Zuza znalazłam swój dzienniczek z pierwszej ciąży - badałam się zawsze na czczo i po 2 godz. po głównych posiłkach na tydzień wychodzi 21 posiłków i i z tego co przejrzałam to były tygodnie kiedy przekroczyłam poziom 120 mg/l 2-3 razy, a czasami zdarzyło się i z 8. Większość razy były to przekroczenia w stylu 123, 125, 126. Kilka razy się zdarzyło że miałam wynik, 130, 140 a nawet 171 - ale to musiałam chyba wtedy porządnie zgrzeszyć. I moja diabetolog nie robiła z tego tragedii...
Agisan polecam ten tort
Moje Wypieki | Tort brzoskwiniowy pyszny, wilgotny, po prostu super! ale musiałabyś zrobić w większej formie, przelicznik foremek znajdziesz na też na tej stronce
co do biszkoptu rzucanego to robiłam wiele razy - zawsze z sukcesem, ale miałam normalną formę blaszaną
Gosia ja w zasadzie Wigilię przygotowuję na spółę z mamą: mamy pierogi z kapustą i grzybami, uszka do barszczyku, karpia, i jakąś inną rybkę smażoną, śledziki w śmietanie, śledziki w occie z cebulką i ogórkiem, makówki, kapustę z grochem, kapustę z grzybami. Teściowa zawsze też coś przywiezie. Ale ciągnię mnie żeby coś nowego wprowadzić
wypieków robię pierniczki, ciasteczka, raz robiłam rogaliczki z makiem, jakiś torcik...oczywiście większość przepisów z blogu moje wypieki. Postaram się później wrzucić linki w odpowiednim wątku z tych przepisów które wypróbowałam:-)
Lorena powodzenia, trzymaj się dzielnie i niech dzidziuś grzecznie rośnie w brzuszku!!!!