reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

powiedzmy, że od września jest i przysługuje mamie która na dzień 1 września miała jeszcze urlop macierzyński czy może być i wypoczynkowy??
Musi być macierzyński.

Nie ma co się nastawiać na ten dłuższy macierzyński, wczoraj mówili że UE się nie zgadza na większe zadłużenie a wydłużenie urlopów macierzyńskich obciąża budżet więc pewnie z tego zrezygnują

reklama
netto - to wypłata na ręke !!! Dziwne by było gdyby dziecka sie w to nie wliczało, w każdym bądź razie poszperam dzisiaj ale wydaje mi sie że ta nowelizacja odeszła w zapomnienie.
wtedy też mogę zapomnieć ;/ a już mialam rozplanowane te pieniądze :) w 2013 mam dwa wesela, 18-stke i dwie komunie ;/ a i 40-stke szwagierki SZOK

A z tym macierzyńskim to strasznie postępią z dziećmi ze stycznia i lutego.... ale ja już odpuściłam co będzie to będzie

Ostatnia edycja:
Witam i ja..Ja słyszałam i to nie raz, że becikowe od 2013 r. będzie zależało od dochodu w roku poprzedzającym złożenie wniosku...Lipa na maxa.....:baffled:Ale uwaga- składa się oświadczenie o dochodzie, a nie zaświadczenie;)
Co do rocznego macierzyńskiego- ja napisałam pismo do ministerstwa, warto spróbować, kosztuje mnie to tylko kopertę i znaczek;)

No to ja jak wlicze tylko Belle i dodam premie bo te na 100% się wlicza.to też mogę się nie wyrobić!Co do tego macierzyńskiego to naprawdę przegiecie!! Powinno być od stycznia i tyle a nie od d... Strony od 1/3 roku

czyli nawet becikowe mi zabrali? Buuuuuu.....A juz za tego tysiaczka kupowałam coś dla dzidziusia.....
Zapytałam o to, bo moj wczoraj powiedział, że od 2013 becikowe dostaną tylko ci z małymi dochodami. Wcześniej dostawali wszyscy.
A ja tez wczoraj słyszałam, że ten roczny maciezyński to raczej nie przejdzie, bo unia się nie zgadza.

reklama
Będę dziś znać szczegóły becikowego od dziewczyn z mojego GOPS-u, to dam znać co i jak..
A dziś spodziewam się wizyty teściowej.....:eek:Ciekawe, co wymyśli znów

Do góry