reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

człowiek tylko na spacer z psem wyjdzie a tu już wody odchodzą:-D kciuki zaciśnięte za wszystkie szpitalne oreczki:tak:
ja chodzę do lekarza prywatnie i za wizytę, na której miałam pobierane wymazy do GBS zapłaciłam normalnie 100 zł i nic lekarz nie mówił, że za badanie mam płacić osobno, no chyba, że przy wyniku mi powie:-)

reklama
kwasia - to nie ja pisałam o katarku, ale też go używamy. Do zatkanego nosa jest idealny, bo ciągnąć fridą to mnie tchu brakuje :-pmojej siostry córka miała 2 miesiące jak leżały w szpitalu i tam właśnie polecili to urządzenie, więc spokojnie można. Ale z kolei mówią, że przy chorobie to nie za często odciągać, bo im częściej się to robi tym więcej wydzieliny nos produkuje. ale u małych dzieci odciąganie jest ważne, żeby nie doszło do zapalenia płuc, bo one nie wydmuchają.

kasiulec - zwolnienie mogą wystawić maksymalnie 3 dni do tyłu, więc się mieścisz :tak:

Bella ależ ja Ci zazdroszczę, ja już nie mogę się doczekać... dochodźcie w domku spokojnie do siebie i pochwal się córą!!

Martuszka trzymaj się, a swoją drogą to podziwiam bardzo, ja po 1 nocy w szpitalu wyję jak szalona i nie mogę dać sobie rady.

Marta powodzenia, oby szybciutko poszło

Poli też bardzo chciałabym ten dłuższy macierzyński, jak tylko powstała grupa Matek I Kwartału miałam nadzieję, że nas nie oleją, teraz po mału przestaję w to wierzyć, ale listy wysyłałam... OBY !!

dziś ruszyłam na miasto po pampersy i mleko dla Dawida, chciałam coś kupić z kosmetyków dla drugiego synusia, ale z Ziajki, z której chcę kosmetyki w sklepach jest tylko krem do buzi :szok: więc muszę zamówić z allegro, ale nie chce mi się jakoś siedzieć i szukać,który sprzedawca będzie miał wszystko co chcę. musze zrobić jakaś listę...

ZGAGA - do pierwszej ciąży nie wiedziałam co to w ogóle jest, pod koniec spałam na siedząco, a teraz to mi tak dokucza, że boje się cokolwiek napić, mam taką ochotę na colę, ale wiem, że po niej gardło mi wypali, zrobiłam sobie syrop z malin i też pali - chyba zostanie mi tylko herbata:-(

Gosia, w takim razie to ja Ci tylko moge powiedzieć którego kuriera nie zamawiać ;) Ale dziwne, że do tak dużego miasta nie mają kursu. Inni kurierzy własnie jak jest przesyłka gabarytowa, to cholera biorą jak za zboże, a tamci właśnie aż tacy pazerni nie są. Chyba Ci więcej nie pomogę :(

Martik ja się o dodatkowe badania nie proszę, bo nawet nie wiem o co tu w tym wszystkim chodzi :p

Ródźcie kurde i foty wklejać, bo trzeba dzieci pooglądać :)

marta kciukasy zaciśnięte &&&&&& niech ta oksy podziała jak należy:tak:

jakoś myślenie mi się wyłączyło:zawstydzona/y: dzisiaj jestem czytająca:sorry:

A mi się właśnie myślenie włącza- nie chcę/ nie mogę jeszcze rodzić! Mam tyle rzeczy do zrobienia, że nawet ten mój termin na koniec lutego to za wcześnie!

Dzisiaj zaliczyłam spacer z mamą i Igą (no i psiakiem) i myślałam, że umrę po drodze- a to wcale daleko nie było. A teraz myślałam, że ładnie pójdę spać, to musiałam jeszcze pranie wstawić, po obiedzie sprzątnąć, zmywarę włączyć, bo... małż siedzi i gra. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! A jak już się wkurzyłam to spać mi się odechciało.

Jutro rano idę na bilans z Igą, podpytam też o moje podejrzenia co do przepukliny, a później do rodziców.

Egoistycznie nie odniosę się do Waszych postów :p A tak serio, tyle tego było, że nie wiem co komu! Jedynie trzymam kciuki za Martę-l i wyślę kopala w dupala błękitnej, że jęczy tu zamiast iść do lekarza!!!

któraś pisała że nie wie co to zgaga, a więc podsumowanie mojej ciąży !!!

Zazdroszcze tym które nie miały/nie mają
1) nudności - ja wymiotuje do dziś
2) zgagi - mam od jakichś ostatnich 4-5 tygodni
3) rozstępów - pojawiły sie gdzies z 2-3 miesiące temu

ale mimo tego ciesze się że wszystko jest dobrze, a przede mną tylko rozwiązanie :) pocieszam się, że przecież ten poród nie może być aż tak zły skoro kobiety decydują sie na kolejne dzieci :-D i prosiłabym nie wyprowadzać mnie z błędu :-)

Pora pakować torbę do szpitala !! Zadzwonie jutro do kumpeli co rodziła miesiąc temu to mi powie co potrzebne, poza tym brakuje mi tylko kosmetyków dla dzidziola, no i auta :szok: sprzedaliśmy stare a nowego brak :-)

A ja chcialam sie jeszcze pochwalic ze dzis w nocy nie bylam ani razy siku ! :cool2::rofl2:
przespalam cala noc bez wycieczki czujecieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?:laugh2:
normalnie mialam rano radoche !!!:-D

to sie pochwalilam i ide spac !

Do widzenia wam slicznotki !!! ciusssssssss :laugh2:

A ja chcialam sie jeszcze pochwalic ze dzis w nocy nie bylam ani razy siku ! :cool2::rofl2:
przespalam cala noc bez wycieczki czujecieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?:laugh2:
normalnie mialam rano radoche !!!:-D

to sie pochwalilam i ide spac !

Do widzenia wam slicznotki !!! ciusssssssss :laugh2:

z jednej strony zazdroszczę braku wycieczek, ale z drugiej strony mam tak, że jak prześpię noc bez odwiedzenia kibelka to rano czuję straszny ból pęcherza, a zrobienie siku wcale ulgi nie przynosi:no: więc już chyba lepsze te wstawanie:sorry:

reklama
Do góry