reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Annaroksana - Ty zabiegana!!! Miałam Ci mówić dzisiaj jak dzwoniłaś, że koleżanek nie poznajesz!! Taka zapatrzona w te witryny sklepowe, że szok :p Nie miałam siły Cie gonić, tak mnie noga bolała a i też z mężem i córcią byłaś to nie chciałam przeszkadzać :p W sobote w GSC Cie widziałam :p
I zapomniałam też zapytać, czy Cie na szkołe rodzenia jutro zapisać :p Bo chyba pójdę jutro się tam zameldować :p

aaaa... no i nie próbuj mi wmawiać, że ode mnie złapałaś infekcje nerek :p spadaj do tego Londynu i mi tu szybko wracaj :*

LadyDo - welcome back :)

dobra ide leżeć... bo się objadłam pulpetami z ziemniakami :p

reklama
u mnie dzisiaj frytki z kotletem, warzywami i pomidorówka :-)

do szkoły rodzenia nas ostatnio zapisałam i od początku listopada zaczynamy

jak dotykam to ja czuję, 2 razy to nawet zobaczyłam, że się brzuch ruszył i wtedy szybko leciałam do męża, On dotyka brzuch i nic

moje dziecie zostanie akrobatą bo raz kopie bardzo nisko a faz fik i juz koło pepka:szok::-D

dziewczyny a czy Wy juz pod reka czujecie malca?? znaczy się tak zeby mąż dotknął?? ja to chyba za gruba jestem na takie cos:zawstydzona/y:

Mój synek to już od jakiś 3-4 tygodni kopie na całego. Pod ręką czuć porządnie kuksańce i je widać. Mąż do tej pory nie miał szczęścia ale wczoraj rano Wojtek zechciał z nim ,,porozmawiać''.

U nas dzisiaj straszna pogoda. Ciągle mży, aż się nie chce wychodzić z domu.

LadyDo witaj z powrotem. Super, że w końcu wydobrzałaś jest już wszystko ok:tak:

AnnaRoksana to Ci niespodzianka no. Ale miejmy nadzieję, że będziesz mogła wybrać się do tego Londynu;-)

Edit:
A jeśli chodzi o kopniaki, które czuć na ręce i widać, to u mnie będą chyba dopiero się zaczynać, bo dwa razy tylko poczułam.

Ostatnia edycja:
Wyskoczyłam na minutkę odebrałam ksiazki od znajomej i jestem z powrotem:) tam jest zimno i nikt mnie nie zmusi do wyjścia:)

Co do kopniaków- ja je czuję cały czas już od kilkunastu dni a mój mąż też miał szczęście poczuć kilka razy pod ręką wiec chyba są dość mocne:) Nawet moja mama raz kiedyś czuła:)

Regularne kopniaki odczuwam od 18 tyg, a pod ręką już z 2, 3 tygodnie:) Ruchy dzidzi mam bardzo wyraźne, często całymi dniami Leo szaleje. Do tego czuję też ruchy w 2 miejscach brzucha jednocześnie;)Ale to chyba zależy od dziecka oraz od naszej budowy:)

Ale mi dziś nudno dziewczyny, miejsca sobie nie mogę znaleźć:( U mnie też megaaa mgła, już 3 dzień. Aniołeczku, wyszłam dziś tylko na balkon i z prędkością światła z niego się ulotniłam, tak jest zimno!!!

Kurcze, czas leci jak szalony- za 2 tygodnie 3 trymestr- Jupiiiii!:)

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja

LadyDo - dobrze,że u was choroby sobie poszły.

Co do sąsiadów, to nie zazdroszczę słuchania imprez i awantur.

Nie wiem, gdzie wy mieszkacie,że wam zimno, ja dzis wyszłam w cienkim golfie i kurtka cienka rozpięta i sie gotowałam, było mi słabo, w sobotę wogólę ja na samej bluzce z dł rekawem a obok mnie dzieciaki w kombinezonie rajstopach, kurtkach, czapkach, a 20 st było i słonko grzało, fakt w ciązy ciepło mi sie zrobiło, ale przecie ubiera sie odpowiednio do pogody a nie koniec października to pewnie zimno ubieramy dzieci jak na biegun... co niektórzy nie patrzą na termometr.

Znów mi dzis słabo, az mi sie z domu wychodzic nie chce, a w domu sie kisić to też źle, podreptałam do najbliższych sklepów, potem zrobiłam ogórkową a teraz pierogi z kapusta i grzybkami, za te pizze, frytki to was pouduszam.

