reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

eve wszystkiego co najlepsze! :)
ja od razu poproszę o przepis na krem do karpatki, bo wygląda na smakowity :) i wizualnie podobny do mojego, ale może ma lepszy smak :p

ja dziś po glukozie, mnie też nawet smakowała :p nie miałam problemów z wypiciem ;) oczywiście pani wcisnęła mi cytrynkę :) ale jakoś dziwnie się po tym czułam... mam nadzieję, że wyniki będą dobre, okaże się jutro...
a tak w ramach niewiedzy czy mam ciążową cukrzycę czy nie, zaszalałam i odwiedziłam dziś nową kawiarnię w moim mieście, w której serwują świeże muffiny i babeczki :) kupiłam 3 duże muffiny, każdy o innym smaku, no i cóż, jestem trochę rozczarowana... wyglądają ładnie, ale w smaku - moje własnoręcznie upieczone lepsze... zostawię po połówce dla mojej drugiej połówki i zobaczę co powie ;)
ale mam dziś lenia... nastwiłam zmywarkę i pranie i idę leżeć :] dziś stołujemy się u teściów więc gotować nie muszę :-p

reklama
Witam mamuśki:-)

Eve wszystkiego najlepszego. Karpatka wygląda pięknie (szkoda, że tylko wirtualna) porywam jeden kawałek puki jeszcze jest:-)

Kurde chyba słońce się na mnie obraziło bo chyba od tygodnia go nie widziałam:no: Wstaje to tak ponuro, że się nic nie chce ech.

Poli po pierwsze poproszę przepis na tą twoją babkę zeberkę :-) a po drugie jak rybkę robisz? Bo u mnie też dzisiaj na obiad, ale nie mam weny jak ją przyrządzić.

Wczoraj kupiłam całą siatę mandarynek i jak siadłam do nich to dzisiaj zostały 2. Myślałam, że pęknę od nich, ale łapka dalej leciała do miski:tak:

EVE sto lat!:*

ja jakims schabowym mężowi zarzucę bo na nic innego nie mam weny:p zjadłabym nalesnika ale kto by to się z tym babrał:p

ja od mandarynek sie opedzic też nie mogę... a teraz zjadlam chipsy solone i popiłam sokiem z czarnej porzeczki i coś bym zjadła konkretniejszego:p

Witam mamuśki:-)

Eve wszystkiego najlepszego. Karpatka wygląda pięknie (szkoda, że tylko wirtualna) porywam jeden kawałek puki jeszcze jest:-)

Kurde chyba słońce się na mnie obraziło bo chyba od tygodnia go nie widziałam:no: Wstaje to tak ponuro, że się nic nie chce ech.

Poli po pierwsze poproszę przepis na tą twoją babkę zeberkę :-) a po drugie jak rybkę robisz? Bo u mnie też dzisiaj na obiad, ale nie mam weny jak ją przyrządzić.

Wczoraj kupiłam całą siatę mandarynek i jak siadłam do nich to dzisiaj zostały 2. Myślałam, że pęknę od nich, ale łapka dalej leciała do miski:tak:

Babka jest pysznaaaaa:tak: Wielkie Żarcie - Przepis - Babka zebra. A rybę robię gotowaną na parze:tak:

Eve- WSZYSTKIEGO CO NAJPIĘKNIEJSZE KOCHANA!!!!!!!!

Martuszka- gdzie Cię boli?? Z prawej strony?? Bo mnie z prawej dzień w dzień, aż piecze..Ale gin twierdzi, że to dzidziol wątrobę męczy.. Ja też się boję, czy ona czasem spuchnięta nie jest...

a skąd wiesz, że nie masz skurczy? one na tym etapie nie muszą boleć... :)

hmmmmmm..... no w sumie to nie wiem. Myślałam, że jak skurcz- to czuję że coś tam się skurczy. Ja nic takiego nie czuję. Ale moze i mam te skurcze, nie upieram się.

Mnie tez boli lewa strona, noga zwłaszcza.
A napady płaczu mam jakoś od tygodnia, i u mnie to najczęsciej z tego powodu, że mi źle i cięzko. I taka bidulka jestem.

Poli- na początku bolało mnie z prawej strony, a teraz to w zasadzie na całej długosci pod piersiami. I takie zgrubienie czuję, że gdyby nie fakt że wiem że tam ta macica się zaczyna- to myśłałabym że mam tam takiego dlugiego guza. Nie boli mnie non stop. Czasami. Zwlaszcza jak mam stanik z fiszbinami, bo uwiera wtedy.

hej dziewczynki
Jestem ale mam lenia, brak humoru i generalnie wielką niemoc.

Może potem coś więcej naskrobie.

eve spełnienia marzeń!
martuszka pierwszym objawem skurczu nawet jak nie jest bolesny jest twardnienie macicy. Tak naprawdę każde twardnienie brzucha o ile dzidziol nie wypina akurat tyłeczka, jest skurczem.

miłego dnia
ja mam ochotę swój przespać

a u mnie półpasiec znika to przyplątało się zapalenie krtani, nie mam sił już kaszleć i do tego cały czas mi niedobrze :(

więc nie mam siły pisać a nawet czytać....

Witam witam;))

Eve 100 lat kochana i spelnienia wszystkich marzeń:))

Martuszka mi też brzuch robi się na dole twardy jak stoję ale macam okolice nad pępkiem i miękko jest więc to pewnie Natka się wypycha!
Duszności nie mam ale lewy i prawy bok to już mam odgnieciony od lezenia:((
Do tego moje dziecko chyba rozerwie mi macice bo czasem już jestem pewna, że moja skóra bardziej sie nie rozejdzie!

Na obiad hmmmm mam pomidorowa która zakasilam sałatka jarzynowa!
Za to mam w planach salatke z tunczykiem i kartoflami, zapiekanke pomidorowo kartoflana, placki z jablkiem, piernik i muffinki migdalowo jablkowe! I 0 ochoty na robienie tego haha
Wczoraj jak w sklepie nie zabralam gotowki i zostały mi grosze to musiałam oddać moja siate z mandarynkami buuu
Za to nie oddalam dzemu jagodowego...stalam wczoraj przy półkach z dzemami i klepalam się po brzuszku jak kubuś puchatek szukając dzemu JAGODOWEGO!!! Cholerstwo trudno dostać:(( ale cieszylam się jak głupi do sera jak znalazlam:)) dziś na śniadanie mialam coś jakby jagodzanke tylko z kajzerki hahaha

Kasiadz mi na zapalenie gardła pomogły bardzo tabletki Isla czy jakos tak, super nawilzaly, mialam jeszcze deflegmin ale to już na receptę niestety, choć ten sam składnik ma flavamed tylko w duuuzo mniejszej dawce.
Mi moja gin. Aż przepisala antybiotyk tak mnie ten kaszel męczył:(( trzymam kciuki Kochana aby Tobie szybko przeszło:**

Moja Iza dała koncert ok 12 w nocy i w rezultacie spalam moze 5h...ale teraz biedna śpi to i ja odpoczywam:)
A po powrocie męża idę kupić reszte niezbednych ubranek dla kluski:))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki, długo mnie nie było na głównym ale jakoś ostatnio nieogarnięta jestem. Nadrobić nie jestem w stanie tyle produkujecie. Ale postaram się wciągnąć w bieżące tematy :)

Do góry