reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hej dziewczyny :)

Ja zaraz na zakupy jadę :-D
o rachunkach wole nie myśleć....:sorry2: brzydko dziś u nas- niby trochę słońca ale tak jakoś pochmurnie:dry:
Na obiadek kopytka z sosem grzybowymmmm mmmmm :-D
Buziale dla wszystkich :tak::-)

reklama
witam mausia:*
ale miałam nadrabiania. ciągle coś do zrobienia bylo i jakoś czasu nie miałam na pisanie ajak już dziś znalazłam to jakiś nastrój mam podły, że bez kija nie podchodz:( leżałabym w łożku i gapila się w ściane...a buuu....
co do spania to też kiepsko u mnie. miejsca i wygodnej pozy nie mogę znlesc.
wczoraj na obiad była pizza a dziś nie mam apetytu... chyba woda i chleb będzie. plus że świezy:-D
obkupiłam maleństwo. ubranka się suszą. może się pochwalę jak mi nastrój się poprawi:baffled:

GNIDKA silna kobieta z Ciebie! gratulacje i tak trzymaj! dbaj tam o Was:*
ZANETKA no to miałaś przygody. nie ma co. zadowoleni z zakupu samochodu??

i nie wiem co komu mialam napisac:zawstydzona/y::no: przepraszam ale jakoś skupic się nie mogę. buziaki kochane:*

No tak Na cik masz rację licząc w ten sposób bo koncze 24;/ ja liczę jak już kiedyś mówiłam od daty ostatniej miesiaczki tj. Od 27 i każdy 27 to nowy miesiąc:) wychodzi że brak mi 5 dni na koniec lub powinna mieć termin na 27 stycznia hehe ale tak mi prościej:)
Wg Twojej tabelki to 27 paź będę zaczynała 27 tydzień więc prawie to samo:)

Wyczytalam, że niektóre informacje podają że 7 miesiąc zaczyna się od 26 lub 29 tygodnia to spora różnica hehe

Dziewczyny ale mnie dzis na słodkie bierze:(( a żeby nie kusilo nic nie mam:( a czuje już że nie dam rady jak nic nie zjem:(

Do tego wzruszam się normalnie na wszystkim, oglądałam końcówkę sexi mama czy coś i tam matka tej odmienianej dziewczyny się poplakala że tak ładnie ja zrobili ... I jak też w płacz hahaha

Ostatnia edycja:
hej
zanetka- ale mialas przezycia:)
ja jeszcze nie mialam zadnego snu zwiazanego z porodem, ani z ciaza:)))
dzisiaj na obiadek kotlety mielone w sosie pieczarkowym tylko jeszcze nie wiem czy ryz czy ziemniaki:)))

Ostatnia edycja:
Zanetka przynajmniej macie już nowe autko:)
Gnidka to się nazywa pozytywne myślenie:-D
Martuszka ja chodze do Międzylesia bo mieszkam nawet niedaleko tam mam lekarza a poza tym to mój szpital i mały ma same ciotki:-)

a ja zaraz śmigam do centrum a nie chce mi sie bo zimno strasznie jak dla mnie ten wiatr taki paskudny, ale mąż dzwonił że dzisiaj wcześnie skończy:-):-D:-D:-D nareszcie bo wczoraj był o 22 i tak zmęczony że nawet nie kumał co do niego mówię:no: obiadek mam z wczoraj pulpety z kaszą, a nastawiłam mięsko na galaretę bo szanowny małżonek się prosił już od dawna...
kupiłam sobie świetne ocieplane leginsy na bazarku za całe 15 zł, i sa na szerokim pasie a nie na gumce, więc jestem happy że mi dupka nie będzie marzła, moze nawet jeszcze jedne sobie sprawie... tylko nie mogę nigdzie kupić grubych rajstop ciążowych, jedyny plus dzisiejszego wyjazdu że zajrze do sklepu ciążowego i może coś dostanę, bo wszystkie zwykłe za bardzo już cisną

