reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

No i kumpelka dziś nie przyjdzie, a już się nastawiłam. :baffled:

Zauważyłyście, jak już wysoko mamy dno macicy?? Ja mam tak ponad 3 palce powyżej pępka:szok: i Leoś tam się wygina:-D

reklama
Hej Kochane:*

Nie nadrobilam Was dziś...więc zapytam tylko
Poli samopoczucie już lepsze?

Mnie dalej męczy kaszel, leki nic nie dają:((
Dzwonię do mojej gin a ona też rozkłada ręce:(
Pytam czy mogę na IP jechać szyjke sprawdzić bo ten kaszel jest okropny 24h dziś spalam 3h a ona, że Ip to nie miejsce gdzie od tak się sprawdza...wrylo mnie lekko bo w zasadzie to nie wiem po co w takim razie jest ta izba:/ łaskawie powiedziała, żebym przyjechała do niej bo dziś jest wyjątkowo w gabinecie za wczoraj!
Wqrw mnie na nią złapał niezły już...zawiodła mnie trochę swoim olewczym podejściem, no bo skoro ona jest raz w tygodniu to gdzie mam się udać jak coś mnie niepokoi?
a byłaś u lekarza rodzinnego? uważam ze z chorobami, przeziębieniami itp to do rodzinnego należny się udać a nie do gina, bynajmniej ja tak robię.
A jeśli chodzi o IP to u mnie od razu kładą na 3 dni jak sie zgłosisz bo coś ie niepokoi:baffled:

No i kumpelka dziś nie przyjdzie, a już się nastawiłam. :baffled:

Zauważyłyście, jak już wysoko mamy dno macicy?? Ja mam tak ponad 3 palce powyżej pępka:szok: i Leoś tam się wygina:-D
a jak to sprawdzasz? podczas wizyty gin dotyka brzuch i wie, ale ja jak dotykam to mi nic nie mówi:baffled:

Kasia byłam i u rodzinnego i u laryngologa, ale każdy stwierdził to co stwerdzil i dodał że boi się ciężarnej leki dawać...:/
Poli ja też mam tak wysoko macice gdzes czytałam że w 28 tc powinna być 3 palce nad pępkiem:)

no ja czuję, że w tym tygodniu wyżej i mocniej kopie, wczoraj pierwszy raz mąż poczuł pod ręką, od wczoraj byłam nieźle zdenerwowana i prawie mi teraz przeszło, ale już się muzyką relaksacyjną dla kobiet w ciąży ratowałam:-D

aha

mam pytanie do moderatorów: przestawiliśmy czas a na forum dalej godzina pojawia się zgodnie z czasem letnim, nie zmieni się to automatycznie? drażni mnie to:cool:

Ja właśnie sprawdzam moje wyniki z dzisiaj i się okazuje, że nadczo miałam cukru 73 po godzinie miałam 142 (norma 160) a po drugiej godzinie 143 (norma 140) więc minimalnie przekraczam normę. Kurdę mam nadzieję, że nie będę musiała tego cholerstwa powtarzać :baffled: a jeszcze mam ketony w moczu w ilości 50 :szok: a norma to 5. Miała któraś z was te ketony w moczu? Czy mam się obawiać tak dużej ich ilości?

Witam.
Ja dziś byłam załatwić sprawy dotyczące przerejestrowania samochodu i zostawiłam u Urzędach 300zl:szok:
Ech tak to jest, wszędzie kasa potrzebna, żeby coś załatwić.

Dziś nad ranem dwa razy obudził mnie ból w dolnej części brzucha. Za każdym razem trwało to ok. pół minuty i przestawało. Nie wiem nie znam się niestety, to są te skurcze przygotowujące macice do porodu czy jak?

Moje maleństwo też ostatnio wyżej kopie, ale i tak najbardziej lubi kopać po prawej stronie brzuszka:-)

Poli ja bym się nie poddawała i próbowała dalej zdawać prawko. Z tym, że Ty pisałaś, że Cie to bardzo stresuje... Ja pamiętam jak zdawałam to za każdym następnym egzaminem podchodziłam coraz bardziej na luzie.:-) A zdałam za 4 razem:)

Zadzwoniłam do mojej gin. w sprawie tych wyników i mnie uspokoiła, że te ketony to mogły mi wyjść tak wysokie bo bardzo wcześnie zjadłam ostatni posiłek przed badaniem. I faktycznie wczoraj ostatni posiłek zjadłam ok 18 a poszłam spać ok 2 więc miałam bardzo długi okres bez zjedzenia. Kazała mi się tym nie martwić i zrobić badanie moczu za tydzień.

Poli ja na Twoim miejscu bym jeszcze raz podeszła do egzaminu. Później jak będzie maluszek już na świecie to pewnie nie będziesz miała na to czasu.

reklama
ja prawko zdałam za 5 razem, dopiero jak kompletnie wyluzowałam i było mi już obojętne, jechałam jak szalona i zdałam:-D

myślę że jak już urodzisz to nie będziesz miała czasu na naukę i prawko, bynajmniej nie na początku, więc lepiej iść za ciosem i próbować do skutku bez robienia przerw:-)

Do góry