reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Cześć Kobity!

Mnie te ostatnie dwa dni wykończyły. Ciągle poza domem, to biblioteka, to u teściów, to poprawka z Ikei, bo szafę 236cm trzeba było przywieźć. Ufffff. Już nie mogę.

Ja właśnie szamię galaretkę z brzoskwiniami z obowiązkową bitą i rodzynkami :) Coś słodkiego było po drodze, ale już zdążyłam zapomnieć...

U nas w sąsiedztwie podobno otworzyli - uwaga uwaga- mlekomat, gdzie serwują mleko prosto od krowy (dosłownie z porannego udoju, zdążą tylko przebadać i do automatu idzie). Mleczko ma 4%, a wersja light 2% hehehe. Jeszcze nie korzystałam, póki co widziałam przejeżdżając :)

Poli oby rzeczywiście czekała w szkole rodzenia - a pokazywaliście miłym paniom? Jeśli tak pewnie tam znajdziesz swoją zgubę.

Iza
, a co już robiłyście napisz to może Cię jakoś natchnę ;)

Ania. Agatka - ładnie!

Wiecie co idę zalegnąć i to z hukiem. Dobrej nocy wszystkim!

Ostatnia edycja:
reklama
Ale się objadłam tym karpiem...

do tego zjadłam kilka klementynek 3 duże marchewki i jestem taka pełna...

Zrobiłam jeszcze sałatkę z czerwonej fasoli:) tylko ja ją lubię w domu wiec bede mieć na cały weekend:)

poli oby się ta karta znalazała

miłej noski luóweczki bez dolegliwości i bezsenności:)

Ja się objadłam mandarynkami i już więcej nic nie wcisnę.:szok:
Oj Poli mam nadzieję, że tą kartę ciąży znajdziesz;-)

Ja coś siedzieć nie mogę, bo mnie plecy bolą, chyba trzeba iść się myć i spać:szok: A wczoraj w nocy jakieś dziwne bóle w krzyżu mnie łapały, do tego miałam jakieś dziwne koszmary, na szczęście ich nie pamiętam:-D

No dzwoniliśmy do jednej z położonych i nie widziała karty, więc chyba na wizycie gin będzie musiał wystawić nową:confused2:Dobrze, że badań w niej nie było- wszytko mam w domu. Ciasto wyszło delikatnie mówiąc takie sobie..smak w ogóle mi nie podszedł, a tyle roboty:/

Dziewczyny czy wiecie może czy my się załapiemy na ten roczny urlop macierzyński? Wszędzie czytam że od września, a w pracy mi mówią że od początku roku, nigdzie nie można sprawdzić na 100% :confused2:

Poli w sumie w dokumentacji lekarz wsio ma tyle co przepisać do nowej karty i gitara.

Ciasto jak ci nie smaka to dawaj mi, ja jem wszystkie od tortów po zakalce wszelkiej maści :-D

Zmykam już do łóżka bo jak zalegnę to już do rana nie wstaję... o dziwo jeszcze ani razu w nocy wc nie zaliczyłam ani lodówki nie dopadłam choć to w ciąży się zdarza ale ja nie mam takiej potrzeby jedynie przebudzam się, ale albo leże i myślę, albo dalej zasypiam a tyłka nie ruszam na cm z wyra więc już dziś nic nie wszamam a jutro post chleb z masłem i suche ziemniaki oraz woda do picia co będę w stanie iść na te glukozę w tygodniu jakoś a nie ciągle słodkie słodkie słodkie... trzeba by mi zabrać wszystkie słodycze i zamknąć w szałasie w lesie na 3 dni a potem wywieść na glukozę bo inaczej chyba nie dam rady... ale raczej trzeba się zmobilizować i odpuścić słodkie na te parę dni :-(

Kolorowych wam życzę

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wiecie może czy my się załapiemy na ten roczny urlop macierzyński? Wszędzie czytam że od września, a w pracy mi mówią że od początku roku, nigdzie nie można sprawdzić na 100% :confused2:

pierwsze słyszę, że ma to wejść od początku 2013..ale DAJ BOŻE:tak:

Na wielu forach dziewczyny rodzące jak my będą pisały pisma do Ministerstwa, aby nowa ustawa obowiązywała od początku roku- bo dlaczego mamy być poszkodowane? Już wolę, by ustawa obowiązywała od początku 2014 r...bardziej to sprawiedliwe. Ja napiszę takie pismo, a nóż coś to da. I Was też zachęcam!!!!!!!!!!!By takich głosów było więcej!!!!!

Ostatnia edycja:
niestety, ja mma termin na 19 luty i z tego co tu pisza niestety sie nie zalapie ...

"Projekt nowelizacji Kodeksu Pracy zakłada możliwość przedłużenia urlopu macierzyńskiego do roku. Na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu Minister Pracy zapowiedział, że prawo do wydłużenia urlopu macierzyńskiego o kolejne pół roku będzie przysługiwało osobom, które pierwszego września będą miały prawo do tego urlopu (nie można "odebrać" sobie dodatkowych tygodni, jeśli wróciłaś już po urlopie do pracy).
"

wiecej w linku:

Urlop macierzyński 2013 - co warto wiedzieć? - Prawo dla rodziców - Mama i tata - BabyOnline.pl

a tak mialam nadzieje ze moze wczesniej wejdzie :wściekła/y:

Poli ja słyszałam, że od września, moja mama też. Wczoraj spotkałam się z dziewczynami z pracy i one uparcie twierdziły, że niedawno słyszały, że obejmie to każdą rodzącą w 2013. Jestem trochę zdezorientowana, na stronie ZUS jeszcze nic nie jest napisane, nie wiem czy ta ustawa już w ogóle istnieje.

reklama
Poli ja słyszałam, że od września, moja mama też. Wczoraj spotkałam się z dziewczynami z pracy i one uparcie twierdziły, że niedawno słyszały, że obejmie to każdą rodzącą w 2013. Jestem trochę zdezorientowana, na stronie ZUS jeszcze nic nie jest napisane, nie wiem czy ta ustawa już w ogóle istnieje.

No ja widziałam konferencję Ministra w tej sprawie i niestety tak jak piszesz- 1 09...

Do góry