reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Pokazuj twoje cuda...

Jak nocka i łapka psiaczka?

Naszego ostatnio osa upitoliła w łapkę i też kulał i skomlał, ale już ok.

Wstałam po 6 i już nie mogłam zasnąć a spać poszłam po 24 bo tv oglądałam a brzuszek coś pobolewał,aż do ranka...

Miłego dnia ide jakies śniadanko wciągnąć...
Dzień dobry wszystkim
idę szukać aparatu i zaraz pokażę co kupiłam:-)
łapka fatalnie, rano opatrunek cały we krwi, byliśmy dziś na spacerze i tylko troszkę kuleje, w nocy troszkę popiskiwał a ja przy każdym jego ruchu budziłam się. Do wesela się zagoi:-D mojej mamy owczarek niemiecki jak widzi/słyszy osę to ucieka gdzie pieprz rośnie,śmiesznie to wygląda:happy:

Co do basenu to mój gin mówił, że mogę chodzić, a jeśli zwykle po basenie miałam problemy z infekcjami to lepiej odpuścić.

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Teraz odpoczywam tyle ile sie da, teściową mam blisko i ona rano przychodzi i zabiera Natana na spacery i do siebie. Obiady tez mi przynosi więc mam nadzieję że dam radę. Jedynie to wstaje zrobić śniadanie, do łazienki czy tez czasem zajme sie Natanem ale nie dźwigam i nie biegam za nim tylko staram się znaleźć dla niego zabawy w których mogę siedzieć. czytałam troche o tym pessarze i jak mi lekarz nie zaproponuje to sama sie o niego zapytam.

Nadika trzymaj się, dobrze że jest ktoś kto pomoże;) niestety ale nic nie słyszałam do tej pory o skracającej się szyjce
Dagusia głowa do góry, oby twoja dzidzia była w tej pozostałej 70;-)
Bella ja jestem z leniem zapanbrat i to juz od dawna, to mój dobry przyjaciel, ale wstac trzeba zrobic zakupy i ugotować obiad, bo mój mały to by co godzinkę jadł bo inaczej nudzi...

też was boli brzuch po nocy? ja sie tak powyginam i przeciągam w czasie snu że wszystkie więzadła i mięśnie mnie bolą:-(

zdrówka dla czworonożnych;)

robię cukierkowo-różową czapeczke dla bratanicy do przedszkola sama sobie taką zażyczyła... Pan karze sługa musi:tak: jak skończe to sie pochwalę

Witam:-D
Już miałam rano wziąć się za robienie zdjęcia brzuszkowi, a tu baterie rozładowane:-) Musze poczekać, aż się naładują;-)

Wy to takie listy macie a ja nic nie planuję bo nic nie wiem:-D o porodzie to nawet nie chcę myślec bo tak się boję tego bólu, na sama myśl to płakac mi się chce... eh...

Ja też się bałam porodu. Zaczęłam o tym czytać i mimo to, że żadna z informacji o których czytałam nie mówiła o tym, że ból nie będzie taki straszny, jakoś przestałam się tego bać. Ostatnio nawet mówiłam partnerowi, że nie dręczy mnie myśl o porodzie tak jak kiedyś.:tak: Po prostu wiem, że przez mój ból, na świat przyjdzie Nasz kochany skarb, którego przez 9 miesięcy będę nosić pod serduszkiem. Nie wiem, może do tego już dojrzałam, bo przecież każda kobieta rodzi, nie jesteśmy pierwsze:-)

A propo wody, dziewczyny chodzicie na basen ? bo ja chodzilam przez ostatnie kilka lat 2 razy w tygodniu z przerwą wakacyjną kiedy basen był zamknięty no i nie wiem jak teraz. Lekarz ogólnie nie był zachwycony ale powiedział że jak nie mam i nie miałam nigdy żadnych infekcji to mogę chodzić, mój mąż, mama, znajomi odradzją, a ja nie wiem.

Ja chodzę raz w tygodniu na basen, nigdy wcześnie nie miałam żadnych infekcji więc nie widzę problemu.;-)

nadika co do skracającej się szyjki macicy moja koleżanka z sąsiedniej wioski ma taki problem jak Ty. Pierwsze swoje dziecko niestety poroniła. Z drugim musiała się mega oszczędzać, było ryzyko, że urodzi wcześniej, ale na szczęście było wszystko dobrze. Teraz jest znowu w ciąży, ma termin na ten sam dzień co ja, no i tak samo musi dużo leżeć i się oszczędzać.

