reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Hejka:-)
U mnie ciąg dalszy przetwórni pomidorów (została połowa z tego co przywiozłam od mamy). Dzisiaj mam w planach zrobić keczup:-)
Co do dżemiku to przepis jest banalnie prosty, zamieszczę go za chwilkę w odpowiednim wątku z przepisami.

Co do bólów piersi, to mnie na szczęści już nie bolą tak jak na początku a to była masakra. Mam bardziej wrażliwe sutki no i jak chodzę bez stanika to czuję, że są cięższe i tyle:-)

reklama
dzięki za przypomnienie o targach :-)
ja jutro koniecznie muszę zrobić ogórkową, takiego mi smaka narobiłyście, a dzisiaj pierogi z serem
co do samopoczucia to ja od ponad tygodnia świetnie się czuję i o ciąży to mi tylko większy brzuch przypomina(ale za to tylko 1kg przytyłam od początku)

Witam się i ja :-)
My po wczorajszym zebraniu w przedszkolu. zapowiada się całkiem fajnie :tak: Otoczenie łądne, kolorowe, opiekunki miłe, program zajęć bogaty.
Piszecie o jedzonku, Ja mam ciągle apetyt na bigos. A dziś na obiad - pierogi z mięskiem i samżoną cebulką i boczusiem.
Mnie dziś brzuch coś pobolewa, zapodałam nospę, bo inaczej musiałabym chyba cały czas leżeć, a tu przecież trzeba pobudować z klocków, poukładać tory do ciuchci... :tak:

bella
- dotarłą moja ''Perfekcyjna..." :-) Zdjęć i obrazków co prawda nie ma, ale podoba mi się to, ze wiele rzeczy jest wypunktowane :tak:
Jeśli chodzi o szyby, to mi niestety zawsze jakieś smugi pozostają :-( Jak słońce jest za chmurami - okna są śliczniutkie, jak słonko zaświeci na szybę - juz takie cudne nie są ;-).
Deizzi - mądry ten Twój synuś :tak: Mój co prawda ciut młodszy od Twojego ale do liczenia mu jeszcze sporo. Jeszcze ne mói zbyt wyraźnie. Mam nadzieję, że Panie w przedszkolu rozszyfrują co mówi :-D

hello !

na obiad mam dorsza smazonego, ziemniaki z koperkiem i surowke z kapusty kiszonej ktoras wpadnie ??? bo nie wiem ile nakladac :-p

wysprzatalam 3 pietra, zrobilam obiad, mam dzis powera :-D

Hej dziękuje za miłe powitanie :)

Poli mam bakterie beta hemolizujące paciorkowce z grupy B dużo w internecie jest na ten temat i do tego mam problemy z nerką ale to zawsze miałam z nią problemy od urodzenia ;)

Ania1973G fajna ta świnka tylko ja wole śierściuchy ,ale pyszczek i oczka ma śliczne :)

Cortina to w padni z tym powerem i do mnie ugoszczę cie czyms smacznym a ty mi domek ogarniesz :-D

Ja dzis jedynie na zakupy z bratową pojechałam i obiad uszykowałam ziemniaki kalafior i jajeczko a pod jutro wezmę się za te fasolke po bretońsku bo wypatruje tu kuriera ze słoikami fasolki a go ani widu ani słychu, żadna nie chce mi podesłac...

Podjade do Carrefura z małżem i kupię co trzeba namoczę fasolke na noc i jutro będę pichcić... :-D

Eve19 to nie masz za kolorowo, ale oby po malu do przodu.

Cortina u mnie też przydałyby się posiłki w sprzątaniu :) albo chociaż zdradź skąd masz takiego powera.

