reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hej Dziewczyny,milion lat mnie nie było,ale naprodukowałyście, nie idzie wszystkiego przeczytać:)
Mam nadzieję że wszystkie czujecie się świetnie:-D

Jeżeli przybyły jakieś nowe mamusie to ja jestem Agnieszka.

Po przeprowadzce prawie miesiąc ale jakoś powoli dochodzę do siebie, nie miałam do tej pory internetu więc nawet zajrzeć żeby poczytać nie mogłam. Na szczęście już po wszystkim, mniej nerwów ale też mniej kasy, no cóż jakoś trzeba sobie radzić.
Co tam u was słychać, jak rosną brzuszki? Bo mój w tym miesiącu się dosłownie podwoił:-D Czekam teraz na usg połówkowe może w końcu dowiem się jaka jest płeć maluszka, już nie mogę się doczekać.

Buziale dla wszystkich Mamuś i fasolek

ale się uparłyście, żeby koniecznie znać płeć :-) ja jakoś przywykłam do tego, że może jej nie poznam i dobrze mi z tym :-) może dlatego, ze i tak mam ciuszki i nie mam zamiaru szaleć z zakupami, a nawet jeśli coś kupię to uniwersalne... może dlatego, że przeżyłam chwilę grozy i jedyne co wtedy chciałam usłyszeć to, że dziecku nic nie jest. chyba właśnie to drugie bo dokładnie w tym momencie ochota na poznanie płci mi minęła. jedyne co się liczy to zdrówko maleństwa, żeby szczęśliwie donosić itp. ale to chyba docenia ktoś kto ze łzami w oczach wylądował w szpitalu nie wiedząc czy to małe serduszko nadal bije...

ja wam mojego apartamentu nie pokażę bo mi się rozwalił aparat. a to oznacza kolejny wydatek bo na wakacje bez aparatu się nie ruszymy! :-D

A i śniło mi się dzisiaj, że urodziłam chłopaka(to by się zgadzało z moim przeczuciem na ogonek) Rodziłam w domu a poród odbierała moja mama. Normalnie te sny ostatnio są takie realne, że masakra.

Mi się sniło w noc przed ostatnim usg że lekarz na usg 3d pokazał chłopaczka z pisiolkiem a kilka godzin później doktor oznajmił,że na 90 % córeczka :-D

Pojedliśmy jedzonko zamówione i nawet dobre w smaku.

Po drzemce brzuszek nadal pobolewa, nogi drętwieją a już 2 magnezy na skurcz zjadłam...

Gosiu poznanie płci dziecka to nie konieczność ale miłoby było wiedzieć i już zacząć coś kupować.
Wiem jak to jest bać się każdego dnia o to czy maleństwo jest zdrowe bo jak byłam w pierwszej ciąży to poroniłam.

Dla nas płec to tez sprawa długorzędna jak się człowiek z 15 lat o dziecko stara i jedno już stracił.

Zaszee to milej jak mozna sie zwracać inaczej do brzuszka niz fasolka, kruszynka.

My nadal nie dowierzamy,że będziemy miec dziecko chyba, mąż to wogóle niechętnie ogląda wózki, czy inne rzeczy dla dzieci a kupić nie pozwala nic narazie by nie zapeszyć...

reklama
no ja zabobonna nie jestem bo juz sporo mam w tym wozek ;) hehe :)

a co do plci bylo mi obojetne, ale czulam ze to laska jak sie dowiedzialam ze mam Olka w brzuchu to zaskoczona bylam jednak po 2 dniach juz bylo ok ;) nie to ze nie zadowolona ale zaskoczona bo przeczucie mnie zawiodlo ;) moja mama strasznie sie cieszy ze wnuk bo raz ze wnuczke juz ma to jeszcze mowi ze FACECI W ZYCIU LATWIEJ MAJA ;)

Do góry