reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama
hej! wczorajsze wieści też wywołały na mnie presję - musiałam jechać do miasta do banku, to od razu też wstąpiłam do rossmana:tak: Były jeszcze pampki z promocji, kupiłam też kosmetyki dla Jaśka, wkładki laktacyjne, chusteczki nawilżające bambino do szpitala, no i proszek lovela. Jeszcze przed pracą emka zmobilizowałam go do przyniesienia ze strychu ubranek. Podzieliłam rozmiarami i od jutra robię pranie. W planach mam jeszcze zakupy przez neta. Torbę do szpitala już też wyciągnęłam i pomału będę tam dorzucać co potrzeba.

Przed chwilą Hanka mnie ograła w DRAGI:-D fajna gra dla dzieci:tak: Ravensburger GRA Zręczn DRAGI DRAGON SMOK Nowość (2830611281) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dostała ją na Mikołaja. Mówię Hance " znowu wygrałaś" a ona "bo byłam mądra i sprytna, a Ty mamusiu musisz dużo ćwiczyć!":-D

kwasia współczuję teściowej:sorry2: nie ma co się przejmować tylko robić swoje:tak::tak:

kasiadz A co to znaczy jak będzie źle szło? pytałaś jak dużo dzieci się rodzi pośladkowo? trzymam kciuki za obrót Franka przynajmniej będziesz spokojniejsza!

mój Jasiek wprawdzie ułożony jest główkowo, ale pytałam ginka co będzie jak się obróci, stwierdził, że czekają do samego końca na zmianę pozycji ale zwykle nie chcąc ryzykować rozwiązują ciąże cięciem.

o matko! dostałam jakiejś presji, nawet torby spakowanej nie mam i nic nie przyszykowane. Strasznie czas zaczął przyspieszac! :szok:
Teraz święta na głowie a zaraz po swietach styczen...
Ale nerwa nagle dostałam....
:-D:-D:-D jakbym mojego męża słyszała :tak::tak::tak:, w weekend kazał mi wszystko szykować, bo jak będzie trzeba nagle jechać do szpitala, to gdzie on to wszystko znajdzie:-D:-D

Człowiek tu wpada to pyzami robia apetyt oj niedobre... to która się podzieli ze mną?

Co do torby do szpitala to w sumie wsio dla siebie mam dla maluszka te podstawowe też więc w Nowym Roku spakuję :) a w Nie ma co panikować, bo raczej żadna w 5 min nie dostanie mega skurczy i nie urodzi i w razie co zdązymy sie spakowac tak sądzę :-D

Te co sa juz po 30 tyg a jadą na święta w teren dość daleko to ja bym wzięła na zaś torbę w bagażnik wrzuciła, jak by sie co działo nie zostanie sie w obcym szpitalu goła i niewesołą...

bella83, ja naszykowałam zestaw pierwszej potrzeby, w razie gdyby znów chcieli mnie położyć na patologię ciąży, a z rzeczy dla Maluszka, to pieluszki, chusteczki i takie duperele, bo ubranka dopiero się piorą, więc będę na bieżąco uzupełniać:tak:

Ania1973G, mój mąż boi się, że po którymś KTG, znów mnie zostawią na patologii i będzie musiał sam wszystko pakować i to jest powód paniki:rofl:

Ostatnia edycja:
Wlasnie Lorena ja tez sie boje, ze z dnia na dzien na patologie sie wybiore i wtedy nie bede miala glowy sie pakowac...z Iza tak bylo i nie bylo to fajne:/
Do porodu to wiem, ze na luzie sie wyrobie, choc jak juz pisalam z Iza od 35 tc sie zaczelo i nagle, i ten 35 wypada mi w swieta i to dla mnie taki przelomowy tydzien boje sie go jak 13 w piatek i czarnego kota hehe

Oj dziewczynki co ma byc to będzie was to akurat z pakowaniem rozumiem i popieram.

Paka żarcia dotarła wsio jest opakowane git malina na czas transportu za to pół pokoju teraz smieci, folii, kartonów he he

a ja nie mam nic spakowane :( ani jednej rzeczy, chyba będę musiała się wziąć za to pomału... ehhh

dziewczyny a co tam u aniołeczka? Coś dawno się nie odzywa...

reklama
no to jak poruszyłyśmy temat pakowania to co Wy bierzecie do tego szpitala??

wiadomo, że co szpital to inne wymagania ale zawsze jakieś podstawy sa podobne:-D

mnie to już zaczyna przerażac! co noc jakieś sny o dziecięciu mam, albo o porodzie, szpitalu. psychicznie mnie to wykończy...

Do góry