reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Ja zajęć mam pod dostatkiem, w pracy ogrom zajęć, potem moja trzylatka, która nie daje spokoju nawet na chwilę:-D no i standardowe zajęcia kury domowej:rolleyes2:, która z nas ich nie ma.. Ja myślę, że ot hormony wariują i wkrótce się to uspokoi.
Aniołeczku, nie odebrałam tego jako pocieszenie, a raczej naskoczenie na mnie. Jak już to Ty krzyczysz, bo po każdym Twoim zdani był wykrzyknik:confused:, a ja ich nie używam. Ja wiem, ze często się nie rozumiemy przez internet, bo tu się nie da prawdziwych emocji wyrazić.
Gratuluję Dziewczynom dobrych wieści z wizyt i cieszę się, że u Was wszystko w porządku.
Taką ramkę z odciskami mam i obdarowaliśmy nią też moich i męża rodziców, szok, jak te rączki i stópki były malutkie! Album z pierwszym rokiem życia mam, i to dwa, ale uzupełniałam do pewnego czasu, potem poszedł na półkę i stoi po dziś dzień, bo jakoś nie było ani czasu, ani okazji:zawstydzona/y:
Ja w pracy też całe 8h spędzam przy komputerze i pewnie nic się nie zmieni w tym względzie, bo innego zajęcia mi nie zapewnią:dry: W tamtej ciąży od początku plamiłam, więc praktycznie od 8-9tc byłam na L4. Teraz chciałabym popracować przynajmniej przez 1 trymestr, ale zobaczymy jak to będzie.

reklama
Dzień dobry wszystkim

Dziękuję za po cieszenie i wsparcie już dzisiaj troche lepiej:-)

Fajnie że już miałyście wizyty i że wszystko wporządku. Ja musze poczekać równy tydzień.

Ramkę z odciskami napewno kupię córcia nie miała i teraz żałuję bo teraz w lipcu skończy 2 latka więc już chyba troche późno na ramkę. Właśnie mam kłopot z pomysłem na prezent dla niej.
Mam za to książeczkę ''Mój pierwszy rok życia''

Zbieram się i pójdę z córcią na spacer bo pierwszy dzień od tygodnia wyszło słonko
Miłego i spokojnego dzionka:-)

Oj, ja dostałam dwa albumy typu - pierwszy rok, pierwsze trzy lata dziecka. Niestety jedenego nie ruszyłam wogóle, drugi uzupełniony może w 1/5 :baffled: Zanim urodzi się druga dzidiza, muszę koniecznie wypisać je do końca. Zobaczymy jak to będzie... ;-)

nati - ja oprócz odcisków stópki i rączki drugiego maluszka, mam zamiar zrobić ponownie odcisk starszego synka, mój i męża. Umieścić je w jedej większej ramie (lub w 4 ramkach osobno i powiesić koło siebie). Myślę, że to też będzie fajna pamiątka - 4 róznej wielkości dłonie :-)

Ja się muszę zebrać i pojechać na zakupy w poszukiwaniu prezentów. Dziś grill urodzinowo-imieninowy w rodzinie. Pewnie znowu kolejne osoby dowiedzą się o mojej ciąży, bo pewnie znowu będzie ciężko trzymać język za zębami ;-)

Lutówki - miłego dnia Wam życzę :-):-):-)

czesc !
wrocilam z pikniku przedszkolnego z dzieckiem moi :-D upal straszny ale to jakos przetrwalam, mdlosci mnie dobijaja ! w ciazy z Maja mialam tak do 6 miesiaca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wykituje jak to sie powtorzy :-p

o ciazy nikt nikomu nie mowie, w pracy chce dac zwolneinie od 25.06. pewnie sie naslucham :confused: ale w nosie to mam ! musze zdazyc przed wakacjami isc na L4 bo zalezy mi zebym pozniej z dzieciaczkiem w domu dluzej siedziala :happy2:

wlosy farbowac zamierzam do konca jak przy pierwszej ciazy :-)

moja corcia tak czesto mowi o rodzenstwie, czy pyta (jakby czula) czy nie mam czasem w brzuchu siostry dla niej :-D mam taka ochote jej powiedziec tylko obawiam sie ze do lutego to mnie zadreczy z pytaniami kiedy bedzie dzisius no i czas jej sie bedzie ciagnal w oczekiwaniu, postaram sie poki co trzymac jezyk za zebami :-p
a wy dzieciom swoim mowicie ???

