reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

DOstał Prace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jestesmy szczeliwi , narazie na okres 3 miesiecy, ale na operatora :D:D

I mam taki problem, Mąz zacznie prace od 8 stycznia 2013 r, i dostanie ubezpiecznie grupowe P plus i tam pisze ze zaczyna ono działac po pierwszym miesiącu od daty zatrudnienia. Ja rodze 28 lutego taki termin ;)
Pytanie czy jest mozliwosc ze dostaniemy pieniązki za urodzenie dziecka czy to jest za krótki termin składek ??

Nigdzie nie moge sie dowiedziec ;/

reklama
Witajcie Dziewczynki :)
Dawno mnie tu nie było, ale dzielnie Was podczytuje w wolnej chwili. Czuję się dobrze, z Malutkim też wszystko ok. Za chwilę jadę do endokrynologa :crazy: MIałam robione TSH i wyszło mi 8, gdzie norma jest do 4. Wystraszyłam się , dzwoniłam do mojego gina i powiedział że mam powtórzyć i przyjść normalnie na wizytę. No i powtórzyłam na następny dzień i TSH spadło do 5 a Ft4 lekko poniżej normy, mam 11.30 a jest od 12, Ft3 w normie. Powiedział że dziecku już teraz nic nie grozi, że może to takie zawirowania, tymbardziej że badanie dzień po dniu i dwa różne wyniki. Kazał mimo wszystko skonsultować u endokrynologa. I w tym miejscu zaczęła się zabawa - gin jest prywatnie więc nie da mi skierowania bo i tak mnie na nie nie przyjmą i poszłam do rodzinnego. Była masa ludzi, wszyscy kichali, kaszleli i pluli na około zarazkami, ja chciałam tylkos kierowanie i spędziłam tam 3 godzinY! myślicie że mnie ktoś przepuścił? Zapomnijcie! W gabinecie byłam dokładnie 5 minut. Przyszedł mój mąż do mnie z drożdżówką bo zgłodniałam i pytał się w rejestracji czy są jakieś zasady że ciężarna wchodzi pierwsza, to tylko się skrzywiły i powiedziały że jak się ludzie zgodzą a tak to nie. A tam był sajgon, wszyscy się wpychac chcieli i nawet nikt nie pomyślał że ja jestem zdrowa i siedzę tyle godzin w tym syfie a grypsko panuje.
Dodatkowo szukałam przychodni która ma endokrynologa na NFZ, no bo przepraszam, ale płacę już niemal za wszystko, za dentystę, ginekologa, kardiologa, to może chociaż raz mogłabym skorzystać z NFZ?! No i dzwoniłam cały poranek i albo wrzesień, albo 2014 !! :baffled::angry::nerd: Dodzwoniłam się w końcu do jednej z przychodni i Pani powiedziała że na luty, to mi się oczka zaśmiały i postanowiłam drążyć temat, poplakałam jej że jestem w ciąży, skoczyły mi hormony, nie wiem co się dzieje, gin kazał konsultować itp i kobieta okazała się bardzo ludzka i zapisała mnie na dzisiaj :) Myślałam że to sen. Tak więc zaraz się zbieram i mam nadzieję że to nic poważneg

DOstał Prace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale jestesmy szczeliwi , narazie na okres 3 miesiecy, ale na operatora :D:D

I mam taki problem, Mąz zacznie prace od 8 stycznia 2013 r, i dostanie ubezpiecznie grupowe P plus i tam pisze ze zaczyna ono działac po pierwszym miesiącu od daty zatrudnienia. Ja rodze 28 lutego taki termin ;)
Pytanie czy jest mozliwosc ze dostaniemy pieniązki za urodzenie dziecka czy to jest za krótki termin składek ??

