reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hejka:-)
U mnie ciąg dalszy przetwórni pomidorów (została połowa z tego co przywiozłam od mamy). Dzisiaj mam w planach zrobić keczup:-)
Co do dżemiku to przepis jest banalnie prosty, zamieszczę go za chwilkę w odpowiednim wątku z przepisami.

Co do bólów piersi, to mnie na szczęści już nie bolą tak jak na początku a to była masakra. Mam bardziej wrażliwe sutki no i jak chodzę bez stanika to czuję, że są cięższe i tyle:-)

reklama
dzięki za przypomnienie o targach :-)
ja jutro koniecznie muszę zrobić ogórkową, takiego mi smaka narobiłyście, a dzisiaj pierogi z serem
co do samopoczucia to ja od ponad tygodnia świetnie się czuję i o ciąży to mi tylko większy brzuch przypomina(ale za to tylko 1kg przytyłam od początku)

Witam się i ja :-)
My po wczorajszym zebraniu w przedszkolu. zapowiada się całkiem fajnie :tak: Otoczenie łądne, kolorowe, opiekunki miłe, program zajęć bogaty.
Piszecie o jedzonku, Ja mam ciągle apetyt na bigos. A dziś na obiad - pierogi z mięskiem i samżoną cebulką i boczusiem.
Mnie dziś brzuch coś pobolewa, zapodałam nospę, bo inaczej musiałabym chyba cały czas leżeć, a tu przecież trzeba pobudować z klocków, poukładać tory do ciuchci... :tak:

bella
- dotarłą moja ''Perfekcyjna..." :-) Zdjęć i obrazków co prawda nie ma, ale podoba mi się to, ze wiele rzeczy jest wypunktowane :tak:
Jeśli chodzi o szyby, to mi niestety zawsze jakieś smugi pozostają :-( Jak słońce jest za chmurami - okna są śliczniutkie, jak słonko zaświeci na szybę - juz takie cudne nie są ;-).
Deizzi - mądry ten Twój synuś :tak: Mój co prawda ciut młodszy od Twojego ale do liczenia mu jeszcze sporo. Jeszcze ne mói zbyt wyraźnie. Mam nadzieję, że Panie w przedszkolu rozszyfrują co mówi :-D

hello !

na obiad mam dorsza smazonego, ziemniaki z koperkiem i surowke z kapusty kiszonej ktoras wpadnie ??? bo nie wiem ile nakladac :-p

wysprzatalam 3 pietra, zrobilam obiad, mam dzis powera :-D

Hej dziękuje za miłe powitanie :)

Poli mam bakterie beta hemolizujące paciorkowce z grupy B dużo w internecie jest na ten temat i do tego mam problemy z nerką ale to zawsze miałam z nią problemy od urodzenia ;)

Ania1973G fajna ta świnka tylko ja wole śierściuchy ,ale pyszczek i oczka ma śliczne :)

Cortina to w padni z tym powerem i do mnie ugoszczę cie czyms smacznym a ty mi domek ogarniesz :-D

Ja dzis jedynie na zakupy z bratową pojechałam i obiad uszykowałam ziemniaki kalafior i jajeczko a pod jutro wezmę się za te fasolke po bretońsku bo wypatruje tu kuriera ze słoikami fasolki a go ani widu ani słychu, żadna nie chce mi podesłac...

Podjade do Carrefura z małżem i kupię co trzeba namoczę fasolke na noc i jutro będę pichcić... :-D

Eve19 to nie masz za kolorowo, ale oby po malu do przodu.

Cortina u mnie też przydałyby się posiłki w sprzątaniu :) albo chociaż zdradź skąd masz takiego powera.

