reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ja też boję się cokolwiek kupować, ale już najwyższy czas bo te parę miesięcy szybko minie a w 9 miesiącu pewnie nie będziemy miały siły na zakupy. Na szczęście wózek odziedziczę po moim chrześniaku więc jeden duży wydatek z głowy. Kto by pomyślał że taki maluszek potrzebuje tak wielu rzeczy:-D

reklama
hej dziewczyny!
przez dwa dni gościłam rodzinkę, i mam mega zaległości:-p mam nadzieję, że moje dziewczynki będą przez chwilę się grzecznie bawiły i poczytam co u Was!

jestem objedzona i trochę zmęczona, do tego po wczorajszej pięknej pogodzie zostały tylko wspomnienia:( teraz leje i jest zimno brrrr
jutro muszę z rana zaliczyć ważenie i obowiązkowo przywołać swoje żądze jedzeniowe do porządku, bo po muffinkach z brzoskiwniami, szarlotce z budyniem i czekoladowej jogurtowej babce poszło w boczki na pewno:zawstydzona/y: ale pyszne wyszło więc nie mogłam się opanować:sorry:

dzidzia fika coraz częściej i już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty z usg:tak:

no nic lecę czytać:)

Ostatnia edycja:
Ja już kiedyś pisalam odnośnie magnezu- można brać przez ca lą ciążę i to nawet więcej niż 1 tabl dziennie. Ja biorę Aspargin (magnez i potas), co zwalcza przeróżne skurcze.
Dziewczyny, ale mam od wczoraj dziwne te kopniaki:confused2:, tak nisko.. Czasem jakbym w dole pupy czuła- można się śmiać:-DCoś ta moja dzidziula wyczynia:eek::-p

my po wizycie. nie wiem co będe miec bo dzidzia nie chciała pokazac. ale jest zdrowa i serducho bije. szybkie usg zrobiła i jestem mega zadowolona. przytyłam prze ostatnie 3 tygodnie 400g wiec jesteśmy 2,1 kg na przód. nie ma źle.
brzuch mnie pobolewa i mam odpoczywac i duzo leżec. no ale nie ma na co narzekac.

kupiłam bułki i chyba bede robic na kolacje hamburgery. taka mam ochotę:p

To ja sie tez na Aspargin przerzucam bo porównałam skład z moim Magnum Skurcz i jednak Aspargin w 1 tabletce ma z 5 razy więcej magnezu i 3,5 raza więcej potasu.

Zawsze to mniej tabletek do łykania i polowę taniej na opakowaniu 50 tabletek

Co ja bym bez was zrobiła :-D

Wyczytałam,że dawka dzienna magnezu dla kobiet w ciąży to około 350 mg a ja przyjmuje ok 100 mg więc wolę Aspargin ma ok 250 mg

Ostatnia edycja:
kiara ja wiem, że fajnie jednak wiedzieć, ale na zakupy typowo dla danej płci i tak bym się nie nastawiała nigdy bo przy porodzie może się okazać niespodzianka :-)
ja magnezu nie biorę ale chyba czas zacząć bo ostatnio mnie już skurcz złapał :/

ja biorę magnezu 3x1 tabletkę, ale czasem jak mnie pobolewa brzuś to i 3x2 i nie muszę brać nospy:))

co do płci to ja już kiedyś pisałam, że zdrowie najważniejsze, ale nie ukrywam, że bardzo chciałabym wiedzieć i choć wolę dziewczynkę to nie tyle zależy mi na konkretnej płci co na tym aby już wiedzieć:))
bo ja mam taki charakter, że nie lubie niespodzianek i co tu zrobić:))

jutro mam połówkowe i już dziś się stresuję czy wszystko ok, i co tam dalej hehe

reklama
no ja też po wizycie, chciałam jak najszybciej umówić się na połówkowe ale lekarz powiedział, że termin usg połówkowego dopiero ustali na następnej wizycie tj. 3.X.br czyli kurcze późno ;/;/ wychodzi na to że połówkowe będzie dopiero w 22-23 tygodniu.

A ja od jutra na zwolnieniu :-( co ja będe robić --- nie mam zielonego pojęcia !!! hehe ale powiem Wam mamuśki, że na moje miejsce w pracy cała grupa pociotek i innego kuzynowstwa :-) uśmiałam się starsznie ehhehe no poprostu cyrk co za czasy to szok.

I dalej nie wiem co mój bąbelek ma między nogami :-) ale czy to ważne ?!

Do góry