reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ania u mnie na obiad dziś łatwe, szybkie i przyjemne-warzywa na patelnie z piersią z kurczaka ;-):-)
Nic innego mi się nie chcę robić i jakoś pomysłu nie mam no i przede wszystkim chęci :sorry:;-)

reklama
Witajcie

Nasz świniak oszalał kica jak królik po klatce, macha łapkami jak szalony rozsypując przy tym trociny i sianko na kilometr poza klatkę a ja już nerwicy dostaję bo non stop ze zmiotką latam :angry:

Aniu polecam dla świnki pigwę- naturalną podściółkę w formie takiego granulatu. Pięknie chłonie wilgoć i zapachy a przy tym nie da się jej tak rozwalać jak trocin. I sprzątać trzeba zdecydowanie rzadziej ;-)

Mówicie tutaj o 13-stkach a ja nawet nie znam takiego pojęcia. U nas niestety nie ma żadnych dodatkowych pensji poza dwunastoma miesięcznymi. I o dodatkach też można pomarzyć :-(

Wystawiłam wózek i osprzęt na balkon-taka ładna pogoda to niech się wietrzą. Gdy weszłam po nocy do pokoiku to samą nowością było czuć. Dzisiaj w planach spacer na miasto- w poszukiwaniu butów na wesele i jakiegoś ciepłego okrycia na jesień. Dzisiaj przyszła moja sukienka. Sylwia_m miałaś rację,że jest fajna i za tą cenę grzech nie kupić. Mam nadzieję, że w listopadzie się w nią zmieszczę.
Aniołeczku Wojtek piękne imię :tak: mój synuś tak będzie miał.

siemka :)

ale ładne słoneczko :)
mi tradycyjnie nie chce sie nic robić, a muszę podjechać do empiku po 2 pędzelki- bo wzięłam się za malowanie obrazkow do pokoiku Maluszka :-)

Dziewczyny- od poniedziałku boli mnie na dole brzucha- taki ból jak od jajnika, promieniujący. Czy to może być rozciągająca się macica? Trochę mnie to niepokoi. Boli tylko z prawej strony. Jak siedzę to raczej nie, ale jak chodzę, albo sie mocniej wyprostuję, to boli. I to taki ból głeboko w środku. Ma tak któraś z Was??

Balla- nie poszłam w koncu po te ciasteczka, lenia miałam. Dopiero wieczorem z ukochanym- na twixa i pączka :tak:

Hello mamusie:))

Kasiadz zdroweczka życzę Kochana:**

Poli lepiej dziś?

Jak to z ta 13 stka jest? Ja myślałam że jako "stary" pracownik dostanę proporcjonalnie:(( a od czerwca jestem na zwolnieniu jakos od połowy, wcześniej też byłam aż 3-4 razy na Ize:((

Wczoraj wysprzatalam cały dom razem z pologami itp. I tak mnie w nocy bolał brzuch że myslałam, że urodze!!
Budzilam się co chwila dosłownie i mialam sen, że byłam w 6 miesacu i na porodowce się znalazlam i pani mówi...oj będziemy wywoływać pord a ja taka ucieszona, że nareszcie koniec ciąży!! A nagle do mnie doszło że to za wcześnie i zaczęłam krzyczeć...i jak sie obudzilam tak już nie spałam.
Do tego doszły mnie słuchy że jednak w moim szpitalu znieczulenie od 2010 roku płatne, chyba 350 zl://

Witam:-), ja lepiej bo grypowo już się nie czuję, ale mam okropny katar i odrywający się kaszel. Co do 13tki, to trzeba miec przepracowane pół roku, więc ja nie dostanę:-( Dobrze, że mężowi przysługuje. Ja też nie wiem co na obiad..Ładna pogoda to trzeba iść na jakieś zakupy..

Dziewczyny, bóle brzucha sa normalne, chyba, że sa bardzo mocno i boli nawet po odpoczynku czy nospie.

Witajcie,
ja po sniadanku i drożdżówie, Natan z babcią na spacerku (piękne słońce za oknem) więc ja leżę tak jak lekarz kazał.
Zapowiadali taką piękną pogodę do końca tygodnia a tu słyszę na DDTVN że od jutra ochłodzenie nawet o 10 stopni w dół :szok:

bella nie przepracowuj się tak tylko odpoczywaj tyle ile się da, ja od początku ciąży miałam taką werwę do sprzątania i spacerów z małym a teraz niestety muszę leżeć bo szyjka się skróciła, nie mówię że tak będzie u Ciebie bo każdy organizm jest inny ale lepiej dmuchać na zimne :)

anioleczek12341 i jak dzisiaj się czujesz, odczuwasz nadal ból? jeśli Cię niepokoi zgłoś to lekarzowi przy następnej wizycie.

Ania1973G ja dzisiaj na obiad mam tzw potrawkę: ryż, biały sos, mięso gotowane z kurczaka i do tego marchewka z groszkiem

martuszka5
a ten ból non stop odczuwasz? jak Cię boli to spróbuj się położyć, odpocząć wziąść nospę, powinno pomóc. Takie bóle ciągnące,kłujące w dole też czasem odczuwam ale zazwyczaj mijają po chwili a jak nie to się kładę w takiej pozycji by nie czuć bólu. Myślę że to efekt rozciągania się macicy, dzieci rosną coraz szybciej i potrzebują więcej miejsca.

marta-l pochwal się nową sukienką :))

Ostatnia edycja:
Dzieki za podpowiedz z podściółką dla mojego rozbrykańca.

Co do obiadku to kurczaka z warzywkami i mięskiem miałam przedwczoraj a dziś chyba jajko i kalafior plus ziemniaczki bo na mięsko mnie nie ciągnie a małżowi schabika.

Nadika ale masz pyszny obiad jeja ja to nazywam frykasy ryż z sosem cytrynowym z rodzynkami plus kurczaczek ale mi się chce takiego obiadku... tylko robic mi się go nie chce :-D

Chociaż sobie popatrze... a co mi tam... w800_h600_ma_bffffff.jpg

Ostatnia edycja:
Hej lutófki :-)
Ja właśnie wszamałam bułę z pysznym białym serem, ale się objadłam :-) Na obiad też nie mam weny. Z wczorajszego został mi jeden naleśnik z farszem na ostro więc muszę coś dorobić, żeby mężulek głodny nie chodził :-)
U mnie dzisiaj ładna pogoda, może wywlekę się na jakiś spacer, bo od jutra ma padać więc kaszana. Marzy mi się wypad na grzyby:cool2:

A jutro jadę z mężulkiem na wycieczkę do Wrocławia, tzn on jedzie na rozmowę w sprawię pracy a ja jako osoba towarzysząca hihi :-)

Wszystkim chorym lutuweczkom życzę zdrówka. Trzymajcie się dziewczynki :-)

reklama
Hej!

Zdrówka dla Was Babeczki!!! ale te choróbska męczą:baffled: aż się zastanawiam kiedy moja kolej...

Ania, smoniczka ja też szukam inspiracji na obiad, pewnie otworzę lodówkę i będę znowu eksperymentować:-D czasami z takich improwizacji wychodzi coś dobrego:tak:

Bella to żeś poszalała - nu nu nu!!! odpoczywaj dzisiaj! co do znieczulenia to ja się zastanawiam czy u mnie jest w ogóle jest możliwe:hmm:

Do góry