reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziewczyny kiedy robilyscie lub robicie ta glukoze? Ja mam już zlecenie, ale chciałam iść dopiero ok 27 tc bo wtedy chce cholestaze zrobić też. To nie za późno?

reklama
umówiłam Mikołaja znowu do lekarza, ale wyślę męża bo u mnie wychodzi przemęczenie teraz i totalny brak sił. niech go tylko obejrzy czy tak wygląda wysypka po trzydniówce czy jest uczulony jednak na antybiotyk.
bella one może się jakoś bardzo nie rozlały w plamy ale jest ich coraz więcej. dla mnie to bardziej na trzydniówkę wygląda, ale ja specjalistą nie jestem więc nie chcąc sama diagnozować i zrobić krzywdy wolę, żeby to lekarz obejrzał jednak

najlepsze jest to, że Miki nam w ogóle nie chorował przez te prawie 2 lata, a jak zachorował to z grubej rury wrrr
dotychczas to tylko 2 czy 3 razy miał katar po zmianie klimatu i to wszystko było. ale jak się leci z Irl gdzie jest plus 10 stopni do Poznania gdzie jest minus 20 to trudno, żeby dziecko nie odczuło hehe

Bella- ja planowałam glukozę w piątek, albo poniedziałek (w piątek konczę 24 tydz, lekarz mi powiedizała żeby zrobic po 24 tygodniu). A Ty masz jak widzę tydzien straszą ciąże niż ja.

A ile się czeka na wynik? Tak jak z krwi, ze 1 dzien? Czy dłużej?
Marta- ile czekałaś na wynik?

Bo jak usłyszałam (Poli chyba o tym pisała) żeby 2 dni przed badaniem nie jjeść słodyczy- to tak mnie na słodycze i jedzenie wzięło, że szok :zawstydzona/y: i zamiast dzis i jutro oszczędzać się od słodkiego- ja tylko kombinuję co podkąsić :zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiec nie wiem czy w piatek pójdę na tę glukozę

Ja miałam wynik na drugi dzień. Zawsze dzień przed wizytą u endokrynologa pobieram krew i w dniu wizyty odbieram wyniki. Glukoza była razem z resztą. Pewnie będę musiała powtórzyć bo wyszła za wysoka ale moja ginka nic nie mówiła kiedy mam zrobić. Tylko powiedziała że mogę razem z endo robić żeby tyle razy nie chodzić.

Martuszka ja robię w enel med i tam są internetowo tego samego dnia nawet po 5h
A Ty gdzie robisz?

Qrcze ja to chciałam się dłużej wstrzymać żeby raz krew pobrać na ta cholestaze:/ czytałam że do 28 tc można, ale nie wiem czy to nie za dlugo:/

reklama
zaraz wyjdę z siebie :wściekła/y: nie wiem co za baba siedziała w rejestracji jak dzwoniłam i umawiałam Mikołaja bo niedawno dzwonili, że przepraszają, ale tej lekarki dzisiaj przecież nie ma!! i tak tkwię w martwym punkcie bo umówiłam go na jutro rano, ale do tego czasu to on jeszcze dostanie 3 dawki antybiotyku, a jeśli to jednak uczulenie na antybiotyk??:wściekła/y:

Do góry