reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

wstałam i ja...

mi tez ostatnio brzuchol cały czas robi się twardy. Tz nie są to skurcze, tylko jak stoję- jest twardy jak kamień.
Ale w sumie dlaczego on nie może być twardy jak mnie nie boli? Ani nie mam skurczy?

a.m.g.- mogłabyś być moją żoną ;-)(chodzi oczywiście o jedzenie)

reklama
Witajcie! Potem ponadrabiam, a tymczasem dzielę się obiecaną urodzinową karpatką :)

KarpatkaDoskonala.jpeg

jedzcie do woli, dla nikogo nie zabraknie!

Witam się i ja

Ostatnio się nie wysypiam pobudek ze 200 w nocy i aż mnie nerw bierze, do tego przed 7 dzwoni tel nie odbieram bo obcy nr a mi się chce spać a tu sms proszę o kontakt w sprawie paczki kurier :szok::wściekła/y::no: to dzwonię a on radośnie a no witam mam dla pani paczkę będę 11 po 11 a ja se myślę ty grzybie jeden dzwonisz przed 7 gorzej jak byś już mi pod drzwiami stał :-D

No nic czekam na paczuchy z zabawkami dla dzieci w rodzinie bo już pozamawiałam więc teraz ino kurierów listonoszy wyczekiwać

Na śniadanie wciagnęłam 5 kawałków chleba z pomidorem i cebulką a teraz dopycham winogronami :rofl2:

Miałam iść dziś na glukozę... miałam w tym tyg napewno pójdę muszę

Co do grypy nigdy sie nie szczepiłam i nigdy jako takiej nie miałam :-)

Materac nie wiem jeszcze jaki kupimy pewnie p-k-g jak większość.

Co do kłucia w środku, mam tak często, dyskomfort jest, ale co zrobić.

Eve - jak już karpatke dajesz to dorzuć kawkę na zimno co? :)

Miłego dnia wam.

witam mamuski:*
eh... głowa boli, kośc ogonowa boli, nie wyspałam się a pogoda do du****:wściekła/y: dziś dzien nie zapowiada mi się najlepiej... nawet nie wiem co chce napisac... nie wiem co mi się chce jeś nosz kur***ka wodna niezdecydowanie w tej ciąży mnie dobija:(

jakie macie pomysły dziś na obiad??
EVE udusze za to zdjęcie karpatki!!!! moszę się zadowolic szarlotką z budyniem:(

Ja na obiad robię rybkę. A przed chwilą wyciągnęłam z pieca upragnioną od kilku dni babkę- zebrę.:-D

Domicw- też mam ostatnio jakieś ciężkie dni, zwłaszcza psychicznie..Duszności mnie dobijają i ból pleców. Do tego spać nie mogę, a apetyt mi spadł niesamowicie..Ania pisze, że zjadła 5 kawałków chlebka:eek:a ja ledwo kromkę zjem..

Co do kłucia koło szyjki, mam czasami, ale wcześniej miałam to bardzo często.

Martuszka- przy staniu jak brzuch twardy to chyba normalne??? Ja mam taki od początku, miękki to on na pewno nie jest:tak:Chyba, że tam w środku uczucie spinania, twardnienia, dyskomfortu czy bólu to już nie bardzo. A właśnie to spinanie mam coraz częstsze- ale czy to nie skurcze B-H?

Co do szczepień na grypę- nie robiłam tego nigdy i raczej nie zamierzam. Znam osobiście przypadki, że po szczepionce niemal od razu ta choroba występowała i to chyba z 10 razy gorsza niż zwykle...A na grype to w sumie choruję od kilku lat dopiero, liczę, że mnie opinie do porodu jak będę na siebie uważać:tak:

hej

ja się tylko szybko witam,bo jestem jakaś padnieta:-( ciężko mi się oddycha...a całe popołudnie sama siedzę z Hanką i Zosią

eve1911 Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin:-):-):-) dużo zdrówka i spełnienia marzeń, a Kubuś niech szczęśliwie powita Cię na świecie w lutym:tak:
a tymczasem porywam kawałek karpatki:tak: i zmykam:-D może popołudniu zajrzę do Was

miłego dnia!!!!

