reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Hej dziewczyny

a mnie czeka ostatnia kupka prasowania i powiedzmy że już wszystko zapietę na ostatni guzik :)
mnie też brzuchol pobolewa a dziś w nocy to 2 razy z córką wstawałam na sikanie wiec i ja skorzystałam.
Piękną pogode dziś mamy słoneczko świeci :) jakoś tak miło.
Miłego poniedziałku.

reklama
Ja też wykończona szpitalem padłam i obudziłam się... 0:30. Myślałam, że nie zasnę, ale oczy odmawiały i jakoś się udało.

na_cik- mnie też czeka przestawianie, ale muszę kupić jeszcze 1 szafę, tylko się nie mogę doprosić. mieliśmy jechać 31.12, ale wtedy wychodziłam ze szpitala, a teraz się boję jechać tak daleko i dupa. nie mam szafy, to nie mogę zwolnić komody dla Szymka, więc nie mogę nic przestawić i koło się zamyka. bu.

dżizas, czytam dalej, a tam więcej Was z bezsennością... może w ciągu dnia uda się Wam odespać? Mi to na bank nie, Iga w tym tygodniu ze mną, muszę jej tej głowy pilnować. no i oczywiście płakała, że nie idzie do przedszkola, więc obiecałam jej kino. małż w tym tygodniu wyjeżdża na 2 dni, dzisiaj muszę do mamy jechać, bo znowu ojciec też wyjeżdża. to wszystko robi się nie do ogarnięcia:///

dreamus - przyjda w swoim czasie - na razie sie nie ma co martwic
Paol1nka - sle buziaczka w czolko Twojej Igusi, eh te nasze dzieci do zawalu potrafia rodzicow doprowadzic:(
domikcw - no to teraz ukladaj i sie pakuj jak masz gdzie:) u Hanki nie pamietam jak bylo ale przed porodem Zosi jakos na 2 tyg przed rozwiazaniem skurcze zafzely straszyc , teraz juz mnie wlasnie 2 tyg. strasza. Moja mama twierdzi ze Jasiek wyjdzie lada moment. A ja zaczynam miec mega stracha:(

Ale piszecie :) Dobrze mi sie nasze forum czyta w pracy, jak szefowa nie patrzy :rofl2:

Co do skurczy- u mnie tez brak, skurcze BH zdarzaly mi sie w siodmym miesiacu teraz czuje tylko kopniaki Alexandra :cool: Nie wiem co moje dziecko tam robi, ale czuje jakby on stal na glowie z nogami w szpagacie :szok:

Wiem ze pisalyscie jakis czas temu o rozstepach- na szczescie mnie nie dopadlo, dostalam rade zeby smarowac brzuch maslem shea (nie kremem zawierajacym maslo shea, ale takim 100%). I nie wiem czy to geny, szczescie czy krem ale cos dziala. Maslo shea stuprocentowe wyglada jak smalec, bardzo jest kleiste i generalnie dwie moje gory od pizamek sa w stanie nieciekawym, ale uparcie sie smaruje:-) Moze ktores z was tez pomoze?

Dzis idziemy na zwiedzanie szpitala i na wyklad, a jutro wizyta u poloznej:tak:

I mam ochote na milkshake'a, taka ze zaraz chyba padne.

Milego dnia !!!

Dreamuś brakiem skurczy się nie przejmuj, ja przy Dawidzie jak dostałam pierwsze to już były porodowe, a tak wcześniej nie miałam żadnych objawów porodu, ani mi wody nie odeszły, ani napinania brzucha nie czułam, ani nie miałam syndromu wicia gniazda :-p

dziś w nocy miałam z Dawidem przeboje, od 1 do 4 nie spaliśmy :-( znowu chciał spać ze mną, chyba się wykończę. a wstał o 8 :szok:ale moja kochana mamusia go wzięła a ja się wyspałam do 10 :-) teraz już śniadanko zjedzone i idę poleżeć w wannie :happy2:

Blekinge to masz szczęście,a na mnie to już chyba za późno, nic mi już nie pomoże, chociaż całą ciążę się smarowałam, ciekawa jestem jak te rozstępy wyglądają np. po roku

reklama
Hej Ciężarówki ! :)
A ja dzisiaj byłam po wyniki, w zwykłej przychodni, bo postanowiłam raz poprosić lekarza POZ, żeby dał mi skierowanie na badania. Nie było problemu, tylko musiałam je przyjść odebrać do niego, bo wkładają mu zawsze do teczki. Wszystko ok, nawet pierwszy raz nie mam bakterii w moczu :D :D Urosept działa.

Co do rozstępów, to mi taka babeczka w aptece powiedziała, że nawet najlepszy krem nie zadziała jeżeli ktoś ma skłonność do rozstępów, dlatego ja smaruję się oliwką jak mi się przypomni i narazie (odpukać) nie ma nic.
Skurcze B-H to mam już od 20 tygodnia, z reguły na wieczór i jak leżę na plecach.

Kupiłam dzisiaj podkłady i te podpaski poporodowe.

Do góry