reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

bella gratulacje:)

ja o swoim małym mówię gnida jak mnie za mocno kopie i wszystko jest na be, ale to też nie w złym słowa znaczeniu

miłego końca weekendu

reklama
Gosiu piłam raz z tego plastikowego białego kubeczka 200 ml i pobierali dwa razy krew po godzinie i po dwóch.
skurcze złagodniały chodź brzuch wciąż twardy ale mała ładnie się rusza więc leże i poczekam do jutra rana i pojadę do szpitala do mojego lekarza.
mam nadzieję że się uspokoi :-)

Hej Dziewczyny;))
Dzieki za gratulacje:))

Moj porod byl zupelnie inny niz chcialam, malej po podaniu oksy spadalo tetno i po 2 takim spadku szybko zabrano mnie na cc...od decyzji do porodu minelo 12 min!!! A mi wydawala sie to wecznosc:/

Nati jest zdrowa dostala 10 pkt, jedyny minus to to ze nie mam pokarmu i mala czesto sie go domaga. Licze, ze we wtorek moze uda mi sie wyjsc:))
Od piatkowego wieczoru nic jeszcze nie jadlam:(

Gosiu, tak wiem, ze nalezy mi sie kopniak w 4 litery;) wiec pokornie je nadstawiam:)))
Paol1nka, wiec bedzie trzech, bo ile dobrze pamietam u Cwierc Nutki rowniez Szymus. Czyli wychodzi, ze najbardziej popularne imie wsrod lutowek:)
Wspolczuje wam tych wszystkich zgag, skurczy, boli i bezsennych nocy- ja gdyby nie moj wielki brzuch ktory troche przeszkadza, nie wiedzialabym ze jestem w ciazy. Od kilku dni bola mnie biodra podczas snu, i musze czesto zmieniac pozycje w nocy, ale to w zasadzie jedyne co mi dokucza.

PS. Gosiu wiem, ze nie mnie pytalas ale ja rowniez mialam tu robiony cukier, i ja pilam cala butelke lucozade, ta z czerwona nakretka.

Patik- to chyba na szybko włoże sera zółtego w uszy :)
Marta- oj, to nie mam na co narzekać! Ale dobrze, ze juz jestes w swoim łóżeczku! Ja to dopiero docenię jak wrócę do domu

Ale śmiesznie, siedzimy dziś z M. na korytarzu koło porodówki- a tam co chwila ktoś z naszej szkoły rodzenia z dzidziusiem wychodzi :-)

a dokładniej co ci się kwasia śniło?
ja tam nie zamierzam się wpychać, bo wizytę mi przełożyli z poniedziałku na czwartek,a od niej tydzień się czeka na wyniki paciorkowca, więc wcześniej wolałabym nie rodzić, chociaż wiem, że teoretycznie już mogę
w ogóle pochwalę się, że w ten weekend zaliczyłam 4 rzeczy, więc jestem bardzo zadowolona, został mi tylko egzamin 9 i 10 lutego, z jednym spoko, umówię się i może zdążę przed porodem, a druga pani powiedziała mi, że mogę przyjść 26 stycznia, co mało realne mi się wydaje, miałam wrażenie, że jak mówię, że mam termin na 4 lutego to, że pani jest przekonana, że wtedy urodzę:cool:

Bella - kurcze dlatego ja się boje oksy jak ognia bo w większości przypadków takie wywoływanie skurczy z grubej rury kończy się cc, ale lekarze ida na łatwizne zamiast żel z hormonami, czy zastrzyki, masaz szyjki itp bo jednak te metody mniej skuteczne choć nie tak gwałtowne jak oksy i dzidziuś lepiej je znosi.

Grunt,że z wami wsio ok.

A ile czasu pod okxy byłaś,że małej tak tętno skakało?

Pewnie jej sie nie spodobały te skurcze gwałtowne.

Oby mleczko szybko napłynęło.

Kurcze tyle czasu bez jedzenia, jak ty dałaś rady?

Ja bym tam błagala o coś do żarcia :-D

Boziu jak mi źle, po mału mam dość ciąży :zawstydzona/y: i prosze mojego by mnie dobił...

martik a butelkę którą? hehe bo są 500ml, 380ml w sześciopaku i 1l :-D bo ja zgłupiałam i kupiłam litrową, że w razie czego wypiję pół. ale kupiłam pomarańczową - mam nadzieję, że może być :baffled: bo idę do gp i muszę sobie zabrać... i nie pamiętam ale chyba mówiła, że pół litra będę musiała wypić i to by się zgadzało ze stężeniem glukozy, żeby pobrać krew po 2h...
annaroksana a to mało piłaś :/ bo ja chciałam pytać czy pół litra czy litr hehehehe

ech same rewelacje mam na końcówce tej ciąży. jakikolwiek by nie był poród to już bym chciała tak jak bella mieć małego przy sobie...

Ania ja miałam oksy i nie skończyło się cc więc nie ma się co tym martwić na zapas. każdy poród inny...

reklama
Do góry