reklama
anioleczek12341
Fanka BB :)
jagódka będzie gryźć ! ok już nic nie będę pisała człowiek chce pocieszyć, wesprzeć, to na niego nakrzyczą ech
poli0105
Cześć dziewczyny, ja już po wizycie. Dzidzia jest piękna i ma 8 mm Byłam dzis na imprezce integracyjnej z pracy, chciałam o ciąży powiedzieć kilku dziewczynom, oczywiście rozniosło się ciut szerzej Kolejną wizytę mam za niecałe 3 tyg, wtedy gin zobaczy dokładnie serduszko i założy kartę ciąży Jagódka, Nati- nie martwcie się, każda z nas miewa czarne myśli, a wszytko jest dobrze
anioleczek12341
poli gratuluję dobrych wiadomości A takie wieść szybko się rozchodzą w towarzystwie
Witam wszystkie przyszłe mamy. Co prawda wizytę mam w przyszłym tygodniu, ale z moich pokrętnych obliczeń wynika, że termin tez mam na początku lutego. I tak od kilku dni sobie podpatrywałam co piszecie, aż w końcu zdecydowałam się dołączyć. Bo to mój pierwszy raz A jak tak zaczęłam czytać to się okazało że nie mam o wielu rzeczach zielonego pojęcia.
Asiulinka28
Zaciekawiona BB
poli0105 gratulacje ) pięknej dzidzi
.jagódka ,nati257 mnie też boli bardzo, lekarka tłumaczyła mi to tym że już rodziłam i to przez CC więc może blizna, może macica bardziej delikatna itp. ja też miałam jeden dzień zwis bo kompletnie nie było mi nic jakby wszystkie objawy ustały, ale jest wszystko ok. I czemu,komu służy zamartwianie ?? i tak nic nie zmienicie, a tylko Wy cierpicie i bliscy. Zrelaksujcie się chodź na trochę ...
Rybka3 Witamy i gratuluje
Cortina ja już od poniedziałku na zwolnieniu ze względu na rodzaj wykonywanej pracy, postąpiłam egoistycznie ale kto jest teraz najbardziej ważny ??
Miłego weekendu dziewczyny
.jagódka ,nati257 mnie też boli bardzo, lekarka tłumaczyła mi to tym że już rodziłam i to przez CC więc może blizna, może macica bardziej delikatna itp. ja też miałam jeden dzień zwis bo kompletnie nie było mi nic jakby wszystkie objawy ustały, ale jest wszystko ok. I czemu,komu służy zamartwianie ?? i tak nic nie zmienicie, a tylko Wy cierpicie i bliscy. Zrelaksujcie się chodź na trochę ...
Rybka3 Witamy i gratuluje
Cortina ja już od poniedziałku na zwolnieniu ze względu na rodzaj wykonywanej pracy, postąpiłam egoistycznie ale kto jest teraz najbardziej ważny ??
Miłego weekendu dziewczyny
anioleczek12341
jak to dobrze, że nie tylko ja uważam, że stres w ciąży nie jest wskazany
kasiadz
ja pracuję 8h i niemal cały czas przy kompieDziewczynki, a jak u Was z pracą?
Ja pracuje w sklepie odzieżowym i stoję bite 7,5h. Niby według prawa pracodawca ma obowiązek skrócić czas stania do 3 godz. ale u Nas nie ma stanowiska nie stojącego nie mam pojęcia jak to rozwiążą...
Jeśli był wątek to sorry za spam ale jeszcze nie bardzo umiem szukać
w pracy nie mam zamiaru o ciąży szybko powiedzieć, a najlepiej to dopiero w listopadzie bo prawdopodobnie będę miała wtedy umowę przedłużaną, ciekawe czy się uda
będzie ci ciężko po porodzie jeśli męża nie ma na co dzień, ale najważniejsze że ma kto ci pomóc, więc napewno dacie radeja z pracą to akurat nie mam problemu bo aktualnie nie pracuję więc nawet nie będę niczego teraz szukała, studiuję dziennie, ale zupełnie w niczym mi to nie przeszkadza, a na pewno nie w tym, żeby mieć dziecko. Mąż pracuje w innym mieście daleko i widujemy się tylko w weekendy. będzie ciężko na ale jakoś trzeba dać radę.Takie mamy czasy- a jak nie ma pracy bliżej to dobrze ze jakakolwiek jest no i dobrze płatna Troche pomoże mi moja mama i babcia przy dziecku.
zobaczcie co sobie zamówiłam:
W oczekiwaniu na dziecko. Dziennik - Sharon Mazel, Heidi Murkoff - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
Co o tym sądzicie???
co do pamiętnika to ja nie odczuwam potrzeby prowadzenia takowego, mam za to pierwszy album dziecka gdzie wpisuje się różne rzeczy i osiągnięcia małego dziecka
też polecam taką ramkę -super pamiątka!aniołeczku- ja mam w oczekiwaniu a Ty dziennik. Więc pewne się różnią.
