Kiedyś pisałam coś na temat co będzie od przyszłego roku z ulgą rodzinną, wklejam część pisma ministra finansów, nowelizacja ustawy przeszła przez rząd:
"Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (PIT), który przewiduje zmiany dotyczące m.in. ulgi prorodzinnej czy kosztów uzyskania przychodów, z których korzystają artyści i twórcy. Zdecydowano także o likwidacji ulgi internetowej. Rodziny z jednym dzieckiem i osoby samotnie wychowujące dziecko, których roczny dochód przekroczy 112 tys. zł, stracą prawo do ulgi. Odliczenie na trzecie dziecko wzrośnie o 50 proc., a na czwarte i następne o 100 proc. W przypadku rodzin wychowujących dwoje dzieci - bez względu na dochód - ulga pozostanie bez zmian."
anioleczek doskonale zrobiłaś decydując się na dziecko - ja napisałam tylko, żebyś nie wyobrażała sobie sielanki z maleństwem i żebyś nie miała niemiłego rozczarowania. Z własnego doświadczenia o tym piszę, bo ja właśnie myślałam, że to sielanka. Dziecko i macierzyństwo to najpiękniejsze co może spotkać kobietę. Macierzyństwo jest bardzo ciężkie i trudne, ale my kobiety jesteśmy spełnione i szczęśliwe jak rodzimy, wychowujemy. Ja jak urodził się Jurand powiedziałam w bardzo szybkim czasie, że jak przeżyje te trudne czasy to nie chcę mieć więcej dzieci. A teraz jestem tu i piszę razem z wami bo w lutym rodzimy wszystkie.
Macierzyństwo jest bardzo ciężką pracą, ale najpiękniejszą jaką kobieta wykonuje.
aniłeczek i też między innymi napisałam kiedyś, żebyś kontynuowała studia, bo jak tego nie zrobisz, będziesz niespełniona, nieszczęśliwa i będziesz zła na swoje dziecko. A jak będziesz studiować, to będziesz szczęśliwa, bo jest taka prawdziwa zasada szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
anileczek g