reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

dziewczyny trzymać się tam i czekać do terminów proszę, bez zbędnych niespodzianek...
ja dziś umieram na ból pleców ale zawsze się tak dzieje jak poszaleje ze sprzątaniem. Brzuch trochę twardnieje więc przystopowałam i rozdzieliłam pracę na kilka dni, za to mąż skręcił łóżeczko i jest z siebie mega dumny :):) a ja z niego.

ja już Wam ładnie dobranoc powiem bo idę spać, padam na ryjek ;)

trzymać sie tam ciepło i nie szalec ze skurczam, odchodzącymi czopami itp...;)

reklama
Madziku a pewnie znajdą się tacy mężowie/partnerzy co by chcieli żeby podać im ubrania, w które mają się ubrać.
No naszym facetom przyda się z pewnością nasza nieobecność. :-D Będzie to dla nich szkoła przetrwania.:tak:

Kwasia a Ty tam nie szalej tak z tym sprzątaniem, bo znajdziesz się wśród tych lutówek, które już niebawem mogą rodzić. :szok: Ja łóżeczko mam zamiar postawić jak rozbierzemy choinkę, czyli po kolędzie.:-D

Oj smutno tu się robi, te problemy co raz to gorsze:-(
Bellu będzie dobrze &&&&&:tak:
Agisan trzymam kciuki i powodzenia:baffled:
Orchideo mam nadzieję, że szybko pieniażki na nowy samochód dadza;-)
paolinka trzymam kciuki za mamusię i wyrzuć tę torbę:wściekła/y:
mamusia zdrówka dla Mikiego:blink:
a całej reszcie dużo zdrówka i cierpliwości:-)
A ja przez Was mam stresa:shocked2: torbę muszę spakować, ciuchy nie wyprasowane, łóżeczko i komoda może 18 będzie dopiero, pościel i cały zestaw do łóżeczka nie zamówiony, jednym słowem nic nie zrobione.
Ratunku!!! Jutro się biorę :-(

kwasia ja też się dzisiaj wzięłam za przemeblowanie, ale kazałam przewiesić sobie półkę w inne miejsce, dziury mi powiercili i stwierdziłam, że chyba źle będzie :-pwszyscy wiedzą, że jestem w gorącej wodzie kąpana i że jak cos umyślę to "już, teraz, natychmiast" a nadal mnie słuchają :szok::-D i teraz mi się komoda nie zmieści :baffled: idę się położyć i obmyślać nowy plan ustawienia ;-) pół zeszytu już zarysowałam z planami i szkicami, miarkę to już w kieszeni noszę, bo cały czas coś mierzę i wymyślam :-D
dziewczyny nie rodźcie jeszcze, smutno mi będzie samej chodzić w ciąży tyle tyg ;-) a nie... przecież Cortina czeka do 17 marca :-D

Witam witam, a jak tam Eve??? Agisan, ulga, że wszytko ok:) Marta, oby nie zapomnieli o skrzydełkach:no:Klowee- mamy takie same doznania haha..

My na SR dziś mieliśmy o pielęgnacji dzidziolów..Położna bardzo polecała słynne wiaderko do kąpania:) Mężuś się na nie napalił;-) Wchodzę mu na ambicje, że to on będzie kąpał cały czas, by teściowi dorównać:-pMój tato całą naszą 3-kę wykąpał;-)
Co do niezaradności naszych mężów- nie wiem jak to działa, że zanim zamieszkaliśmy razem mąż był nieźle ogarnięty w tych błahych domowych sprawach, a im dłużej mieszkamy razem tym z nim gorzej..:confused: Tak, jak piszecie- nie ma pojęcia, co gdzie leży:confused: Ja mu już uszykowałam ciuszki dla dzidzi do szpitala w kombinezon, więc niczego nie zapomni:-p

Po SR pojechaliśmy do Tesco (kupiłam super wiatróweczkę w potworki przecenioną z 49 na 14 zł oraz śliniaczek:-D) gdzie nabrałam ochoty na jedzenie wszelkiej maści:szok: I tak, po powrocie zjadłam niemal na raz- ogórki kiszone, kilka pierniczków ze świąt, parówki z ketchupem oraz mleko zagęszczane kakaowe w tubce:zawstydzona/y:Zaszalałam też z płatkami Lion, ale to już na śniadanie:-p

Po tych Świętach też coś mi brzuch twardnieje, ale bezboleśnie raczej. Uważajcie na siebie

Eh...to się zaczyna dziewczynki. Akcje rewelacje :sorry2:

Bella ja w szpitalu w ogóle pierwszy raz byłam jak byłam w 18tc i mimo,że nudno tam jak nie wiem i też wolałam do domu to jednak czułam się tam bezpiecznie i wiedziałam,że jak coś to zawsze jest ktoś na miejscu.

Uprałam dzisiaj kolejna partie ubranek i uprasowałam resztę którą jeszcze miałam nie uprasowaną.
Wybrałam łóżeczko i pewnie kolo 8 zamówię, na razie muszę czekać bo wyplata męża dopiero 10.

Odstawilismy dzisiaj moja babcie na pociąg, pojechała do Krynicy Górskiej do sanatorium. Wzięła telefon ale chyba tak kombinowała,że go wyłączyła i nie umie włączyć bo jest niedostępna. A moja mama już panikuje i się stresuje...ehhh

Jutro idziemy z M. na USG. To spóźnione z 28-32tc. Ciekawe ile mały waży...

Trzymamy mocno kciuki za szpitalne dziewczyny!
Ja miałam kilka dni ze skurczami ale już się uspokoiło.
Powiedziałam Tymkowi,że ma do wyboru kilka terminów które mi się podobają i musi wybrać. W końcu musi by jakiś kompromis.
Albo 2.02 ewentualnie 3, 12,13 a potem 22 bo ładnie się komponuje. Chyba,że chce wtedy co tatuś wymyślił czyli 14. A styczeń w ogóle odpada. Jak mi się koziorożec urodzi to się wścieknę :zawstydzona/y: uparte to jak koza :-p a już dwa uparciuchy w domu wystarczą....
Dobrej nocy kochane!

Dziewczyny a orientujecie się jak to jest z tymi urlopami tatusiowymi? Bo ja czytam i nic tylko mam mętlik w głowie. Czy któryś z tych urlopów tata może wziąć w tym samym czasie co mama będzie na macierzyńskim?

reklama
Urlop ojcowski nie taciezynski ten taki 2 tygodniowy może wziąć razem z mamą w dowolnym terminie do ukończenia przez malucha roku. A taciezynski to urlop macierzyński który odstępuje mama tacie i ten nie może być łączony z mamusiowym.
Mały ma czkawkę, ja jestem głodna i tyle ze spania...

Do góry