A co do pamiątek to ja polecam taką ramkę na odcisk stópki i rączki a w środku zdjęcie malucha. U nas mały ma już dłoń olbrzyma w porównaniu do swojego pierwszego odbicia dłoni
wywiały ja tu kurcze nie mogę nadrobić wpisów a ty mówisz że jest ich małoDziewczyny gdzie Wy wszystkie wywiałyście dzisiaj? wiem, że ładna pogoda zaczęła się robić ale bez zglądania na bb???
ale powiem wam że na październik 2011 (gdzie też piszę) gdy byłam w ciąży było mnóstwo wpisów, tak jak teraz tutaj, szczególnie jak większość siedziała już na l4, a teraz po kilka wpisów dziennie:-(
tak niestety jest z pracą....... u mnie też różnie bywaKurcze, płakać mi się chce.... w pracy mam sajgon, taką mam nerwówkę, że szkoda gadać... aż się cała trzęsę z nerwów, kurw... ci to potrafią człowieka z równowagi wyprowadzić, jak ja mam być spokojna, mam się nie denerwować? NO JAK JAK JAK?????? dobrze że chociaż Wam mogę się wygadać bo zaraz wybuchnę, a do tego tak mnie brzuch boli ((((((((((( buuuuuuuuuuu
i wiesz też brzuch mnie boli dzisiaj
wyluzuj się i olej wszystko a lepiej się poczujesz
trzymam kciuki w takim razie żeby na wizycie okazało się że jest wszystko ok&&&&&&&A ja nie piszę, bo mam dziś doła:-(. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że coś jest nie tak jak powinno.. Nie uspokoję się, dopóki lekarz nie zrobi usg.
wiem co cujesz, ja tak miałam w poprzedniej ciąży (pierwszą poroniłam) i bardzo się bałam i chciałam żeby wszystko było dobrze, kilka razy byłam w szpitalu ale ostatecznie dobrze się skończyło. Może znajdź sobie jakieś zajęcie żeby trochę przestać o tym myśleć?
w każdym razie kciuki mam zaciśnięte;-)
też mam kłucia i ból, nawet do kibelka biegam co chwilę żeby sprawdzić czy jest ok. Ale w poprzedniej ciąży z tego co pamiętam też tak miałamDziewczyny ja też sie zaczynam martwic bo mam klucia raz po prawej raz po lewej stronie i do tego bol brzucha tak sie boje ze strace kolejna ciaze a wizyta u gina dopiero za tydzien
to super, pozostaje tylko pogratulować i pozazdrościc dobrych wieściCześć dziewczyny, ja już po wizycie. Dzidzia jest piękna i ma 8 mm Byłam dzis na imprezce integracyjnej z pracy, chciałam o ciąży powiedzieć kilku dziewczynom, oczywiście rozniosło się ciut szerzej Kolejną wizytę mam za niecałe 3 tyg, wtedy gin zobaczy dokładnie serduszko i założy kartę ciąży Jagódka, Nati- nie martwcie się, każda z nas miewa czarne myśli, a wszytko jest dobrze
oj ja też od kilku dni dużo więcej jemI właśnie znowu mąż się ze mnie śmieje, że niedługo zbankrutujemy, tyle ostatnio jem
a jeszcze przypomniało mi się że o farbowaniu pisałyście, w poprzedniej ciąży farpowałam od 2 trymestru, a teraz mam zamiar robić to normalnie bo mam ciemne włosy i dużo siwych niestety
miłego wieczorku życze, ja zaraz zmykam siły rgenetować bo jutro w planie mam ugotować 4 zupki dla córy i zagotować w słoiczkach i jeszcze do tego obiad dla nas, a sprzątamy już ostatnio w niedziele bo w tygodniu nie ma kiedy
reklama
Wow, dziewczyny... ile tu postów tu dziś przybyło. Czytam i czytam... no ale dobrnęłam do końca :-)
Ja dziś byłam odwiedzić koleżankę, która jest w 17 tygodniu ciąży, tak więc temat do rozmów w 90% był jeden i konkretny ;-)
bella i poli - gratuluję udanych wizyt :-) zazdorszczę, że zobaczyłyście swoje kruszynki :-)
nati - jeśli chodzi o farbowanie to ja jak najbardziej będę farbowała. W pierwszej ciąży też to robiłam,oczwiście mówiąc fryzjerowi o moim stanie.
rybka - witamy w naszym gronie :-)
meriderka - jak urodziłam synka, też chciałam sobie sprawić pamiątkę w postaci ramki z glinką na odcisk dłoni i stópki dziecka. Stwierdziłam jednak, że nie jest wielką filozofią zrobić taką ramkę samodzielnie. I tak się u mnie zaczęło z własną działalnością gospodarczą - wykonuję na zamówienie i sprzedaję przez internet właśnie takie rameczki.
Ja dziś byłam odwiedzić koleżankę, która jest w 17 tygodniu ciąży, tak więc temat do rozmów w 90% był jeden i konkretny ;-)
bella i poli - gratuluję udanych wizyt :-) zazdorszczę, że zobaczyłyście swoje kruszynki :-)
nati - jeśli chodzi o farbowanie to ja jak najbardziej będę farbowała. W pierwszej ciąży też to robiłam,oczwiście mówiąc fryzjerowi o moim stanie.
rybka - witamy w naszym gronie :-)
meriderka - jak urodziłam synka, też chciałam sobie sprawić pamiątkę w postaci ramki z glinką na odcisk dłoni i stópki dziecka. Stwierdziłam jednak, że nie jest wielką filozofią zrobić taką ramkę samodzielnie. I tak się u mnie zaczęło z własną działalnością gospodarczą - wykonuję na zamówienie i sprzedaję przez internet właśnie takie rameczki.