reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
domikcw - musisz przeliczyc jednostke mmol/l na mg/dl
1 mmol/l to 18mg/dl
czyli u ciebie na czczo byloby 82,44 a po obciazeniu 120,42 mg/dl czy cos blisko tego, ale lepiej to jeszcze sprawdzic bo moge sie mylic:)

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki, ja ciągle w łóżeczku, nie mam weny na nic:baffled:Obudziłam się po 7 i tak tu sobie leżę:blink:Przeglądam allegro za brakującymi elementami wyprawki. Poszłabym na spacer, ale wczoraj jak byłam na drobnych zakupach to była mordęga:dry:Jutro za to zaczynamy szkołę rodzenia- wreszcie jakaś rozrywka;-)

Sprawa mojej paczki z Angli się wyjaśniła- tato mi ją przywiezie samolotem, jednak sam jedzie do siostry w odwiedziny, bo ma urlop. Jednak przed świętami lot dla 3 os ( z mamą i bratem) to za duży wydatek. Szkoda mi go- leci pierwszy raz, poleciałabym z nim, ale jednak nie będę ryzykować:-(

Martuszka- ale masz dziodziola:D Ja na bank też mam takiego kloca:-D, skoro w 23tyg0dz miał ponad 600g;)

Witam ranne ptaszki;-)już po glukozie, nie było tak źle jak to sobie wyobrażałam, przy piciu tego płynu drapało w gardle ale zniosłam to jakoś, pani laborantka uprzedziła mnie, że jeżeli zwymiotuję to jutro będę musiała wypić jeszcze raz taka porcję, więc nie przeszło mi to nawet przez myśl:-pzjadłam śniadanie i teraz myślę jak tu dzień rozplanować, obiad mam od wczoraj-zupka pomidorowa, lodówka pełna, tylko świeczuszkę na tort muszę kupić bo mój piesio kończy jutro 2 latka i torcik (galareta z kurczaka) muszę mu zrobić :tak:ale się szykuje impreza:-D

Witam
Wczoraj byłam zawieść samochód do mechanika, bo coś mi w nim klękło... Ledwo auto kupione, a już zaczęło coś stukać pukać, i nowy wydatek w ten sposób powstał. Do tego silnik jakoś nierówno chodzi za co najprawdopodobniej odpowiedzialny jest silnik krokowy, który nie mało kosztuje (jeśli oczywiście chce kupić oryginalny). No cóż takie życie kierowcy, samochód to skarbona:szok::baffled::confused: Miałam zaledwie 2 kilometry do przejechania z miejsca awarii do mechanika, ale tak się bałam nim jechać, ciągle coś przeskakiwało, po stronie kierowcy, ale jakoś się udało.:-D 20km/h i dałam radę;-) Kilometrowy korek się za mną zrobił, bo kto to widział z taką prędkością jeździć przez miasto:-) Tym bardziej, że to nie Warszawa więc korków nie ma (ale w sumie to nie wiem jak w Warszawie jest bo tam nigdy nie byłam).
No i dziś czekam na telefon od mechanika, zobaczymy co powie, na temat mojego czterokołowego powozu:-D:tak:

Ja też chcę taki materac z dziurą na brzuch!:-D:szok::baffled: Cortina z moim dzieckiem chciałaś wózkiem się podzielić, to i może materacem się ze mną podzielisz?:-D:happy2:

Kasiadz wczoraj też się zajadałam ptasim mleczkiem, ale sumiennie dzieliłam się z Marcinem, więc mi nie zabrał:-D:tak:

Witam nową mamę!!:blink:

Poli podobnie jak Ty jutro rozpoczynam szkołę rodzenia i do tego mam wizytę u ginekologa:-) Ciekawe ile moje maleństwo waży:tak:

Zanetka. Bez samochodu trudno żyć, ale te wydatki na naprawy ni stąd ni zowąd potrafią człowieka dobić! Już słyszę ten stek przekleństw, który się za Tobą ciągnął na trasie ;)))

Dobra jakoś się pozbierałam do pionu, zamówiłam pierwszą partię prezentów urodzinowych i świątecznych dla dziewczyn, jeszcze machnę tuszem rzęsy i jadę ze sprawunkami i pociechy odebrać z placówki ;)

Kto tu miał takie jazdy na marchew i banany? Mam dokładnie to samo! Przypomniało mi się jak mój kuzyn codziennie przez ponad pół roku wypijał butelkę soku marchwiowego i koledzy nadali mu ksywę Sollaressa, taki się zrobił pomarańczowy ;)))

Miłego Dziewczyny!

