reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Walczę o premię kwartalną, to na wózek i łóżeczko będzie. I w zasadzie codziennie się zastanawiam czy warto i jęczę, że bym już posiedziała w domu. Ale z drugiej strony obawiam się, że się zanudzę :/

Pisałyście coś o pieczeniu- ja ostatnio z córą zrobiłam : Moje Wypieki | Babeczki sowy Wyszły identycznie i Młoda aż piała z radości. Już wypatrzyłam tam kilka przepisów do wypróbowania- może Wam też coś przypadnie do gustu.

Mam ochotę na mandarynki!!! A w domu jedynie jakiś średnio dojrzały banan :/ Damn :(

reklama
Za dużo piszecie. Zanim zdążyłam dojśc do końca to zapomniałam co miałam pisać więc rezygnuję z pisania dziś. więc życzę wszystkim miłej nocki i uciekam spać...

paol1nka niech ta premia szybko wpadnie i jak się tak źle czujesz to prędko na zwolnienie:tak: babeczki super- jak cały ten blog - swego czasu często korzystałam z tych przepisów - teraz sporadycznie bo sił na pieczenie brak

smoniczka no niestety ból bioderek też mnie dopada:baffled:

Pisałyście coś o pieczeniu- ja ostatnio z córą zrobiłam : Moje Wypieki | Babeczki sowy Wyszły identycznie i Młoda aż piała z radości. Już wypatrzyłam tam kilka przepisów do wypróbowania- może Wam też coś przypadnie do gustu.
oo dzięki!!! ja właściwie jeżeli chodzi o pieczenie to poza mamy przepisami to tylko z tego bloga korzystam :-) ale te babeczki jakoś przegapiłam, a to idealny pomysł na zrobienie czegoś z moim dzieckiem uwielbiającym ostatnio siedzieć w kuchni i pomagać hehe i na pewno na urodziny małego dla dzieciaków to zrobimy :tak:
no nic - zawijam się spakować torbę w razie czego :-(

Wy to o skarpetkach u gina- a ja zawsze ide do niego w sukience/ spódnicy, bo jak tu gołym tyłkiem świecić?? I buty mam na nogach;-)

Super krem do depilacji- z Avonu do skóry wrażliwej, polecam!!!

Wiem że to juz było wałkkowane, ale czy my dostaniemy becikowe??? Bo ciągle jakies nowe niusy słyszę

a nie strasz mnie tu... mnie gdzieś się o oczy obiło, że becikowe normalnie, tylko kombinują z urlopem macierzyńskim, że można go wydłużyć do roku czasu i ma to wejść od września przyszłego roku i tak liczę po cichu, że się może na to załapię tzn. po wykorzystaniu podstawowego urlopu i dodatkowego jak już wejdzie ta ustawa, będzie można wydłużyć do roku, a to zawsze korzystniej finansowo wychodzi niż wychowawczy.

ale jak ktoś wie coś o tym becikowym to piszcie !

wy tu wszytskie o mandarynkach a mnie ta ochota już przeszła ze 2 tyg temu, jadłam jakieś 2 kg dziennie na przemian z pomarańczami i mi przeszło i jeszcze nie odkryłam niczego nowego co by mnie zaspakajało :-p

a skarpetek nie ściągam - chyba z lenistwa, bo nie chce mi się aż tak schylać :laugh2:

a ze czemu miałybyśmy nie dostać tego becikowego ?? Chodzi Wam o kryterium dochodowe ?

Hmm nie wiem z tego co pamiętam ustawa pozostała w takim samym brzmieniu, nie przeszło kryterium dochodowe ok 2000 netto, chociaż kto dzisiaj tyle zarabia, myśle że mało takich którzy mają łącznie 6000 zł na ręke przy jednym dzidziusiu, bo oczywiscie nowy członek rodziny też jest liczony.

W każdym bądź razie, jestem prawie pewna na 99% że becikowe dla każdego.

Hello:))

Gosia TRZYMAM KCIUKI ABY BYŁO OK!!!!! daj koniecznie znać!!

dziewczyny Wy lepsze w tym jesteście to jak to jest z tym dłuższym macierzyńskim:

powiedzmy, że od września jest i przysługuje mamie która na dzień 1 września miała jeszcze urlop macierzyński czy może być i wypoczynkowy??

ale mnie dzis żołądek boli:(( wczoraj na noc zjadłam kanapkę z jajkiem na twardo i ogórkiem kiszonym:((
dziś miałam robić ogórkową ale jakoś na ogórki nie mogę patrzeć hehe

reklama
Więc tak jeśli chodzi o zmiany w przepisach.

a ze czemu miałybyśmy nie dostać tego becikowego ?? Chodzi Wam o kryterium dochodowe ?

Hmm nie wiem z tego co pamiętam ustawa pozostała w takim samym brzmieniu, nie przeszło kryterium dochodowe ok 2000 netto, chociaż kto dzisiaj tyle zarabia, myśle że mało takich którzy mają łącznie 6000 zł na ręke przy jednym dzidziusiu, bo oczywiscie nowy członek rodziny też jest liczony.
W każdym bądź razie, jestem prawie pewna na 99% że becikowe dla każdego.

BECIKOWE- dochód netto na osobę nie może przekroczyć 1922zł w roku poprzednim więc liczy się bez nowego dzidziusia.Czyli ja mogę zapomnieć o becikowym :angry:

a nie strasz mnie tu... mnie gdzieś się o oczy obiło, że becikowe normalnie, tylko kombinują z urlopem macierzyńskim, że można go wydłużyć do roku czasu i ma to wejść od września przyszłego roku i tak liczę po cichu, że się może na to załapię tzn. po wykorzystaniu podstawowego urlopu i dodatkowego jak już wejdzie ta ustawa, będzie można wydłużyć do roku, a to zawsze korzystniej finansowo wychodzi niż wychowawczy.
ale jak ktoś wie coś o tym becikowym to piszcie !

Macierzyński będzie można wydłużyć do roku czasu i faktycznie wejdzie to od września- wtedy musisz być jeszcze na macierzyńskim żeby przedłużyć i wtedy te dodatkowe 6 miesięcy będzie 60% płatne. Ale to dotyczy mam dzieci urodzonych po 1 marca bo tylko one będą we wrześniu jeszcze na macierzyńskim. Więc my możemy się obejść smakiem :angry:

Do góry