reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

gnidka a miałaś już wizytę w szpitalu? miałaś usg robione? wiesz - pytam bo np. w głupim w szpitalu w Tralee przyjmują dopiero po 20 tyg. w Corku znowu w 12 tyg miałam usg i jak poprosiłam o sprawdzenie przezierności to też sprawdzili.

witam i zmykam chyba chwilowo. jakoś tak się dzisiaj dziwnie czuję i się zamartwiam bo dzieciątko się nie raczyło jeszcze ruszyć :( a jeszcze bym niedługo zapomniała, że dzisiaj na 11 mam iść na bilans z małym - o jak mi się nie chce! no ale muszę się jakoś ogarnąć i ruszyć to dupsko bo wyjścia nie ma

reklama
hejo !

witam sie i znikam, napiety grafik dzis mam ;)
dzis wstalam i brzuch normalnie mam plaski :O
z racji diety i braku tluszczu Olek mi chyba wyjada ten z brzucha :-D
bu heh he ;))))

do pozniej babeczki, milego dnia !!! :cool2:

Gosiu. spokojnie, dzidzia pewnie śpi.
Cortina, czasem jak się rano budzę to też wpadam w panikę, że brzusio jakiś mniejszy..A potem wszytko wraca do normy. Pewnie dzidziol jakoś tak ułożony:) Potem wrzucę fotkę mojego bębenka.
Bella- GRATULUJĘ, TO JUŻ PÓŁMETEK:D
Serniczek niemal gotowy, nie omieszkam się spróbować:-p

Witam południowo:-)
Poli ale mi narobiłaś ochoty na sernik ty niedobra:growl::-D chyba będe coś musiała upichcić albo chociaż kawałeczek kupić:-D oj biedne moje boczki i bioderka.

Co do wizyty u fryzjera to potwierdzam, że poprawia humor sama byłam we wtorek i jestem przeszczęśliwa z tego powodu:-)

Ania ja od przedwczoraj mam popołudniami co robić bo pilnuję trzylatki i jest co robić bo to bardzo żywotne dziecko:-) Ale bardzo ją lubię, a za moim mężem to by w ogień skoczyła :-) Taka dobra wprawka przed swoim, ale wiadomo co innego cudze odchowane niż swoje :-)
Zastanawiam się co na obiad dzisiaj, wczoraj były naleśniki i to był strzał w 10 :-D a dzisiaj kompletnie nie mam pomysłu.

Smoniczka, chętnie zapodam przepis- sernik jest szybki i przepyszny. Wyrósł mi ponad blachę:szok:

Dziewczyny, jestem załamana, ryczeć mi się chcę......O jakiegoś czasu okropnie swędzi mnie skóra brzucha, czasem też miałam na nim jakby drobną wysypkę, która zaraz znikała. Smaruję brzuch codziennie, czasem co 2 dni.. Przypatrzyłam się temu mojemu brzuchowi i to chyba rozstępy mi się robią......Co za shit, że tak brzydko napiszę:no:Niestety pisałąm kiedyś, że mam do tego skłonność, bo mam troszku na biodrach i udach przez lekkie wahania wagi. Taką ma dziwną skórę- bardzo ciężko się opalam, szybko pojawiają mi się nowe pieprzyki, monetami skóra jest jakby przezroczysta..

Poli kochana a czym się smarujesz? Bo może trzeba zmienić specyfik i częściej go używać? Ja też mam taką skórę jak opisałaś i znam ten problem. Ja sie teraz smaruje na przemian Oliwką z rossmanna i kremem który kupiłam w 2 pacu w super-pharm za 60 zł (łącznie 400ml) nazywa się LE'MAADR i to jakiś potrójnie przeciw rozstępowy...bla bla...ale na razie jest dobrze.

Też używam oliwki rossmenowskiej oraz serii Vital Touch Natalia. Mój brzuch jest po bokach i powyżej pępka pokryty ni to wysypką ni to pajączkami czerwonymi.. Dobrze, że mam tego gina wponiedziałek:/

Przepis na sernik kakaowy:

ciasto: 4 szkl. mąki, kostka margaryny (odebrać 4 łyżki), 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ok. 4 łyżki śmietany, 2 łyżki kakao, 1,5 szkl. cukru

masa serowa: 1,5 kg sera( ja używam w wiaderkach), 40 dag cukru, 5 jaj, łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki odebranej wcześniej margaryny

Ciasto zarobić na stolnicy i podzielić na 2 części. Masę serową rozrobić mikserem ( potrzebna dużaaa micha). Jedną część rwać ciasno na dno blaszki, na to wylać masę serową. Następnie na wierzch wyłożyć resztę ciasta, jak na spodzie. Piec ponad godzinkę w ok. 180 st:) Pycha!!!!

Ostatnia edycja:
poli no ja niestety nie pocieszę bo jeśli są skłonności to żadne specyfiki nie pomogą - nawet te najlepsze. ja się cieszyłam w pierwszej ciąży dłuuugo, że nic nie wyszło i co??? dosłownie tydzień przed porodem dorobiłam się rozstępów na brzuchu. pomimo codziennego smarowania :/

reklama
Poli ja właśnie też tak słyszałam jak Gosia pisze:-( ciężki nasz żywot bo ja niestety też mam skłonności do rozstępów a jeszcze do tego nienawidzę się smarować czymkolwiek:baffled:

A i dzięki za przepis, może go machnę na swoje urodzinki :-), żeby miał kto to jeść bo ja mimo szczerych chęci to całego sama nie pochłonę:-D a może i lepiej hihi

Do góry