Witajcie babeczki kochane :-D:-D
Mój syn od 4 rano straszni buszuje- teraz to w ogóle chyba jakąś gimnastykę odprawia,bo brzuch porusza się to w prawo, to w lewo z prędkością światła :baffled::-p;-)I chyba jest główką w dół (mam nadzieję) bo nogami strasznie wierzga mi po żołądku czy gdzieś w okolicy,bo niesamowicie źle się czuję. Dziś przychodzi do mnie koleżanka, która jest obyta w tutejszej papierologi ;-) i pomoże dojść do ładu i składu, podpowie co i jak, więc będę mieć zajęcie;-) Mąż z kuzynem pojechali od rana na fuchę a ja siedzę z żoną kuzyna i ich synkiem. Zaraz trzeba będzie wziąśc się do życia....a ja sił nie mam i dodatkowo ten brzuch bolący..:dry::blink:
3majcie się Babolki i powodzenia na wizytach dzisiejszych:tak::tak::-D

Zmobilizowałam się- pranie zrobione, teraz prasuję świeżą pościel;) Babeczki, a kiedy pierzecie dziecięce ciuszki??? Myślę, by logicznie to zrobić w styczniu, ale kurcze trzeba to poprasować- i nie widzę tu męża, który sprawnie to zrobi:/ Wiem, że nie ten wątek- ale kupujecie przewijaki? Tak patrzę na nie na necie to większość ma rozmiar do 60 cm..To jak na nim kłaść potem dzidzię jak ciut podrośnie?

Ostatnia edycja:
BebiKlub, Bebiko - Galeria

Dziewczyny proszę o głosiki na pauletta87 !!! dziennie można oddać po 3 głosy!!!:) pomóżcie;) Z góry wielkie dzięki!

chyba ci sie watki dziewczynko pomylily :wściekła/y:

hello maj dir lutowki !!!

jessssssssssssssso jaka ja w nocy mialam dzis zgage !
wylazlam z wyra poszlam do kuchni wydoilam pol butelki mleka z lodowki i co ??? oj ja naiwna ! myslalam ze mi sie polepszy, a guzikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! oprocz efektu przeczyszczajacego nie zauwazylam poprawy stanu ojej zgagi :szok: masakra ! cala noc z banki !

odstawilam sobie Luteine, mozna ? bo stwierdzam ze po luteinie mega mam zatrzymanie wody w organizmie, jak balon sie zrobilam :szok: od kilku dni nie biore i jest ok, brzuch ok wiec chyba krzywyd sobie nie zrobilam ?
pozatym po luteinie dowcipnej odczuwam jakis dyskonfort i musze zazywac kapieli w korze debu i uzywac clotrimazolu :sorry2::sorry2: delikatna sie zrobilam niczym francuski piesek hau hau :-D

bylam z dzieciem u kontroli, pani doktorowa orzekla ze dziec zdrowy wiec jutro ja wywalam do przedszkola :cool2:
a w przedszkolu wisi kartka ze szkarlatyna pasnuje, cholera jasna ! rok temu miala moze w tym sie uchroni ? :confused:

Zanetttt !
tys moja krajanka ja sie z toba nawet lozkiem porodowym podziele :-D:tak::-p:-)

co macie na obiady ? nie wiem do ktorej dzis wpadne :cool2:

Agisan frytek dzis nie robisz czasem ??? :-D jakbys robila i mnie zaprosila to bym cie na liscie przyjaciol na miejscu nr jeden wpisala :-D

ide cos spic, juz czuje jak mnie pali jesoooooooooooooooooooo ! ile tego reni mozna ? jem jak cukierki i tez w sumie bez szalu :baffled:

Poli
przewijak kupilam, mi sie wydaje ze moj ma 70 cm wiec troche pokorzysta Olo a pozniej taki dziec nie chce lezec wiec przewija sie w biegu ;-) ciuchy popiore w grudniu/styczniu :cool2: czekam az mnie najdzie ochota :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
nic mi się nie chce:p
naszło mnie przez Was na chipsy solone:p!!!!!!!!!!! ale z lenistwa nie chce mi się zejśc na parter i poszukac:-D zadowole się mandarynka. jutro wizyta. aż się boje ile waże:szok: może waga nie zeświruje:p

sama się zastanawiam kiedy prac ubranka ale moze poczekam do stycznia. mama obiecala poprasowac to co sie będę sprzeciwiac:-p

MARTUSZKA gratuluje dużego synusia. szalejesz nam.

ciekawe ile moja kruszyna waży. pewnie też do kilograma dobija.

Do góry