Dzisiaj też miało być jajo, kartofelki i kalafiorek ale już nie mam siły. Może mąż da się zbyć bigosem i mielonym bo nie chce mi się już gotować. Właśnie wyjęłam z piekarnika babeczki z konfiturą z róży babcinej roboty... nie mogę się doczekać kiedy wystygną <mniam>

Ania a która kobieta w ciązy ma kolorowo teraz jesteśmy najbardziej narażone na infekcje i choroby ja mam jeszcze dobrze z tym ,że całą ciąże z Wiki tu miałam prowadzoną i wszystko wiedzą jakie leki czego nie moge i w razie potrzeby szpital z Wiki byłam 3dni na własne życzenie wyszłam bo już miałam dość i uwierz ,że zdrowa jak ryba :)

Co do obiadu to ja jeszcze spekuluje co zrobić :)

deizzi skąd jesteś? bo ja lubię twoje posty o jedzeniu bo zawsze coś typowo wielkopolskiego tu rzucić i mi ochoty narobisz :-D
w ogóle to cześć. pogoda się popsuła więc sobie w domku siedzimy, jestem wykończona bo młody się rozwala w łóżku i kopie na maksa. tak to jest jak się na wakacjach śpi z dzieckiem :/ już nie pamiętam kiedy on spał z nami w łóżku więc się odzwyczaiłam od tych "luksusów"

dziewczyny fajny artykuł o usg Badania USG w czasie ciąży - Ciąża - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku
w sumie taka fajna podstawa do tego, żeby zaufać tym, którzy nie robią usg zbyt często... no chyba, że to z różnych względów jest konieczne

A właśnie z wielkopolski :) i kocham tutejszą kuchnie dobra i syta :) dzisiaj były gołąbki ale że za nimi nie przepadam to wzięłam ryż i zrobiłam sosik jak do spagetti z mięskiem mielonym. :)

reklama
Witam się i ja :-)
My po wczorajszym zebraniu w przedszkolu. zapowiada się całkiem fajnie :tak: Otoczenie łądne, kolorowe, opiekunki miłe, program zajęć bogaty.
Piszecie o jedzonku, Ja mam ciągle apetyt na bigos. A dziś na obiad - pierogi z mięskiem i samżoną cebulką i boczusiem.
Mnie dziś brzuch coś pobolewa, zapodałam nospę, bo inaczej musiałabym chyba cały czas leżeć, a tu przecież trzeba pobudować z klocków, poukładać tory do ciuchci... :tak:

bella
- dotarłą moja ''Perfekcyjna..." :-) Zdjęć i obrazków co prawda nie ma, ale podoba mi się to, ze wiele rzeczy jest wypunktowane :tak:
Jeśli chodzi o szyby, to mi niestety zawsze jakieś smugi pozostają :-( Jak słońce jest za chmurami - okna są śliczniutkie, jak słonko zaświeci na szybę - juz takie cudne nie są ;-).
Deizzi - mądry ten Twój synuś :tak: Mój co prawda ciut młodszy od Twojego ale do liczenia mu jeszcze sporo. Jeszcze ne mói zbyt wyraźnie. Mam nadzieję, że Panie w przedszkolu rozszyfrują co mówi :-D

Dziękuje :) Każde dziecko jest inne. Mój z kolei ruchowo jest delikatnie do tyłu. Biega ale jak już jakiś tor przeszkód to idzie mu ciężko i powoli a zwykle się po prostu boi i poddaje. Jak się ścigają z rówieśnikami to też zawsze ostatni :) Taki żółwik z niego :)

Ania a która kobieta w ciązy ma kolorowo teraz jesteśmy najbardziej narażone na infekcje i choroby ja mam jeszcze dobrze z tym ,że całą ciąże z Wiki tu miałam prowadzoną i wszystko wiedzą jakie leki czego nie moge i w razie potrzeby szpital z Wiki byłam 3dni na własne życzenie wyszłam bo już miałam dość i uwierz ,że zdrowa jak ryba :)

Co do obiadu to ja jeszcze spekuluje co zrobić :)

A ile córeczka ma? I witam bo się wczoraj nie przywitałam :) Ciężko masz ale dasz radę byle do przodu i powodzenia :)

Do góry