarz mam wysypaną:( i piersi bolą ale nie jakoś bardzo tak.

Ja bym dziecku raczej nie dala imienia po nas, moze jako drugie imie? Maz ma szwedzkie imie ktore nawet na 100% nie wymawiam jak Szwedka wiec na pewno odpada:) Myslalam moze zeby po dziadkach, szczegolnie ze ich nie mam juz ale z kolei moj maz tych imon nie wymowi, poza tym imiona Slawomir i Kazimierz raczej odpadaja:) Ale podoba mi sie imie mojego pradziadka, Gabriel i mysle ze jak bedzie chlopiec to by fajnie pasowalo!

Tak wiec imiona rodzinne- Tak. Imiona po rodzicach- Nie. ;-)

jak będzie córcia może byc Gabriela
:-)

mojej kolezance i szwagierce lekarz zalecil brac kwas foliowy i witaminy z kwasem f i ja tez tak biire bo on twierdzi ze jedna dawka kwasu to malo
Ja biore witaminy z firmy centrum
co do plci to chcielibysmy synka bo mamy corcie ale ten tego bylo przed i w i po takze sie okaze

LadyDo moja sis dała Tomasz właśnie po moim tacie:)
mi się podoba też Gabriela ale z racji, że teściowa tak się zwie to odpada. Ogólnie dlatego, żeby żadna ze stron nie była pokrzywdzona:)

chodziło mi o rodziców a nie dziadków - Sory, że zabrzmiało to niejednoznacznie :) Mój syn ma 2 imię po moim dziadku- Jan.
a na imie ma Emil, choć ja jak byłam mała to się zacztywałam w przygodach Emilki i sobie obiecałam takie imię dla dzieci :)

co do witamin - to ja biorę od 2 miesięcy Femifertil - jeszcze mi zostały dwa opakowania.
Na wizycie zapytam lekarza co i jak z witaminami. W pierwszej ciązy miałam lekka anemie i musiałam łykać żelazo po którym było mi strasznie niedobrze i bolał mnie żołądek.

co do objawów - hymmm pewnie gdybym nie wiedziała, że jestem w ciązy to bym się zastanawiała skąd te humory u mnie - ha ha ha - no i piersi mi się zrobiły cudowne!!! :-D:-D:-D szkoda, że nie zostaną takie na zawsze!!!!!!!!!!
poza tym po jedzeniu jest mi trochę niedobrze i bardziej jestem czuła na zapachy ale to wszystko dlatego, że wiem :tak:

Ostatnia edycja:
LadyDo co do imion po rodzicach to nie jest zły pomysł choć chyba u nas nie praktykowany, mi się nie podoba moje imię ani męża więc sprawa rozwiązana hihi

co do witamin, to ja czekam na wizytę i teraz tylko kwas biore.

reklama
co do dawania imion po rodzicach dziecka NIE ale po dziadkach może być jak są ładne :)
Mnie tez się Gabriel podoba dla chłopca- mam już Marcela i przeczucie, że to będzie chłopiec. Błażej też mi się podoba. Dziewczynka to mąż się uparł na Ole po jego babci-Aleksandrze. Ale mi to jakoś nie pasuje- imie ładne ale tak niesprawiedliwe, że o jego babci a nie po mojej?

Do góry