reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Poli ogromnie mi Cię żal:**** choroba jest okropna w normalnym stanie przy pełnej apteczce a co dopiero jak tak się mało może brać:(((
może call do swojego gina, z tą polopiryna i orofarem bo to jednak silny lek choć jak dla mnie najskuteczniejszy .

Dziewczyny a czy ja termofor pod plecy mogę sobie podkładać jak mnie tak boli? chyba wtedy nie powinno się nic stać nie? ja zawsze przyklejam, takie plastry rozgrzewające ale jednak w ciąży się ich boję bo na niektórych napisane, że w ciąży nie wolno;/

reklama
Dzięki dziewczyny, posłałam męża po propolki, prenalan i paracetamol, jak zalecacie. Nię będę brać już tej drugiej połówki polopiryny. Do gina nie dzwonię, bo na początku ciąży kazał iść do ogólnego, a jak już poszłam to nic nie przepisał i kazał polegac na domowych sposobach. A amolem mogę się posmarować?????

witam grubaski:p
i ja chora niestety;(
lekarz powiedział że to paskudne przeziębienie i dal jakieś tam leki i się uczepił żebym szła na L4 ale stanowczo odmówiłam.
A dzisiaj tak się fatalnie czułam że zanim doszłam z parkingu do pracy to zarzygałam wszystkie krzaki:zawstydzona/y: a potem ta straszna zgaga....
mąż zagrał córę na spacer więc idę odpoczywać:)

deizzi wczoraj pytam męża czy kupujemy zwykłą pościel z samym ochraniaczem czy full wypas, to stwierdził że nie ma co żałować i będzie chyba wsio, podobaja mi się takie komplety ~ 6-cz POŚCIEL 100x135 cm Z BALDACHIMEM OD -NADIA (2638328549) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dinozaury sa super;) ale ogólnie jest duużo opcji, podobaja mi sie też falbanki maskujące szczebelki
pościel nie w moim guście ale nie dlatego piszę. Chciałam zwrócić uwagę że baldachim z materiału będzie mocno ograniczał dopływ powietrza, poszukaj takiego siatkowego/moskitiery:)

ja miałam baldachim, prałam go co 2 tyg. ale największy problem to prasowanie bo był bardzo duży (do ziemi i oplatał całe łóżeczko i jeszcze był zapas) i miał falbanki. Używałam go głównie dlatego że balam się reakcji kota, ale teraz też go będę używała bo dodaje uroku;)

jeśli chodzi o pościel to najlepiej intensywne kolory a szczególnie czarny, czerwony, biały bo dziecko najlepiej i najszybciej widzi takie kolory i zwraca uwagę na wzorki. Ja miałam kolory ecru. Ale karuzele miałam papierową czarno-białą i młoda od początku była nią bardzo zainteresowana. Są takie strony gdzie można kupić zabawki, pościel, rożki i inne akcesoria właśnie w takich kolorach

Ostatnia edycja:
witam grubaski:p
i ja chora niestety;(
lekarz powiedział że to paskudne przeziębienie i dal jakieś tam leki i się uczepił żebym szła na L4 ale stanowczo odmówiłam.
A dzisiaj tak się fatalnie czułam że zanim doszłam z parkingu do pracy to zarzygałam wszystkie krzaki:zawstydzona/y: a potem ta straszna zgaga....
mąż zagrał córę na spacer więc idę odpoczywać:)

Kochana, witam w klubie.. Co lekarz kazał Ci brać na przeziębienie? Dobrze, że masz l4, leż ile się da!

nie wzięłam L4 bo dużo pracy mam, a umowa tylko do końca października i czekam aż mi przedłużą i w listopadzie chcę już na dobre iść na L4. A poza tym muszę pracować co najmniej do końca października żeby dostać trzynastkę;)
dostałam mig 400 2x1 przez 3 dni, otruvin aerozol 3x1 5 dni, cerutin 3x2 7dni, supremin 2x1 5 dni

kasiadz dużo dostałaś tych leków... ale w sumie ja mam wrażenie, ze w Pl tak często jest... tutaj to w ciąży by najchętniej nic nie dawali tylko jak faktycznie już jest mus. no i w zasadzie tylko jak bakteryjne i potrzebny antybiotyk, a tak to w miarę możliwości naturalnie leczyć :-D

Poli na ulotce od Orofaru napisane,że można tylko pod kontrolą lekarza i w absolutnej konieczności więc ja bym na własną rękę nie brała. Lepiej Tantum Verde w sprayu.

Ja od siebie dodam, że do picia na przeziębienie herbatka z malinami- najlepiej takiej domowej roboty jak ktoś ma to niech się nią raczy:-) Pić co godzinkę ( nie tylko herbatkę, ale też soki, wodę niegazowaną) - żeby się nie odwodnić i dostarczyć organizmowi wody. Do nosa woda morska- można nią psikać tak często jak czuje się zapchany nos:tak: Leżeć i wypoczywać. Aha no i rosołek na gardełko cudowna sprawa:tak: Zdrówka kobitki!

reklama
kasiadz ciężką masz sytuację z pracą współczuję, ale może chociaż na parę dni tej najcięższej choroby? wyleżysz to szybciej przejdzie...
a co do baldachimu to my mamy jeden pokój i to takie maskowanie łóżeczka przed światłem i tv

ja sie zapisała do tej szkoły rodzenia bo u nas zapisuje położna i jak chodze do poradni od początku lipca to dopiero teraz ją spotkałam... więc wolę iśc wcześniej niż zapisać sie np w styczniu na luty jak się pani łaskawie znów pojawi w gabinecie:confused2: dzisiaj udało mi się zameldować czasowo w Warszawie żeby za to całe przedsięwzięcie nie płacić:-)

po całym dniu dopiero wróciłam ale byłam na zajęciach w punkcie szczepień i takie fajne bąble przychodziły na kłucie... pokazywała nam wszystkie szczepionki i podpowiedziała jakim schematem warto zaszczepić własne maleństwo;-)

biorę się za jakis obiadek bo cały dzien jestem na kanapkach i co przyzwyczajenie to przyzwyczajenie i ciepłe danie musi być inaczej tak ciężko na żołądku:eek:

Do góry