Któraś z Was pisała, że na słodycze ją bierze:-) ja tak mam od kilku dni, gdzie ja słodyczy nie lubię przecież:szok:własnie zażeram się kostką piernikową, całe 30 deko dla mnie:-p

No tak Na cik masz rację licząc w ten sposób bo koncze 24;/ ja liczę jak już kiedyś mówiłam od daty ostatniej miesiaczki tj. Od 27 i każdy 27 to nowy miesiąc:) wychodzi że brak mi 5 dni na koniec lub powinna mieć termin na 27 stycznia hehe ale tak mi prościej:)
Wg Twojej tabelki to 27 paź będę zaczynała 27 tydzień więc prawie to samo:)

Wyczytalam, że niektóre informacje podają że 7 miesiąc zaczyna się od 26 lub 29 tygodnia to spora różnica hehe

Dziewczyny ale mnie dzis na słodkie bierze:(( a żeby nie kusilo nic nie mam:( a czuje już że nie dam rady jak nic nie zjem:(

Do tego wzruszam się normalnie na wszystkim, oglądałam końcówkę sexi mama czy coś i tam matka tej odmienianej dziewczyny się poplakala że tak ładnie ja zrobili ... I jak też w płacz hahaha

Bo ja czytałam,że ciąża ma tak naprawdę 10 miesięcy tylko księżycowych liczonych co 28 dni dlatego, te przekładanie nie do końca ma sens :p
Wszystkie które ja widziałam miały niewielkie różnice nie takie 26-29tc
Niektórzy nawet operują do 38tc tylko.
Takie to wszystko na słowo honoru :tak:

Witam towarzyszki ciążowej niedoli ;)

Ogłaszam wszem i wobec, że absolutnie nic mi się nie chce (nawet jeść chwilowo!), ogarnia mnie niemoc i zwątpienie. Dołączam do lutóweczek, które już na tym etapie zastanawiają się co będzie dalej skoro już teraz jest tak kiepsko jak jest. W poprzedniej ciąży wspinałam się codziennie na drugie piętro z brzuchem i 12 kg dzieckiem na ręku, a teraz ledwo sama się wciągam ;/ Zgroza.

Mi też się już myliły tygodnie, więc postanowiłam zmienić suwaczek. Odkryłam przy tym, że jutro mam połowinki i połówkowe za jednym zamachem.

Czy Wam też chce się piwa??? Ogólnie fascynuje mnie to, bo normalnie nie jestem alkoholowa. Piwo to już w ogóle raz na ruski rok piję, a teraz aż mi się ręce trzęsą jak ktoś przy mnie butelkę otwiera! Tego jednego tak naprawdę mi się chce i akurat nie mogę. A dajcie spokój...

Set fire to the rain!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
hej,
dziewczyny napiszcie mi proszę jak wygląda u Was sprawa ze śluzem? Czy zdarza się Wam że pojawia się taki bardziej gęsty, rozciągliwy? Mi od kilku dni pojawia się niewielka ilośc takiego właśnie gęstego śluzu.Trochę mnie to martwi bo zawsze był bardziej wodnisty i się zastanawiam czy może stopniowo mi odchodzić czop śluzowy??

reklama
agisan kup sobie bezalkoholowe ma tak niewielki procent że ci nie zaszkodzi a pragnienie ugasisz:tak: my sie tak przejmujemy, ani kawy, alkoholu i innych takich tam, a wczoraj dziewczyna z brzuchem pod brode wyszła ze szkoły rodzenia papieros w buzi i zadowolona, ręce mi opadły...:no:

a ja to licze miesiące jeszcze inaczej wiem że zaszłam w ciąże w ostatnich dniach maja więc każdy kolejny miesiąc to dla mnie miesiąc ciążowy, tak więc cały październik to 5 listopad 6 i tak do końca lutego wychodzi 9, widać każda ma swój system:)

Ostatnia edycja:
Do góry