Dzisiaj też miało być jajo, kartofelki i kalafiorek ale już nie mam siły. Może mąż da się zbyć bigosem i mielonym bo nie chce mi się już gotować. Właśnie wyjęłam z piekarnika babeczki z konfiturą z róży babcinej roboty... nie mogę się doczekać kiedy wystygną <mniam>

Ania a która kobieta w ciązy ma kolorowo teraz jesteśmy najbardziej narażone na infekcje i choroby ja mam jeszcze dobrze z tym ,że całą ciąże z Wiki tu miałam prowadzoną i wszystko wiedzą jakie leki czego nie moge i w razie potrzeby szpital z Wiki byłam 3dni na własne życzenie wyszłam bo już miałam dość i uwierz ,że zdrowa jak ryba :)

Co do obiadu to ja jeszcze spekuluje co zrobić :)

deizzi skąd jesteś? bo ja lubię twoje posty o jedzeniu bo zawsze coś typowo wielkopolskiego tu rzucić i mi ochoty narobisz :-D
w ogóle to cześć. pogoda się popsuła więc sobie w domku siedzimy, jestem wykończona bo młody się rozwala w łóżku i kopie na maksa. tak to jest jak się na wakacjach śpi z dzieckiem :/ już nie pamiętam kiedy on spał z nami w łóżku więc się odzwyczaiłam od tych "luksusów"

dziewczyny fajny artykuł o usg Badania USG w czasie ciąży - Ciąża - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku
w sumie taka fajna podstawa do tego, żeby zaufać tym, którzy nie robią usg zbyt często... no chyba, że to z różnych względów jest konieczne

A właśnie z wielkopolski :) i kocham tutejszą kuchnie dobra i syta :) dzisiaj były gołąbki ale że za nimi nie przepadam to wzięłam ryż i zrobiłam sosik jak do spagetti z mięskiem mielonym. :)

reklama
Witam się i ja :-)
My po wczorajszym zebraniu w przedszkolu. zapowiada się całkiem fajnie :tak: Otoczenie łądne, kolorowe, opiekunki miłe, program zajęć bogaty.
Piszecie o jedzonku, Ja mam ciągle apetyt na bigos. A dziś na obiad - pierogi z mięskiem i samżoną cebulką i boczusiem.
Mnie dziś brzuch coś pobolewa, zapodałam nospę, bo inaczej musiałabym chyba cały czas leżeć, a tu przecież trzeba pobudować z klocków, poukładać tory do ciuchci... :tak:

bella
- dotarłą moja ''Perfekcyjna..." :-) Zdjęć i obrazków co prawda nie ma, ale podoba mi się to, ze wiele rzeczy jest wypunktowane :tak:
Jeśli chodzi o szyby, to mi niestety zawsze jakieś smugi pozostają :-( Jak słońce jest za chmurami - okna są śliczniutkie, jak słonko zaświeci na szybę - juz takie cudne nie są ;-).
Deizzi - mądry ten Twój synuś :tak: Mój co prawda ciut młodszy od Twojego ale do liczenia mu jeszcze sporo. Jeszcze ne mói zbyt wyraźnie. Mam nadzieję, że Panie w przedszkolu rozszyfrują co mówi :-D

Dziękuje :) Każde dziecko jest inne. Mój z kolei ruchowo jest delikatnie do tyłu. Biega ale jak już jakiś tor przeszkód to idzie mu ciężko i powoli a zwykle się po prostu boi i poddaje. Jak się ścigają z rówieśnikami to też zawsze ostatni :) Taki żółwik z niego :)

Ania a która kobieta w ciązy ma kolorowo teraz jesteśmy najbardziej narażone na infekcje i choroby ja mam jeszcze dobrze z tym ,że całą ciąże z Wiki tu miałam prowadzoną i wszystko wiedzą jakie leki czego nie moge i w razie potrzeby szpital z Wiki byłam 3dni na własne życzenie wyszłam bo już miałam dość i uwierz ,że zdrowa jak ryba :)

Co do obiadu to ja jeszcze spekuluje co zrobić :)

A ile córeczka ma? I witam bo się wczoraj nie przywitałam :) Ciężko masz ale dasz radę byle do przodu i powodzenia :)

Do góry