reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam się i ja po wizycie, w wątku o wizytach nie będę pisać bo nie robiliśmy usg, pobierano mi tylko wymaz na GBS, badanie szyjki (szyjka twarda i ładna), posłuchaliśmy tętna i tyle:tak:za to odebrałam dziś fotelik do auta, odkupiłam od koleżanki, z takich większych rzeczy został mi tylko wózek ale z tym zaczekam do porodu:happy:
śmigam robić obiadokolację, dziś ziemniaki, mizeria i jajko sadzone, tak sobie mężuś zażyczył:-p

reklama
Któraś z Was pisała, że ciągnie nogą..

tym kur...a szczęściarzem jestem...ja!!!!!:angry::angry:

tylko że mnie boli nie od spojenia tylko z tyłka ból wychodzi.
Spojenie wogóle mnie nie boli, ale moze dlatego że mały lezy w poprzek?

Przez to ciągniecie nogą strasznie sie wstydzę i czuję upokorzona jak tak idę (czyli u lekarza albo w sklepie, bo innych wyjśc nie zaliczam). Bo to nie chodzi o to że ja tylko noga ciągnę, tylko żeby dać kroka, jakoś tak ciało moje, jak wielki kręcie, do tyłu mi się odgina, a potem bezwiednie do przodu, i dopiero wtedy posuwam się o jakies 10 cm:baffled:i tak "IDĘ".
Jak mnie jutro ginekolog zobaczy, znów pewnie zacznie komentować:baffled:

mogę zacząć prać wszystkie rzeczy - niebieskie :-D w weekend przyjdzie mi kołyska i zaczynam przygotowania na maksa :-) po USG taka byłam szczęśliwa, że w końcu wiem kogo mam w brzuchu, że mi wszystkie bóle odeszły :-p wracając kupiłam sobie pyzy z mięsem i mamby i od wejścia pokłóciłam się z mamą i mi się jeść odechciało :szok::-p

Widzę synusie górą;-)ale wiecie co, ostatnio gadał mąż z parą ze SR i zdziwili się, że mamy mieć synka. Masę ich znajomych też jest teraz na końcówce ciąży i sameee dziewczynki

smoniczka chyba Cie dzisiaj pobiłam :zawstydzona/y: poszłam spać po 4 w nocy a wstałam...bagatela o 15 :szok: cudowna ze mnie mamusia :no:
dzisiaj na bank szybko nie usnę...
Mam zajawkę na zupy kremy i na wszystko co piszecie. Wczoraj któraś napisała spagetti i Natalcia poszła gotować makaron, potem była Cola i dzisiaj mam całą puszkę dla siebie a i do tego mrożone truskawki i serek homogenizowany czekają :laugh2:
Wszystko Wasza wina!
Dziewczyny nie mogłam znaleźć w tesco tych woreczków na zużyte pieluszki :confused: na jakim dziale je moge znaleźć? bo szukałam przy pampersach i workach na śmieci, nawet przy gerberkach :szok: nie znalazłam...
M. kończy dzisiaj pracę o 20. Ja nie wiem jak On dzisiaj wstał na 9 jak poszedł spać razem ze mną...ten to ma zdrowie :eek:

no u mnie dookoła też same kobietki :) tylko jedna z moich znajomych ma chłopca, tak więc zaskoczona jestem że u nas taki deficyt dziewuszek :-) wśród lutówek bezapelacyjnie prowadzą chłopcy :-D

Ja od dziś na nocek kilka mam chrześnice w domu - jej mamuśka również w ciąży musi sie do szpitala połozyc bo jej dzidzia niestety jest dużo za mała 2100 w 36 tyg. a ojczulek (czyli mój braciszek) nocki ma - więc ciotka będzie łapała doświadczenie :-D

a my szukamy cały czas auta :wściekła/y: to jest straszne !!!!

reklama
Madziku gratuluję synka:-)
Cortina ja miałam w woreczku kamienie miałam co jakiś czas silne ataki bólu,lekarka upierała się że złe odżywianie i nie chciała nawet zlecić badań do czasu aż miałam silny atak w szkole i pielęgniarka wezwała pogotowie i dopiero dostałam skierowanie na cito usg i okazało się że mam spore kamienie dostałam szczepionki i mi wycieli . w szpitalu powiedzieli że w samą porę bo woreczek mógł pęknąć a żółć się wylać cortina jak urodzisz nie czekaj teraz kamienie usuwają laserowo w jeden dzień. moja koleżanka też tak miała że w ciąży jej wykryli i po porodzie usunęła i ma spokój.

Do góry