reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

bella ja mam podobnie z morfologią. W II trymestrze parametry znacząco spadły i hemoglobina oraz hematokryt sporo poniżej normy. Morfologię zleca mi zawsze endokrynolog i ginka już nie musi. Endo powiedziała że w ciąży wyniki mogą być troszkę obniżone. Czytałam nawet gdzieś w internecie że dla ciężarnej są inne normy. Ja jutro jeszcze raz skontroluję morfologię co bym w środę miała świeżutkie dane na wizycie. Jeśli Cię to niepokoi to zadzwoń do swojej lekarki, lepiej dmuchać na zimne.

klowee chyba wszystkie brzuszki nie lubią tych upałów, mój też nie...

reklama
Bella dzwoń za niecały miesiąc może być jeszcze mniej.

Wciągaj sok z buraków i wsio co ma żelazo, bo to lepiej przyswajalne niż tabletki.

Moja znajoma miała zawsze ok morfologie a nagle w 7 m-cu hemoglobina 7,7 zastrzyki żelaza i vit b + tabletki niewiele pomogly straszyli transfuzją a obylo się bez wszystkiego.

Lepiej od razu podnieśc sobie te wyniki niż czekać az spadną bardziej wszak dzieci nam zabierają sporo a tu jeszcze prawie pół roku ciązy

Gosia
współczuje samopoczucia i to dzis akurat.

Marta gratuluje.

Niech twój glowe przylozy do brzucha, on może nic nie poczuje ale ty i owszem, mój dzis przyłozył a maluch dał takiego jazzu, z 20 kopniaków, szturchańców czy czego tam mi zapodał i nie było końca w sumie od godziny sobie buszuje po brzuchu niesamowicie chyba tato juz malucha przy 1 spotkaniu przez brzuch zdenerwował :-D

Boszzzz jak mi goraco na dworze byłam kolo 16 myślalam,że chłodniej będzie a nie bylo czym oddychać więc szybko susa do domu zrobilam i tyle mnie sasiedzi widzieli :-) w domu przy wiatraku znacznie lepiej nam się żyje...

Mąż mnie dzisiaj zdenerwował. Bo jak wyjeżdżał mówił że będzie we wtorek, środę w domu a teraz jak do niego dzwoniłam to nie, bo on musi pracować i JA go NIE ROZUMIEM. I jestem niedobra i zła bo on chcę dla nas jak najlepiej a mi nie pasuje... :(

Oglądałam filmiki z basenu z maleńkimi dziećmi. To jest niesamowite jak te Maluszki nurkują, pływają... Coś pięknego i aż się popłakałam...

Gosia bidulko nie wiem co ci poradzić, mam cichą nadzieję, że ci przejdą przed lotem. trzymaj się dzielnie będzie dobrze.
Marta gratulacje. Ja też juch chcę poczuć smyrganie:-)

Bella ja się nie znam na wynikach, ale tak na oko to mały masz odchył od normy. Może tak jak dziewczyny mówią, że ciężarne mają niższe wyniki niż norma. Może zadzwoń do gin to się uspokoisz, po co się niepotrzebnie stresować.

Mnie też dzisiaj głowa boli, chyba przez tą pogodę. U mnie zbiera się na porządną burze, już się błyska i zaczynają ciemne chmurzyska napływać:-( Ale przynajmniej jest chłodniej i jest czym oddychać.

bella ja witamin nie łykam. jeżeli chodzi o hemoglobine to w pierwszej ciąży brałam żelazo, jutro idę zrobić wyniki i w środę będę u endo to powiem, żeby spojrzał, ale wiem, że normy dla ciężarówek są inne więc spokojnie. muszę się jeszcze do jakiegoś gina w Pl umówić. bella pij sok z buraków - ja tego nie znosiłam, ale pomagało. po samych tabletkach wyniki lepsze nie były, a jak piłam sok to pod koniec ciąży hemoglobina bardzo podskoczyła. barszczyk też ze świeżych buraków sobie gotowałam.

deizzi bo te chłopy to już takie są... ja mojemu już jakoś przetłumaczyłam, że ta praca i kasa to nie wszystko i już mniej pracuje. bierze jeszcze jakieś fuchy, ale nie tyle co kiedyś odkąd ma nas - czyli mnie i synusia.

ejjjj żadnych burz dzisiaj bo ja chcę o czasie wylądować :/ żadnych opóźnień w takim stanie sobie nie wyobrażam

Dzięki dziewczynki:** nie będę do niej dzwonić. W sumie może macie rację;)
A te buraki to jak ugotuje takie do obiadu to też dobre będą??
Marta a u Ciebie wyniki też takie?
Gosia u nas już burza była, ale drobna;))
Trzymam kciuki aby lot był szybki i bez "powikłań" :**

Bella mysle ze wyniki nie sa zle ;-) szalu nie ma ale beda jeszcze gorsze ;-)
buraki, szpinak, watrobka napewno nie zaszkodza :happy2:

ide myc dziecku basen i lejemy wode zeby na jutro sie grzala bo jutro tez skawarek bedzie, u nas dzis jedyne 34 st :rofl2:

krokietow z miesem i mi sie chceeeeeeeeeeeeeeeeee :rofl2:

reklama
Marta gratulacje!!

dziewczyny nie wiem co robić, odebrałam wyniki i uffff toxo oki ale mam bardzo mało czerwonych krwinek, hemoglobiny;/ powinno być RBC 3,7 a mam 3,56
a HGB norma 12 a ja mam 10,9 ... 2 miesiące temu było 12,1 i nie wiem czy dzownić do gin i truć jej o tym czy wstrzymać się do 13 września;/

Marta a u Ciebie wyniki też takie?

Bella u mnie jest troszkę lepiej, erytrocyty i leukocyty w normie, hemoglobina 11,4 ale miesiąc temu była ponad 13.Hematokryt 34,6 przy normie 37-47.

Do góry