Eve- sto lat! Ja tez karpatkę chętnie wciągnę :)
Poli- ja ci trochę zazdroszczę braku apetytu....Ja non stop myslę o jedzeniu, co mnie trochę dobija

Widzę, że sporo z nas już się skarzy na duszności. Ja tez niestety mam, coraz trudniej żyć:-(

Mnie cały czas boli to miejsce pod piersiami, gdzie wypukłośc brzucha się zaczyna. Az wypukłość czuję. Moja lekarz jakoś to zbagatelizowała.

Wstyd mi, ale po 9 zjadłam sniadanie, a teraz juz chcę jesć obiad:zawstydzona/y:

No czołem!

Eve. Najlepszego!

Łatwiej się czyta o karpatce niż ją ogląda na zdjęciach przed nosem... Teraz się będę męczyć z tą apetyczną wizją przez cały dzień.... ;)))

Ja dziś odstawiłam dziewczyny do przedszkola i pojechałam do laboratorium z siusiem w torbie (który obśmiały wcześniej sowicie moje pociechy) i gotowa na standardowe upuszczanie krwi. Zdziwiłam się lekko, że zwyczajowej kolejki nie ma za to masa ludzi na krzesłach. Podchodzę do maszyny biorę numerek (taka nowość w laboratorium) i patrzę a tu 40!!! Na wyświetlaczu dopiero 6. Ja jak teraz nie zjem rano to mam solidne mdłości... Usiadłam więc i ja ... z wrażenia. Siedzę, macham nóżką po czym patrzę, wchodzi dziewczyna z brzuszkiem, bez numerka. Okazało się na szczęście, że mimo modernizacji numerkowej choć usunęli tablicę informacyjną utrzymali stary zwyczaj przepuszczania co trzeciego pacjenta ciężarówek i rodziców z małymi dziećmi... Ufff... Tylko oczywiście trzeba wiedzieć, żeby o to zapytać :)

Co na obiad pytacie? Powtarzam się, korzystając z tego, że została mi pasta curry, a młode jedzą w przedszkolu - robię kurczaka z mleczkiem kokosowym. Niestey zapachu ryb w ciąży znieść nie mogę :/

Ostatnia edycja:
hej ciotki
wstałam i ja...

mi tez ostatnio brzuchol cały czas robi się twardy. Tz nie są to skurcze, tylko jak stoję- jest twardy jak kamień.
Ale w sumie dlaczego on nie może być twardy jak mnie nie boli? Ani nie mam skurczy?
a skąd wiesz, że nie masz skurczy? one na tym etapie nie muszą boleć... :)

eve 100 lat!!
duszności? norma
zadyszka po wejściu na górę w domu? norma
leżę na lewym boku boli mnie wtedy całe lewe biodro i pośladek, leżę na prawym boli prawa strona - norma
ileż można...
po całym dniu wieczorem brzuch boli i to głównie z prawej strony - męża teoria taka, że jestem tam obkopana przez dziecko i może racja.

humor do bani więc za dużo pisać nie będę. w środę wrócę albo z lepszym humorem, albo z jeszcze większym dołem - o ile w ogóle po badaniach od razu wrócę :-( wyć mi się chce

reklama
Gosia. Biedaku! Całkiem to zrozumiałe! Trzymaj się jakoś i nie myśl zbyt czarno! Trzymam kciuki i wysyłam pozytywne poznańskie wibracje! :)

Martuszka. Ja też chcę już obiad. Co więcej chciałam obiad już nawet zanim zdążyłam zjeść śniadanie!!!

Zostały mi dwie godziny do powrotu przedszkolaków i nie mogę się zdecydować, czy mam ochotę na film czy na książkę. Aaaaaa, czas ucieka!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry