reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Pokazuj twoje cuda...

Jak nocka i łapka psiaczka?

Naszego ostatnio osa upitoliła w łapkę i też kulał i skomlał, ale już ok.

Wstałam po 6 i już nie mogłam zasnąć a spać poszłam po 24 bo tv oglądałam a brzuszek coś pobolewał,aż do ranka...

Miłego dnia ide jakies śniadanko wciągnąć...
Dzień dobry wszystkim
idę szukać aparatu i zaraz pokażę co kupiłam:-)
łapka fatalnie, rano opatrunek cały we krwi, byliśmy dziś na spacerze i tylko troszkę kuleje, w nocy troszkę popiskiwał a ja przy każdym jego ruchu budziłam się. Do wesela się zagoi:-D mojej mamy owczarek niemiecki jak widzi/słyszy osę to ucieka gdzie pieprz rośnie,śmiesznie to wygląda:happy:

Co do basenu to mój gin mówił, że mogę chodzić, a jeśli zwykle po basenie miałam problemy z infekcjami to lepiej odpuścić.

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Teraz odpoczywam tyle ile sie da, teściową mam blisko i ona rano przychodzi i zabiera Natana na spacery i do siebie. Obiady tez mi przynosi więc mam nadzieję że dam radę. Jedynie to wstaje zrobić śniadanie, do łazienki czy tez czasem zajme sie Natanem ale nie dźwigam i nie biegam za nim tylko staram się znaleźć dla niego zabawy w których mogę siedzieć. czytałam troche o tym pessarze i jak mi lekarz nie zaproponuje to sama sie o niego zapytam.

Nadika trzymaj się, dobrze że jest ktoś kto pomoże;) niestety ale nic nie słyszałam do tej pory o skracającej się szyjce
Dagusia głowa do góry, oby twoja dzidzia była w tej pozostałej 70;-)
Bella ja jestem z leniem zapanbrat i to juz od dawna, to mój dobry przyjaciel, ale wstac trzeba zrobic zakupy i ugotować obiad, bo mój mały to by co godzinkę jadł bo inaczej nudzi...

też was boli brzuch po nocy? ja sie tak powyginam i przeciągam w czasie snu że wszystkie więzadła i mięśnie mnie bolą:-(

zdrówka dla czworonożnych;)

robię cukierkowo-różową czapeczke dla bratanicy do przedszkola sama sobie taką zażyczyła... Pan karze sługa musi:tak: jak skończe to sie pochwalę

Witam:-D
Już miałam rano wziąć się za robienie zdjęcia brzuszkowi, a tu baterie rozładowane:-) Musze poczekać, aż się naładują;-)

Wy to takie listy macie a ja nic nie planuję bo nic nie wiem:-D o porodzie to nawet nie chcę myślec bo tak się boję tego bólu, na sama myśl to płakac mi się chce... eh...

Ja też się bałam porodu. Zaczęłam o tym czytać i mimo to, że żadna z informacji o których czytałam nie mówiła o tym, że ból nie będzie taki straszny, jakoś przestałam się tego bać. Ostatnio nawet mówiłam partnerowi, że nie dręczy mnie myśl o porodzie tak jak kiedyś.:tak: Po prostu wiem, że przez mój ból, na świat przyjdzie Nasz kochany skarb, którego przez 9 miesięcy będę nosić pod serduszkiem. Nie wiem, może do tego już dojrzałam, bo przecież każda kobieta rodzi, nie jesteśmy pierwsze:-)

A propo wody, dziewczyny chodzicie na basen ? bo ja chodzilam przez ostatnie kilka lat 2 razy w tygodniu z przerwą wakacyjną kiedy basen był zamknięty no i nie wiem jak teraz. Lekarz ogólnie nie był zachwycony ale powiedział że jak nie mam i nie miałam nigdy żadnych infekcji to mogę chodzić, mój mąż, mama, znajomi odradzją, a ja nie wiem.

Ja chodzę raz w tygodniu na basen, nigdy wcześnie nie miałam żadnych infekcji więc nie widzę problemu.;-)

nadika co do skracającej się szyjki macicy moja koleżanka z sąsiedniej wioski ma taki problem jak Ty. Pierwsze swoje dziecko niestety poroniła. Z drugim musiała się mega oszczędzać, było ryzyko, że urodzi wcześniej, ale na szczęście było wszystko dobrze. Teraz jest znowu w ciąży, ma termin na ten sam dzień co ja, no i tak samo musi dużo leżeć i się oszczędzać.

