reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witam wszystkie mamcie :-)
Ale tu robota wre, macie wenę nie ma co :-) Ja właśnie zjadłam śniadanko i mam zamiar zaraz umyć głowę, bo wybieram się na miasto chcę zahaczyć o fryzjera i się zapisać a później może jakieś małe zakupy :-).
Zuzia witam :-) rozgość się i pisz kochana :-)

Agaod zdrówka dla psiaczka :-)

Poli ja też jak oglądam tą porodówkę na TLC to wyję jak bóbr, ech hormony:-)

reklama
dzień dobry...
ale Wam zazdroszczę dziewczyny...ja bym nawet chętnie sprzątała prała i gotowała byle w domu posiedzieć...po 2 tygodniach wakacji juz mi całkiem praca zbrzydła...normalnie nic a nic mi się nie chce...a tu niesttey na rynku źle się dzieje, ogólnie kryzys idzie jak nic...wszyscy to mówią i wszędzie ludzi zwalniają....ach...

Zanetka, Poli- dzieki za listy, poczytam :)

dostałam żelazo do żucia- bierze któras? Nienawidzę tego swiństwa, nie dość że to się nie da zuć, raczej ssac, to zawsze wydawalo mi się że żelazo brudzi zęby. Jak rozgryzłam zeby zuć- to zęby miałam pomarańczowe jak nutria!!!!:szok: :szok::szok: boje się że zeby zżółkną po tych tabletkach :-(

chyba czuję juz pukanie dzidziusia- jak leże na kanapie to czuję lekkie pukanie pod pępkiem :)

Zanetka_22 ja też muszę na siebie uważać tak jak Twoja kumpela, bo zanim urodził się Natan to miałam dwa poronienia 8tc i 5tc. Z Natankiem też musiałam się oszczędzać ale nie tak szybko i bardzo jak teraz. Jestem dobrej myśli że i tym razem uda mi się urodzić zdrowego chłopca. Dodam że Natana urodziłam w 37tc

poli0105 ja w przeciwieństwie do Ciebie mam wstręt do kawy, ale jak tylko łapie mnie ból głowy to zaraz sięgam po nią ale jedynie rozpuszczalną bo tak jak zawsze piłam parzoną tak teraz wogóle mi nie podchodzi

anioleczek12341 ja w pierwszej ciąży czułam ruchy pod koniec 19 tc a teraz już w 16tc
annie22 może to niezbyt miło zabrzmi ale cieszę się że nie jestem sama z problemem szyjki.. :-D ja mam ten plus że mam blisko teściową która juz nie pracuje więc małym się zajmie i podobnie jak Ty z bardzo aktywnej mamy stałam się z dnia na dzień leniem!!

Dagusia
trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze !

Ale u Was się dzieje, produkcja na forum niesamowita, pewnie nie będę wstanie nadrabiać bo udzielam się jeszcze na forum dzieci czerwcowych 2010 ale postaram sie jak najczesciej tu zaglądać.

Wczoraj oglądałam porodówkę na TLC i wyłam że hej:-p Bardzo chciałabym, by już był luty!

Też się wczoraj poryczałam, myślałam że te biedne maluszki nie przeżyją, ale jak usłyszałam płacz to strasznie się cieszyłam jakby to moje dziecko było.
Szwagierka siostry ma dzisiaj cesarke, dziecko się nie odwróciło i muszą ciąć w sumie to chyba jest już po ale niemam żadnych wieści. Nie znam jej za dobrze a też się ciesze jak głupia że to już, ehh hormony

Ostatnia edycja:
hej Babeczki-Lutóweczki;-)
zazdroszczę Wam tych sił do sprzatania, gotowania i robienia przetworów:tak: ja się czuję wyssana z wszystkich pokładów energii - dziewczynki do tego mają od rana dzień przylepy - skaczą, tulą jedna po drugiej albo i dwie naraz - i choć to takie miłe to czuję się wykończona:baffled:

Dagusia wczoraj sama się zaczytałam w tym wątku o amniopunkcji - i powiem tak, te testy Pappa wydają się takie niemiarodajne że szok, mnóstwo kobiet ze złymi wynikami po amniopunkcji miało wyniki prawidłowe - dlatego mocno trzymam kciuki, żeby i Wam się udało:-)
Zuzia witam serdecznie:-) też czekamy z mężem na trzeciego maluszka:tak:
sylwia &&&& za szwagierkę:-)
Nutka zdrówka dla męża - a Ty się odganiaj od tych wirusów!!!

a ja dziś p[ierwszy raz w ciągu ciąży zwymiotowałam. Zabrałam sie rano za generalne sprzątanie w lodówce. Otwieram- no nie zach mnie drażni, ale myślę sobie jakoś dam radę i dałabym gdyby nie jakaś wciśnieta w głęboki kąt nieświerza wędlina jak tylko dotknęłam momentalnie oddałam śniadanie:( Potem musiałam umyć podłogę w kuchni:( co za porażka

Na obiad była fasolka ziemniaczki i jajko sadzone bo na mięso jakoś nie iałam ochoty. Chodzi za mną śledź z cebulą groszkiem w majonezie:) mniam tylko gdzie ja teraz dostanę dobre matiasy?

witam się i ja:) i witam tez nowe mamusie:*

drugi trymest ciąży mija u mnie pod hasłem BÓL GŁOWY... normalnie dosyc mam. wczoraj wieczorem to myslałam że na sufit wyjde a o 22.30 doszly do tego mega zawroty głowy. do łazienki mnie mąz prowadził bo cały dom mi chodził...
nie zyczę Wam tego.

mam ochotę na kakao i chyba zrobię:) a no i na cieplutki prysznic i cepły kocyk:) tyle sie naczytałam, że az mnie ssie w żoładku. tempo to macie kobitki:p

na leniuchowanie mnie zbiera. podziwiam Was za ta energie do sprzatania. ja to wstanę, zrobie śniadanie, pozmywam i mam ochote się połozyc bo czuje sie jakaś taka przymulona, potem obiad i zmywanie a ja znów mam ochote na odpoczynek. rozleniwienie albo dziecko potrzebuje odpoczynku.

co do porodu to tez mysle że skoro tyle kobiet to przeszło i dało radę to My tez ale to nie zmienia faktu, że panicznie boje się bólu...

milego wieczorku kochane:*

reklama
Cześć dziewczynki
mnie też parę dni nie było bo cały czas coś;)
Dostałam się do szkoły na kurs angielskiego z certyfikatem na końcu tu w irlandii. Tak się cieszyłam i spotkania z koleżankami i porządki w domu wczoraj włącznie z przesuwaniem mebli a dziś same złe wieści:crazy:
byłam w szitalu na wizycie i będę miała we wtorek zakładany szew na mojej krótkiej szyjce w ogólnym znieczuleniu. A na dodatek brzuch boli po tym maratonie wczorajszym i wakacje pod znakiem zapytania. Załamana strasznie jestem bo nie wiem co dalej na razie leżę iodpoczywam. :-(

Mam nadziejęż że u Was wszystko dobrze. I witam nową mamęZuzię

Ostatnia edycja:
Do góry