boze ja nawet mezowi nie powiedzialam :-D moze doczekam do dnia ojca, chociaz nei powiem ciezko mi chwilami :sorry2:

pozdrawiam i lece dziekcu basen rozstawic jak obiecalam :tak:

aaa i witam nowa Lutowke :)
moze zrobimy jakis watek w stylu POZNAJMY SIE ? mozemy tam napisac jak mamy na imie, czy mamy juz dzieci itp info :-D
bo ja sie troche gubie poki co kto jest kto :zawstydzona/y:

Witam mamusie nowe i "stare":))
ja dziś poszłam do fryzjera na cięcie i to mnie miło odstresowało, i zobaczyłam tam promocję ta taki pedicure robiony przez rybki:) tylko 30 zł ja już od dawna mam na to ochotę ale nie wiem czy w ciąży mogę...;/

byłam zestresowana bo rano całkiem ale to całkiem przestały mnie boleć piersi, ale teraz jakby zonwu zaczynaja:)

Jagódka i Nati, wiem, że nasze " nie martwcie się" nic nie daje bo ja też jak się martwie to i sama muszę się uspokoić ale jak widać po mnie czasem chwilowy zanik objawów (lub ich zaostrzenie) nie świadczy, że coś jest źle (mam nadzieję).
Jagódka co do tego, że inaczej się czułaś w pierwszej ciąży to powiem Ci, że ja też duużo gorzej. I teraz szukam przyczyn oczywiście tych najgorszych;/
ja teraz idę na tydzień na zwolnienie a potem mam zamiar pracować w pierwszej ciąży już od 6 tyg. byłam na zwolnieniu. Zobaczymy jak to będzie.
życzę Wam udanego weekendu dziewczyny;)

Spacer z małą zaliczony obiad jako tako pojadłam i ciasto z truskawkami się piecze ale za to mała się przespała i nie mogę zrobić sobie drzemki:no:
Jutro koniecznie musze poszukacw sklepie herbaty imbirowej bo mdłości męczą coraz bardziej

Bella tez zauważyłam ze jednego dnia piersi bolą innego już nie :sorry2:
szkoda ze mdłości są codziennie,jutro mogłyby mi dać wolne z okazji niedzieli :-D

sprzątam na raty bo jak za długo macham odkurzaczem to mnie coś kluje :confused:
wiecie ze ja już wózki, łóżeczka i pościele oglądam w tej ciąży szybciej mnie to zainteresowało niż w poprzedniej

Nati truskawki powiadasz, my właśnie na ogrodzie mamy piękne dojrzale ale ja mogę tylko popatrzeć bo jak wczoraj zjadłam to kiepsko ze mną było :sorry2:

Bella, to widzę, że możemy sobie podać rękę. Mam nadzieję, że jednak to zwykły fart, że teraz czujemy się lepiej i oby tak zostało, a z dziećmi jest wszystko ok. Choć dzisiaj wcale nie czułam się dobrze, muliło mnie od rana, potem jeszcze dostałam biegunki:baffled: nie wiadomo od czego. A teraz obżarłam się truskawkami, bo jako jedne z nielicznych mogę jeść normalnie - ogólnie strasznie mi się zmniejszył apetyt. Skubnę coś i zaraz odstawiam.

reklama
a ja niemam ani żadnych mdłości, ani też innych objawów. gdyby nie testy to bym nawet ne wiedziała, że jestem we ciaży:)

dziś cudowna, pracowita sobota, choc staram sie nie nadwyrężać za bardzo:)

Do góry