reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

My też normalnie się kochamy ja próbuje już na zapas bo ostatni miesiąc będzie zakazany pewnie znowu, a później poród i połóg więc jakieś 2-3 miesiące bez... Więc teraz trzeba korzystać :)

zgadzam się w 100% :)

aniołeczku podobno większa ochota w ciąży jest fizjologicznie uwarunkowana-bardziej przekrwione i powiększone narządy dają o sobie znać :)

reklama
Melduję się że żyję i wszystko u mnie OK :-)

Muszę nadrobić cały weekend tutaj bo troszę zalata byłam. Kompletowaliśmy wyprawke do przedskzola, odgruzowywaliśmy domek (ten co wykańczamy, bo tam pierdoły z ponad 20 lat mojego ojca są i góóóóóóóra rzeczy mojego brata) - jeszcze trochę to potrwa zanim wszystko opróżnimy :baffled:

Dziś w nocy prawie wcale nie spałam, tak byłam podekscytowana dzisiejszym przedszkolem synka :-) Było fajnie, Młody płakał jak musieliśmy wyjść :tak: Zobaczymy jak będzie dalej...

Drugie dziecko tak rośnie, że widać to już na zewnątrz. Brzuszek wystrzelił :-)

Co do seksu... u nas tak sobie, bo mężuś ostatnio do późna pracuje przy kompie. Ja albo padam ze zmęczenia albo nadrabiam prace domowe. Będzie trzeba faktycznie się za to zabrać, bo tak jak Dezzi napisała - później będzie obowiązkowa abstynencja (z tego co pamiętam przynajmnej 6 tyg po porodzie)

Witam
Ja tylko na chwilę, bo zaraz jadę na miasto. Co do ruchów dziecka to mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że do przyszłej wizyty na pewno nie poczuję żadnych ruchów, a wizytę mam w 18 tygodniu. :tak:
Ja dziś bardzo późno wstałam, a Wy już tyle napisałyście:-) Na razie muszę uciekać, odezwę się później.

Jestem i ja z brzuchem bez małej bo dziś ją spanie wcześniej pociągło :)

Patik trzeba było coś utargować :) również witam :)

Co do upojnych nocy to u nas nie możliwe ja nie mam chęci i nie moge ,żeby nie poronić więc lipa delikatnie mówiąc :/

Melduję się że żyję i wszystko u mnie OK :-)

Muszę nadrobić cały weekend tutaj bo troszę zalata byłam. Kompletowaliśmy wyprawke do przedskzola, odgruzowywaliśmy domek (ten co wykańczamy, bo tam pierdoły z ponad 20 lat mojego ojca są i góóóóóóóra rzeczy mojego brata) - jeszcze trochę to potrwa zanim wszystko opróżnimy :baffled:

Dziś w nocy prawie wcale nie spałam, tak byłam podekscytowana dzisiejszym przedszkolem synka :-) Było fajnie, Młody płakał jak musieliśmy wyjść :tak: Zobaczymy jak będzie dalej...

Drugie dziecko tak rośnie, że widać to już na zewnątrz. Brzuszek wystrzelił :-)

Co do seksu... u nas tak sobie, bo mężuś ostatnio do późna pracuje przy kompie. Ja albo padam ze zmęczenia albo nadrabiam prace domowe. Będzie trzeba faktycznie się za to zabrać, bo tak jak Dezzi napisała - później będzie obowiązkowa abstynencja (z tego co pamiętam przynajmnej 6 tyg po porodzie)

Ja wytrzymałam tylko 4,5 tygodnia :) Skończyło się krwawienie to tak jakoś mnie ciągnęło do Męża :)

Mam pytanie: My jesteśmy teraz wszystkie w 4 miesiącu ciąży tak???

patik generalnie te warsztaty to taka trochę nakierowana szkoła rodzenia. Bo do tego reklamują się jakieś sklepy i inne duperele.
Deizzi wydaje mi się,że już prawie wszystkie są w 4 miesiącu. Ten w zależności gdzie się czyta trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tc

Też zastanawiałam się nad tymi miesiącami...

Znalazłam coś takiego (z resztą też na forum babyboom):

0 - 4,5 tc -> I mies
4,5 - 9 tc -> II mies
9 - 13,5 tc -> III mies
13,5 - 18 tc -> IV mies
18 - 22,5 tc -> V mies
22,5 - 27 tc -> VI mies
27 - 31,5 tc -> VII mies
31,5 - 36 tc -> VIII mies
36 - 40 tc -> IX mies

Ja już jestem w 5 :) podobno najprościej liczyć miesiące według daty ostatniej miesiączki. I u mnie 24ego każdego miesiąca przeskakujemy miesiąc wyżej. Poza tym kończymy 18tc więc zgodnie z tabelką którą wkleiłam mamusiaM zaczynamy 5 miesiąc :)

Ja zostaje jednak przy liczeniu,że jestem teraz w 15tc a nie 16 ;/ czyli tak jak mi wpisuje moja lekarka...więc tak na prawdę każda będzie i z miesiącami miała troszkę inaczej ;P

reklama
Ja liczę według tej tabelki co wkleiła mamusiam, jestem w 4 msc.
Co do seksu to ja lekarza nie pytałam on też nic nie mówił więc sobie nie odmawiamy ale jakoś narazie nie zauważyłam żebym miała większą ochotę.

Do góry