reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

ja w niedziele podaję małą siostry, ale nawet nie słyszałam o takim przesądzie :-) właśnie jadę poszukać jakiejś sukienki na tę okazję

reklama
oooo! wstałam pierwsza:-D ja już po spacerku z moim psiurem, całą noc chodził i popłakiwał i wcale się nie wyspałam, a płakał, bo wyspał się za dnia i w nocy nudziło się bardzo:happy: idę zrobić sobie śniadanko..tylko co tym razem? :crazy:miłego poranka:tak:

właśnie się dopatrzyłam, że wcale nie jestem pierwsza :)

Witam czwartkowo:))

Annaroksana...ja też wczoraj przestawiałam meble tarasowe ale z wikliny więc nie super lekkie i dziś brzuś boli więc mam w nosie i nie robie nic ... no może obiad hihi

Na cik a jakie to przesądy bo ja nie znam o chrzcie ??

Cortina mów o co kaman a nie gryziesz się sama... mam nadzieje, że nic poważnego i, że wyniki będą takie jak sobie życzysz:))

Aniołeczek na zapachy z lodówki rewelacyjna jest soda oczyszczona wsypać trochę do kubeczka i wstawić do lodówki i już załatwione:)) u nas działa cuda:)

Laski mam prośbę w imieniu przyjaciółki głosujcie raz dziennie na jej synka plisssss:))

Zagłosuj na maluszka o imieniu Leonard - w konkursie fotograficznym - LennyLamb.com

chyba mam skurcze braxtona hicksa ... tak na kilka sekund twardnieje mi brzuch i potem jest ok, nie boli tylko takie mrowienie czuje jakby i mam wrażenie, że to jest związane z ruchami maleństwa...ale pewna to nie jestem czy to dobrze...

bella przesąd mówi że jeśli ciężarna kobieta będzie chrzestną, to któreś z dzieci (chrzczone, albo to, które się urodzi), umrze.
Tak samo ciężarówka nie powinna być świadkiem na ślubie bo to przynosi pecha w małżeństwie i panna młoda nie będzie miała dzieci bo świadkowa jej to odbiera

Ooo shit jaki makabryczny przesad! Zazwyczaj są takie śmieszne...że rude dziecko, że będzie miało znamię itp. A tu normalnie szok przezylam!

Hej Dziewczynki:-)
Ale zabobony...:baffled: Ja w nic takiego nie wierzyłam i nie wierzę. Pierdoły ktoś wymyślił i tyle :dry:
Ja zjadłam śniadanko-twarożek na słodko:-) I zaczęłam sprzątać:-) odkurzam, piorę, myję lodówkę i zrobię porządek w lekarstwach:baffled: Bo już mnie wkurza ten mix, który tam oglądam sięgając mężowi po jakieś tabletki:dry:
Na obiad grochóóóówaaaaa:-D bo ktoś mi tu samaka narobił tak wielkiego, że do dziś mnie trzyma;-):-p:-p
3majcie się ciepło :-)

hej,

annaroksana a wiesz jaką krótką masz teraz szyjkę?? ja też mam problem z szyjką , ma 2.5cm i narazie nic o szwie czy krązku lekarz nie mówił tylko kazał dużo leżeć i praktycznie nic nie robić

co do zabobonów to ja w nie nie wierzę, u mnie mówią że kobieta w ciązy nie powinna być chrzestną ale nigdy nie wiedziałam dlaczego.

reklama
O matko, jakie Wy tu przesądy wypisujecie..Ja swiadkowałam u siostry, gdy byłam w 2 miesiącu ciąży.. Nie wierzę w takie farmazony hehe. Ja dopiero wstałam..Prawie nic nie spałam w nocy:-( Od początku ciąży męczy mnie bezsenność:crazy:Zajadam się sałatka jarzynową mojej mamy, na którą czekam od długiicchh tygodni;-) Jest pyszna. No a zaraz biorę się za sernik przekładany, też mamusiowy- byliśmy wczoraj na 46 urodzinach mojej mamy:tak: Potem wpada kumpela do mnie, więc będę mieć zajęcie:-)

Do góry