Ostatnia edycja:
Witam i ja:) jem jajko z majonezem i piję kawkę z mleczkiem. Straszniee mi kawa w ciąży smakuje:tak:Pycha. Potem wybieram się do pracy, aż mnie skręca jak o tym myślę..:-(Dzidziol lekko mi się przewraca, czuję delikatnie:-)Zaraz wrzucę wczorajszą fotkę brzucha, jest mega. Co do porodu, to zawsze przypomina mi się, co mówi moja mama(urodziła 3 dzieci, i z każdym z nas leżała w szpitalu ok 2 miesięcy przed porodem), że wszytko jest do przezycia! I tego się trzymam..jakoś nie czuję strachu:) Wczoraj oglądałam porodówkę na TLC i wyłam że hej:-p Bardzo chciałabym, by już był luty!

Hej Dziołszki;-):-p

Dagusia -mam nadzieję, że z dzidziusiem będzie wszystko dobrze! :tak:
Wczoraj w ogóle siły nie miałam, żeby coś naskrobać do Was :baffled: Na 8.00 do UP, później do apteki-mąż przyniósł do domu jakąś zarazę ;-) i muszę go szybko na nogi postawić:-) a ja dmucham na siebie u chucham ;-):happy: a no jeszcze wczoraj opiekowałam się 10miesięcznym siostrzeńcem mojego M.:rofl2: Ludzie- jak przyjechałam do domu na 15- to dzięki Bogu, że teściowa coś do jedzenia zrobiła, bo momentalnie wylądowałam na kanapie i zasnęłam :-D:eek: chociaż w sumie nic męczącego nie robiłam:baffled:
Co do bioderrr- to mój mąż zauważył, ze jestem teraz inaczej zbudowana;-):-) Mówi- "taka sexi mama się z Ciebie robi":rofl2::-)
Dziś na obiad robię mintaja, ziemniaczki i suróweczkę z kapusty kiszonej:-D ale mam smakaaaa:-):-)
Ehhh.... dziś u nas nawet ładnie- ale chłodno- tak jesiennie:laugh2:
Moja kruszynka w brzuszku wczoraj juz bardziej dawała o sobie znać :-D Co za radość i niesamowite uczucie :-):-)

Ostatnia edycja:
a.m.g ja na basen też chodzę min raz na tydzień. Zupełnie nic sie nie dzieje.

dzis mam 100% lenia i nie chce mi sie nawet obiadu zrobić. chyba zaczekam na mamę:)

Pytałam wczoraj mojej lekarki o te ruchy i mówiła że w pierwszej ciąży to się nie zdarza, żeby czuć ruchy dziecka wcześniej jak w 19-21 tygodniu

Witam Lutoweczki 2013
troche Was podczytuje i w koncu postanowilam sie ujawnic. Mam na imie Marysia i takze w lutym spodziewam sie naszego trzeciego dzidziusia. Mamy dwie coreczki w wieku 6 i 3 lata. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Dzien doberek!

Ile sie tu dzieje... Przy takim zamieszaniu postanowilam sie i ja przypomiec :-)

Dlugo mnie nie bylo ale wymowek troche mam. Przeprowadzka udana, wszystko na swoim miejscu, mezu skonczyl urlopowac, dla dziecka przedszkole znalezione wlasnie przechodzi faze przyzwyczajania i swietnie mu idzie. Teraz w koncu mam troche wolnego bo bylo ciezko :tak: Jak Wam to nie przeszkadza to znowu zaczne Was meczyc moim towarzystwem :-D

Witam nowe mamuski im nas wiecej tym weselej :tak:

Nadika u mnie niestety ten sam problem :-( Po ostatniej wizycie gin stwierdzil ze szyjka mi sie skraca i mam sie wiecej szanowac i lykac magnez. Problem w tym ze z 3 latkiem trudno, na szczescie przedszkole sie zaczelo to troche odpoczne. Z bardzo aktywnej ciezarowki stalam sie leniu****aca. Cala rodzinke mam daleko i niestety pewne obowiazki nie znikna, ale staram sie to co moge odpuszczac i wierze ze bedzie dobrze.

Dagusia trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Do napisania pozniej bo lece malego odebrac :-)

reklama
Wysprzatalam łazienki i tarasy i kuchnie i już mnie brzuch boli więc reszta dla męża:))
Byla moja teściowa i tak sobie z nią gadalam o tej diecie mojej (ona też ma kłopoty z wątroba i myślałam, że mi coś poradzi) a ona zwyjechala mi z tekstem że wg. Niej to pieprz, zupy na mięsie jak i cebuli czyt. Rosół to nie są ciezkostrawne! Wg. Niej jajka na twardo też są dobre! I na tym temat zakonczylam hehe:)

Ja jutro też mam rybkę na obiad i kartofelki i marcheweczke:) już mi slinka cieknie hihi.

Do góry