Nigdzie nie moge sie dowiedziec ;/

Kinga, niestety z tego, co wiem, to ubezpieczyciele wprowadzają karencję 9 miesięcy. Więc dopiero za 9 miesięcy gdybyś urodziła to należy się "odszkodowanie" w związku z urodzeniem dziecka. Mąż musi spytać panią od płac, jak to wygląda u niego w zakładzie.

barbhp, do endokrynologa się dostać to niezły hardcore haha. Mąż był w marcu 2012 a następną wizytę ma w lipcu tego roku;) Ale dobrze, że się zlitowali nad Tobą!!

Ostatnia edycja:
kingajanik ja się ubezpieczałam u męża w pracy w ubezpieczeniu grupowym w czerwcu (zaraz po ślubie) i niestety pieniędzy nie dostane bo oni mają okres karencji 9 miesięcy a ja byłam wtedy w 5 tygodniu ciąży. Żeby dostać kasę młody musiałby się urodzić po 10 marca ale raczej niewykonalne...mąż pieniążki dostatnie bo on już długo ma to ubezpieczenie ale ja nie... :( ehhh 1500 zł przejdzie koło nosa. Ale u Ciebie nie wiem jak to jest, jakiego macie ubezpieczyciela bo my mamy PZU, mąż musiałby się dowiedzieć co i jak...

BELLA no to masz bardzo rozgadane towarzystwo:-D moze kogoś Ci dotransportują. Fajnie, ze lekarz okazał się spoko i dal nadzieje na niedługi poród.
AGISAN kroplówki sa okropne. miałam i nie chce wiecej, trzymaj się:*
KINGA gratulacje dla męża!!!

nastawiłam pranie:) druga partia juz czeka. teraz siedze z talerzem owoców i maslanka truskawkowa:)

Hej,
a u mnie dzisiaj ponury dzień, nie tylko za oknem ale jakoś tak psychicznie.
Mój Natan ostatnio ma strasznie cięzki okres, non stop marudzi i nie wiadomo o co mu chodzi, najgorsze że on sam chyba nie wie czego chce. Pewnie czuje że mam niedługo wyjedzie na kilka dni po braciszka.
Miałam non stop leżeć, była co prawda teściowa ale ja dzisiaj non stop przy Natanie biegam bo on jej coś dziś nie tolerował. Z obiadem też wyszły jaja bo teściowa miała robić ( w tyg ona nam gotuje) a nagle wyskoczyła czy mam coś na obiad, a ja że nie, to lekko zdziwiona i tak jakby na siłę zaczęła mówić no to może coś zrobi więc powiedziałam jej, że sobie poradzimy i zadzwoniłam do męża by kupił nam coś na wynos jak pojedzie z pracy.

Poli mi ostatnio bardzo częśto tak twardnieje brzuch i myślę że to właśnie te skurcze B-H
Bella trzymaj się dzielnie w tym szpitalu, fajnie że lekarz się fajny trafił

Przepraszam Was że nie poodpisuje wszystkim ale naprawde weny brak i do tego brzuch mam twardy jak kamień.

Dziewczyny takie pytanie, miałyście zlecone badanie CRP?? bo my ostatnio gin zlecił i ja nie wiem po co. może przez to że pojawiła się mała grzybica pochwy?

Ja się dzisiaj powoli biorę za porządki. Syf i malaria i już nie wytrzymię :-p
Potem może kolejna partia ciuszków...;-)
Mój mąż jak eksmitował wczoraj wieczorem swojego kocura do przedpokoju przed snem to go położył w wózeczku dziecinnym i przyszedł dumny,że dzidziusia ululał. Ma chłopak pomysły ;-)

reklama
a ja dziś odpoczynek od sprzątania, może tylko jakieś kurze zetrę i tyle, na dziś w planach mam upiec sernik bo mnie straszna ochota nabrała :) a teraz idę oglądać Akademię Pana Kleksa...:D uwielbiam ten film może wiekowo trochę zawyżam statystyki widzów ale co tam :D najwyżej zrzucę na Robercika, że to on chciał oglądać ;)

Do góry