Ostatnia edycja:
Witam i ja:) jem jajko z majonezem i piję kawkę z mleczkiem. Straszniee mi kawa w ciąży smakuje:tak:Pycha. Potem wybieram się do pracy, aż mnie skręca jak o tym myślę..:-(Dzidziol lekko mi się przewraca, czuję delikatnie:-)Zaraz wrzucę wczorajszą fotkę brzucha, jest mega. Co do porodu, to zawsze przypomina mi się, co mówi moja mama(urodziła 3 dzieci, i z każdym z nas leżała w szpitalu ok 2 miesięcy przed porodem), że wszytko jest do przezycia! I tego się trzymam..jakoś nie czuję strachu:) Wczoraj oglądałam porodówkę na TLC i wyłam że hej:-p Bardzo chciałabym, by już był luty!

Hej Dziołszki;-):-p

Dagusia -mam nadzieję, że z dzidziusiem będzie wszystko dobrze! :tak:
Wczoraj w ogóle siły nie miałam, żeby coś naskrobać do Was :baffled: Na 8.00 do UP, później do apteki-mąż przyniósł do domu jakąś zarazę ;-) i muszę go szybko na nogi postawić:-) a ja dmucham na siebie u chucham ;-):happy: a no jeszcze wczoraj opiekowałam się 10miesięcznym siostrzeńcem mojego M.:rofl2: Ludzie- jak przyjechałam do domu na 15- to dzięki Bogu, że teściowa coś do jedzenia zrobiła, bo momentalnie wylądowałam na kanapie i zasnęłam :-D:eek: chociaż w sumie nic męczącego nie robiłam:baffled:
Co do bioderrr- to mój mąż zauważył, ze jestem teraz inaczej zbudowana;-):-) Mówi- "taka sexi mama się z Ciebie robi":rofl2::-)
Dziś na obiad robię mintaja, ziemniaczki i suróweczkę z kapusty kiszonej:-D ale mam smakaaaa:-):-)
Ehhh.... dziś u nas nawet ładnie- ale chłodno- tak jesiennie:laugh2:
Moja kruszynka w brzuszku wczoraj juz bardziej dawała o sobie znać :-D Co za radość i niesamowite uczucie :-):-)

Ostatnia edycja:
a.m.g ja na basen też chodzę min raz na tydzień. Zupełnie nic sie nie dzieje.

dzis mam 100% lenia i nie chce mi sie nawet obiadu zrobić. chyba zaczekam na mamę:)

Pytałam wczoraj mojej lekarki o te ruchy i mówiła że w pierwszej ciąży to się nie zdarza, żeby czuć ruchy dziecka wcześniej jak w 19-21 tygodniu

Witam Lutoweczki 2013
troche Was podczytuje i w koncu postanowilam sie ujawnic. Mam na imie Marysia i takze w lutym spodziewam sie naszego trzeciego dzidziusia. Mamy dwie coreczki w wieku 6 i 3 lata. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Dzien doberek!

Ile sie tu dzieje... Przy takim zamieszaniu postanowilam sie i ja przypomiec :-)

Dlugo mnie nie bylo ale wymowek troche mam. Przeprowadzka udana, wszystko na swoim miejscu, mezu skonczyl urlopowac, dla dziecka przedszkole znalezione wlasnie przechodzi faze przyzwyczajania i swietnie mu idzie. Teraz w koncu mam troche wolnego bo bylo ciezko :tak: Jak Wam to nie przeszkadza to znowu zaczne Was meczyc moim towarzystwem :-D

Witam nowe mamuski im nas wiecej tym weselej :tak:

Nadika u mnie niestety ten sam problem :-( Po ostatniej wizycie gin stwierdzil ze szyjka mi sie skraca i mam sie wiecej szanowac i lykac magnez. Problem w tym ze z 3 latkiem trudno, na szczescie przedszkole sie zaczelo to troche odpoczne. Z bardzo aktywnej ciezarowki stalam sie leniu****aca. Cala rodzinke mam daleko i niestety pewne obowiazki nie znikna, ale staram sie to co moge odpuszczac i wierze ze bedzie dobrze.

Dagusia trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Do napisania pozniej bo lece malego odebrac :-)

reklama
Wysprzatalam łazienki i tarasy i kuchnie i już mnie brzuch boli więc reszta dla męża:))
Byla moja teściowa i tak sobie z nią gadalam o tej diecie mojej (ona też ma kłopoty z wątroba i myślałam, że mi coś poradzi) a ona zwyjechala mi z tekstem że wg. Niej to pieprz, zupy na mięsie jak i cebuli czyt. Rosół to nie są ciezkostrawne! Wg. Niej jajka na twardo też są dobre! I na tym temat zakonczylam hehe:)

Ja jutro też mam rybkę na obiad i kartofelki i marcheweczke:) już mi slinka cieknie hihi.

Do góry