reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hello
Ja mam dziś fatalny humor, okropnie poklocilam się z mężem wieczorem i mamy ciche dni...które potrwają sporo bo żadne z nas nie czuje się winne:/

Co do cen to ja w wawie płace 150 usg w cenie, dodatkowo płatne np cyfologia, wymaz itp.

reklama
Witam, ja za wizytę płacę 100 zł (z usg sprawdzającym, badaniem szyjki, macicy, rozmową min 15 min, zwolnieniem) + 60 zł za standardowe usg + 30 zł za cytologię.. Jak już pisałam, planuję iść na te 3d, tak jak Kasiadz, po 20 tyg- w celu dokładnego ustalenia płci, dokładnego badania dzidzi no i też sprawdzenia ciąży u innego specjalisty. Ale mnie wykańczają strasznie wyraźne sny hehe.. i to mam je kilka na 1 noc.. Rano jak się budzę, to nie wiem o co chodzi:tak:
Bella, mam nadzieję, że Wam szybko przejdzie. My z mężem jak się pokłócimy to zaraz nam przechodzi na szczęście

Hej
Bella, nie jesteś sama...ja też się wczoraj wieczorem pokłóciłam z mężem i kazałam mu spać na kanapie...a on głupi oczywiście musiał posłuchać :no: teraz jest w pracy i myślę, że jak wróci to się pogodzimy...zazwyczaj tak jest

hej. melduję, że żyje. oj jaaa - ja tu do was zupełnie nie pasuje - mnie 2 trymestr nie oszczędza :-( żołądek męczy, do tego w plecach już mnie zaczyna łupać... ostatnio ból pleców mnie dopadł w 3 trymestrze jak już faktycznie brzuchol ciążył,a teraz tak szybko :(
co do usg w ciąży to standardem są 3 i to jest wręcz zalecane, a nie na każdej wizycie, ale wiadomo - każdy robi jak uważa :) w każdym razie nie powinni kasować osobno za usg.
spadam bo dziecko wzywa :) na dworze już gorąco a musimy iść szukać sandałów - mam nadzieję, że gdzieś jeszcze dostaniemy :/

ja sie witam i zmykam ! dzis czuje sie ok, nic mnie nie cisnie na zoladek rewelacja :-D
jade do miasta pozniej sie zamelduje i was poczytam, piszcie laski :tak:

cześc wszytskim . Wiem że żadko piszę , bardziej was podgladam bo cięzko wdrazyc sie w wasze tematy jak sie dopiero co zaczeło , ale postanowiłam sie wypowiedziec na temat cen i wizyt i czestotliwosci usg . U mnie (mieszkam w zawierciu niedaleko katowic ) chodze prywatnie do małej kliniki i płace 70 zł za każdą wizyte w tym l4 i oczywisci usg ( na kazdej wizycie mam usg a mam je co 3 tygodnie ) do tego gin na każdej wizycie wszysctko na szybciutko mierzy ostatnio mierzył kośc nosową - mówi ze porprawna . do tego na każda pacjentke ma przeznaczone aż pół godziny wiec dziwi mnie to ze chodzicie prywatnie a tak mało czasu wam poswieca ja przychodze wiecznie z cała lista pytań :)(sam siedzie u gina około 25 min i spokojnie zawsze na nie odpowiada . Poprostu masakra z tymi lekarzami nie dośc ze drogo to jeszcze na szybko heh .. Przyznam sie ze cały tydzien siedziałam na forach i wyszukiwałam najlepszego gina bo do tej pory jeżdziłam sobie do katowic do przychodni do której jeszcze chodziłam jak byłam panną i mieszkałam tam

Witam się i ja dziś się wyspałam o dziwo... Mąż mnie obudził rano miłum telefonem i powiedział na dzień dobry, że kocha swoje bąbelki:) hehe jak ja lubię jak on tak mówi:)

Idę zjeść śniadanie... w planie na obiad zupa pieczarkowa...

Wracajac jeszcze do wizyt to u mnie podobnie jak u dagusi lekarka ma czas dla każdego pacjenta- jedne panie siedzą od kwadransa nawet do godziny! zależy ile która ma pytań itd. Ja zazwyczaj jestem ok 25-35 min. Uciążliwe jest tylko to że nie można sie umówić na konkretną godzinę. Jak sobie stanę w kolejce to czekam...Ale i to da się zorganizować:)

Witam się i ja:-)
Ja dziś wstałam dosyć szybko. Niedługo jedziemy na basen troszkę popływać i na małe zakupy.:-)
Co do wizyt to ja płacę podobnie jak dagus 70zl i w tym jest usg. Wizyta trwa około 15 minut, ale jak potrzeba to więcej. Więc ja nie narzekam;-)

reklama
:) Skoro sie już wychiliłam to chciałam jeszcze zapytac o wasze opinie na temat znieczulenia podczas porodu :) Miło by było jak by obecne mamusie równiez wypowiedziały sie na ten temat być moze maja doświadczenie . Pytam bo ja troche sie obawiam znieczulenia ale do stycznia musze podjąc decyzje gdyż u mnie w zawierciu nie wykonuje sie takich znieczuleń ze względu na mała ilośc lekarzy anestezjologów , i jak bym chciała badz brała takie znieczulenie pod uwage musiałąbym rodzic w szpitalu w katowicach a to jest wyieczka 50 km . Rozmawiałam z ginem na ten temat io n uwaza ze każda kobieta jest inna i kazda inaczej odczuwa ból sam nie preferuje znieczuleń uważa że najlepiej do porodu moze przygotowac mnie szkoła rodzenia ale jesli chciałabym te znieczulenie to polecił mi dwa szpitale która są "obyte" i czesto wykonuja takie znieczulenia . ) jezeli był juz ten watek badz jest on na innej zakładce prosze uwage :).

Do góry