reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam o poranku z leniem hehe
Co do cytrusów to taką mi ochotę narobiłyście, że w sklepie szukałam czegoś ładnego… i znalazłam cytryny, inne owoce były bleeee i zjadłam w domu całą cytrynę:)

Patik ja też usypiam Bellę a już zasypiała sama:( daję jej jeszcze tydzień, dwa i też zaczynam ją samą usypiać (dwa tygodnie temu przeniosłam ją od nas do jej łóżeczka).

Moja Iza wczoraj w przedszkolu dostała wielką czarną chmurę za złe zachowanie!! I pytam pani dziś za co ta chmura na pół bluzki (mogli by tak wielkich nie robić bo nagrody to słoneczko wielkości opuszka mojego kciuka) a ona, że Iza od poniedziałku nie słucha tylko się wygłupia;/ niestety to samo jest w domu, już mi sił nie starcza do niejL po 10 razy ją proszę o to samo, też tak macie?? Co to może być jakiś bunt 3,5 latka? (jest coś takiego?)

Nie mam dziś weny do roboty;/ dobrze, że mi zapiekanki zostało na dziś jeszcze:)

reklama
Zasmarkany i mglisty dzien dobry!

Martuszka, Gosia. Blok oczywiscie tez! Nie ma wyjscia musze zlokalizowac gdzies to mleko i go zrobic.

Bella. U nas jest to samo. Moze to reakcja na zmiany zwiazane z przedszkolem i usamodzielnianiem sie/odnajdywaniem sie w nowej sytuacju? To trudny czas dla malucha (no i nie tylko niego...)

Jakie plany na dzisiaj?

Ostatnia edycja:
Witam porannie :-) coś spać nie mogę, pewnie później będę odsypiać :-) Ja mam dzisiaj w planach zawieść zwolnienie do pracy i po południu jechać pooglądać wózki, może się w końcu na jakiś zdecyduję.
U mnie pogoda też do bani, cały czas leje :-( i nie zapowiada się żeby przejść miało.

Ania a co serwujesz do jedzenia? może się podepnę :cool2: ja zjadłam na śniadanie bułę z żółtym serem, ale jakoś mi tak mało i już myślę co by tu jeszcze...:-)

Ja też się witam:)
Obudził mnie rano domofon czym sie zezłościłam, ale nie swtałam go odebrać.
na obiad duszone ziemniaczki z boczkiem i pieczarkami:)
Pogoda fatalna zimno i pada aż sie nic nie chce a tu trzeba z domu wyjść na zajęcia:(
Poza tym zepsułam kabel sieciowy:( zawiesił mi sie modem i chciałam przepiąć ten kabel i ukruszyło sie to małe takie na końcówce:) ja to jestem zdolna... w związku z tym łącze sie przez wi-fi nie przez modem i net działa w tempie ślimaczym...

Na obiad chcę wypróbować cycki kurze z papirusem z reklamy Winiary... do tego kalafior, brokuł i marchewka z sosem czosnkowym i ziemniaczki zapiekane takie księżyce ze skórką, ale sama w domu robię.

Coś nos mam zapchany, oby to nie był początek jakiegoś paskudztwa.

Właśnie mnie natchnęło,że bym zjadła albo łazanki czyli makaron z kapustą i boczkiem albo ziemniaczki ugniecione z cebulką, i boczkiem i do tego maślana... takie proste a pyszne dania przy czym mało mięska więc w sam raz dla mnie

Ostatnia edycja:
Agisan moja to już rok do przedszkola chodzi ... tłumaczę sobie, że może skok rozwojowy jakiś. Co do początków przedszkola to u nas był dramat, Iza wyła jak do księżyca, ja twardo wychodziłam i pod przedszkolem w drodze do domu wyyyyłam jak nie wiem, aż się ludzie zatrzymywali czy mi nie pomóc. Pani przedszkolanka mnie chwaliła, że ja taka dzielna (bo ona to jak swoje oddawała to pod salą godzine siedziała) to się nie przyznałam, że jak bóbr wyłam hehe
u nas był jeden błąd (wg. mnie) na pierwsze 3 tyg. Iza była odbierana po obiedzie... i jak już sie oswoiła to był ból bo znowu trzeba ją było zostawiać dłużej.. wiem, że są różne szkoły ale druga córa będzie zostawiana na cały dzień (no może do 14 ) ale nie dam jej znowu zakodować, że mama będzie po obiedzie, po spaniu czy po deserku.

Qrcze dziś mam taki napiety brzuch, nie jest twardy ale taki ciężki mi się wydaje:((

ja to dziś miałam "zachciankę" ... zwykłą bułkę z masłem hehe

AAA łapie mnie jakieś coś... dziewczynki kochane podajcie dokładną nazwę tego syropu na P...bo mąż będzie do apteki jechał po pracy to wiecie jak to facet:)) kupi to co ma dokładnie powiedziane hehe a ja nie znam nazwy:(

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z samego rana:-) pogoda paskudna, humor też nie najlepszy :-(chyba czas wybrać się na zakupy jakieś dla poprawy humoru:tak: na śniadanko kanapeczki z szynką, twarożkiem i papryką, na obiad brak koncepcji:shocked2:jak będę miała siły to pójdę się dzis zapisać do szkoły rodzenia, wybieram się tam drugi tydzień:rofl2:
miłego dnia dziewczyny:-)

Do góry