reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

oj ale tu duzo wq**** mamusiek:-D

to ja też ponarzekam. byłam w tesco. kupiłam pampki te co Poli za 79,99 zł 150 szt. ale najmniejsze to 3. sie przydadzą a cena chyba ok. no ale po tym chodzeniu brzuch mam jak kamień i boli:wściekła/y:
co do auta to tez się wypowiem.... coś w zawieszeniu padło no i 500 zł na czesci a gdzie robocizna???:angry: ooooooooo jak sobie pomysle to już mnie nerw bierze. teraz mi sie przypomniało...kinder bueno bym zjadła a nie kupiłam...!!!! zadowole się bananem:p

spac też nie moge! ciągle się budzę jak nie na siku to źle mi sie śpi a jak juz zasnę to mała kopie.... noooooo!!!!!!!!!! luty przybądz!

reklama
Aaa kij im w oko:( kiedyś mi gruszki nie dały bo wyjechalam za granicę...a wystarczyło przymknąć oko...to nie tak, że one dostaną więcej jak mi utna tylko kasa przepadla...małpy i tyle!!

Współczuję wam problemów z autami:/

Gosia puk puk odezwij sie jak po konsultacji?????

Dziewczyny ale mnie plecy w odcinku piersiowym bolą ale jak aż mnie mdli:((Brzuch też mi ciągnie jak chodzę:(

Zapomniałam Wam jeszcze napisać odnośnie becikowego- dziewczyny z GOPS-u powiedziały, że my, rodzące w lutym, musimy wykazać dochód za 2011..I trzeba wyciągnąć zaświadczenie z Urzędu Skarbowego. Więc pewnie to dlatego- że w lutym nikt jeszcze nie ma wszystkich pitów.

Ja Madzieńkę oddaje do żłobka ( już słyszę te wyzwiska ), nigdy nie uznawałam instytucji babci. Mnie się bardzo nie podoba jak ktoś wykorzystuje babcie do opieki nad dzieckiem. Ja mam dziecko to ja je wychowam, oczywiście jak jest jakas sytuacja awaryjna to rozumiem, czasem można ale jak widze jak babcia siedzi z wnukiem o 7 do 16 + w weekend bo rodzice chcą wyjść, na zakupy pojechać to mi się nóż w kieszeni otwiera. To po co to dziecko !!!! To tylko moje zdanie.

A mi się wydaje, że jeżeli babcie chcą i mają na to czas to dlaczego mam odmawiać i wydawać pieniądze na żłobek. W dodatku jeżeli mam taką możliwość to wolę zostawić dziecko z zaufanymi osobami niż z obcymi w żłobku. A słowa typu mam dziecko to sobie je wychowam są dla mnie dziwne w tej sytuacji? Wychowasz jeżeli zostaniesz w domu, a jeżeli nie to albo babcia albo opiekunki w żłobku. Zarówno moja mama jak i teściowa same to zaproponowały i nie uważam, że będę je w ten sposób wykorzystywać, tymbardziej, że pracuję na zmiany, więc zostaną z dzieckiem góra 3 dni w tygodniu a to chyba nie jakiś dramat. To tylko moje zdanie :)

Z tego co ja czytałam na stronie prawnej to na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy jest 7 dni ale wyjątkiem jest ciężarna która takiego obowiązku nie ma i za spóźnienia nie ma potrącanego wynagrodzenia. I jedyną konsekwencją spóźnienia przez zwykłego śmiertelnika jest bodajże właśnie -20% od tego co powinni wypłacić. Inna sprawa,że wtedy pieniądze są przez zus wypłacane później.

A mi się wydaje, że jeżeli babcie chcą i mają na to czas to dlaczego mam odmawiać i wydawać pieniądze na żłobek. W dodatku jeżeli mam taką możliwość to wolę zostawić dziecko z zaufanymi osobami niż z obcymi w żłobku. A słowa typu mam dziecko to sobie je wychowam są dla mnie dziwne w tej sytuacji? Wychowasz jeżeli zostaniesz w domu, a jeżeli nie to albo babcia albo opiekunki w żłobku. Zarówno moja mama jak i teściowa same to zaproponowały i nie uważam, że będę je w ten sposób wykorzystywać, tymbardziej, że pracuję na zmiany, więc zostaną z dzieckiem góra 3 dni w tygodniu a to chyba nie jakiś dramat. To tylko moje zdanie :)

Też mi sie tak wydaje :tak: Ja osobiscie też wolałabym zostawić Malucha babci (która sama zaoferuje swoją pomoc) niż oddawać do żłobka (zwłaszcza takiego pół roczniaka, co innego gdy maluch ma ze 2 latka).

Widzę, ze narzekacie na samopoczucie to ja też dodam swoje trzy grosze :tak: Mnie też brzuch strasznie ciągnie w dół - jak chodzę czy dłużej stoję. Chciałam się zabrać za prasowanie ale jednak odpuszczę... do tego głowa zaczyna mnie boleć... Ze spaniem też mam nieciekawie... ze 2-3 razy wstaję do toalety a samo wstawaie... szkoda gadać ;-) Podobnie jak przewracanie się z jednego boku na drugi...

no to super z tym becikowym :/// ja nie wiem co Wy z tymi zakupami. ja nie mam nic, no ciuchy po Idze na strychu u rodziców. i to wszystko. myślicie, że to już? że powinnam? :)

dzisiaj zżarłam kg winogron... mhmmm... ale pyszne były. teraz leżę na kanapie z gorzką herbatą i mam nadzieję, że na nic mnie nie najdzie. bo to wstawanie- koszmar. tak jak mamusiaM napisała- przekręcenie się z boku na bok, to chyba jeszcze większa mordęga. dzisiaj w pracy usłyszałam z samego rana: "noooo! już widać konkretnie! taka się pulchniutka na twarzy zrobiłaś!" 0_o

a, i nie wiem czy pisałam- w tej ciąży włosy mam straszne, cerę mam straszną, na początku straaaasznie swędział mnie brzuch. pomogła mustela.

a co do włosów- chyba pora na zmianę, chyba zbliża się fryzjer :)

reklama
Poli jak za 2011 to nawet lepiej bo ja byłam na wychowawczym:) a wchodzi w ten dochód najem mieszkania?

no tak dziewczyny powiedziały..A najem to już Twój koszt, więc takie rzeczy się nie wliczają:) Musisz po prostu wyliczyć dochód z pit 37.

paol1inka- mnie też strasznie swędział brzuch przez rozciąganie skóry. A włosy, paznokcie i cera bez zmian, no może włosy szybciej rosną, więc przesunęłam fryzjera z 17 na 10 grudnia;)

Do góry