Ania no niestety czasami mamy przesadzają z tym ubieraniem - w sobotę moje dziewczynki w bluzeczkach bawełnianych z długim rękawem - a mijałam dzieci ubrane w futerkowe czapki i kurteczki:szok: u mnie na wiosce na placu zabaw też zwykle są najlżej ubrane, jak my w krótkich rękawkach i spodenkach, to inne dzieciaki w czapkach, bluzach i długich spodniach, a zdarzyło mi się widzieć że i w rajtuzkach pod spodniami:-p
domikcw chcesz relaksu to wpadaj do mnie:-D dziewczynki na pewno Ci ę nie zawiodą;-) Hanka makijaż serwuje w sam raz na zbliżający się Halloween:tak: a i zestaw ze szczotką i suszarką posiada, więc coś na głowie wyczaruje:-D

Regularne kopniaki odczuwam od 18 tyg, a pod ręką już z 2, 3 tygodnie:) Ruchy dzidzi mam bardzo wyraźne, często całymi dniami Leo szaleje. Do tego czuję też ruchy w 2 miejscach brzucha jednocześnie;)Ale to chyba zależy od dziecka oraz od naszej budowy:)

Ale mi dziś nudno dziewczyny, miejsca sobie nie mogę znaleźć:( U mnie też megaaa mgła, już 3 dzień. Aniołeczku, wyszłam dziś tylko na balkon i z prędkością światła z niego się ulotniłam, tak jest zimno!!!

Kurcze, czas leci jak szalony- za 2 tygodnie 3 trymestr- Jupiiiii!:)

U mnie też nieraz czuć w dwóch miejscach- tak jakbym ręką i nóżką oberwała :-)

Tak jak Ania czytam i się dziwie. U nas też dzisiaj ciepło i w miarę ładnie. Wczoraj była straszna mgła przez cały dzień. Wracałam od rodziców z prędkością 40-50 km/h i widocznością na drodze 30-50m. Za to dzisiaj całkiem przyjemnie.W cienkim sweterku i kurtce-wiatrówce spociłam się jak mysz.

U mnie pojutrze III trymestr :-D:-D:-D

reklama
ja nie wiem gdzie Wy mieszkacie :p u mnie dziś jak i przez cały weekend cuuuudna pogoda była :D śmigałam dziś w samym sweterku :p
co do kopniaczków, to od ok 2-3 tygodni już je nareszcie czuję :) chociaż czasami są mniej przyjemne, to uwielbiam jak Maluch daje o sobie znać :) czasami uda mi się zauwazyć 'poruszajacy się' od kopniaka brzuszek :) ostatnio leżałam w wannie z brzuchem ponad powierzchnią wody i widziałam jak kopie :D mężowi też parę razy udało się pod łapką poczuć :)
mamy pierwsze rzeczy dla Maleństwa :D zupełnie niespodziewanie dostaliśmy od znajomych łóżeczko (materac musimy kupić), fotelik samochodowy i do wpięcia w stelaż wózka z Bebe Confort Creatis (tu musimy wymienić 'uchwyt' do zaciągania pasa w samochodzie) mamy też stelaż do wózka, nawet mogliśmy wziąć gondolkę i spacerówkę, ale sam stelaż średnio mi leży, ma hamulec ręczny na środku rączki :p i tak czy siak chcę kupić wózek ;) namawiam Męża na malowanie pokoju :) teraz kolor wybrać ;) teściowie jak usłyszeli że chcę im zabrać szafę z piwnicy zadeklarowali zasponsorować wnuczkowi szafę pod zabudowę ;) :p z tego co zrozumiałam, to chcieli kupić wózek, ale zobaczyli że już mamy (nie uświadamiałam ich, że itak kupimy) powiedzieli że nie będziemy brać starej rozwalającej się szafy, tylko zrobimy porządną na lata... nie powiem, ze ten pomysł mi jakoś specjalnie leży, bo itak wystarczająco dużo nam pomagają, ale są takimi ludźmi, że jak coś postanowią, to już ich ciężko przekonać do swojego... no i takim sposobem zostanie nam kupić komodę i mój wymarzony fotel bujany :D :p ostatnio byliśmy u Babci i mąż bujał się na takim starym babcinym i stwierdził, że by nam sie przydał :) muszę w miare szybko jakiś znaleźć żeby się nie rozmyślił :p

Do góry